ΝΑΤΟ κατά Τουρκίας! “Εμποδίζει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη”

27/8/20 | 0 | 0 | 109 εμφανίσεις

Η Τουρκία συνεχίζει να εμποδίζει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιβληθεί η εφαρμογή του εμπάργκο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να σταματήσει η ροή όπλων και πυρομαχικών στην εμπόλεμη Λιβύη, διεμήνυσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε σε συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ αναζητεί τρόπους να συντονιστεί με την επιχείρηση «Ειρήνη» της ΕΕ, για την οποία η Τουρκία διατείνεται ότι στρέφεται εναντίον της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ Σάρατζ, αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει δηλώσει ότι η επιχείρηση «Ειρήνη» ευνοεί τον Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, τα στρατεύματα του οποίου αναμετρώνται με εκείνα της ΚΕΣ. Πολλοί στην ΕΕ είναι πεπεισμένοι ότι η Άγκυρα δεν συνεργάζεται επειδή η ίδια προμηθεύει οπλισμό και πυρομαχικά στις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην ΚΕΣ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας έχει προειδοποιήσει ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην περίπτωση που ξένες δυνάμεις συνεχίζουν να παραβιάζουν το εμπάργκο.

ΝΑΤΟ κατά Τουρκίας! “Εμποδίζει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας