Νέο colpo grosso της Ελλάδας με τους ισραηλινούς πυραύλους Spike Nlos: Σε κανονιοφόρους, ΟΥΚ, Apache D και Έβρο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

-Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στα προηγμένα Apache Delta
-Πάνω από 25 «κομμάτια» Spike σε Έβρο και νησιά

Belh@ra, Gowind, ο πλήρως αναβαθμισμένος αεροπορικός στόλος και η προσθήκη για τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό των Spike Nlos “βυθίζουν” στην ουσία τα προκλητικά σχέδια και τα όνειρα περί “Γαλάζιας Πατρίδας” τονίζουν ανώτατες στρατιωτικές πηγές.

Μπορεί το μεγάλο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού με τις Γαλλικές φρεγάτες Belh@ra και τις κορβέτες Gowind ν’ αλλάζει τα τεχνολογικά δεδομένα και το ισοζύγιο δυνάμεων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, όμως η φίλια «εισβολή» του ναυτικού Επιτελείου στο πρόγραμμα απόκτησης των Ισραηλινών Spike NLOS για τον Στρατό Ξηράς, φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω στην οριογραμμή με τη γείτονα σημειώνουν πηγές του ναυτικού.

Η ώρα να χαμογελάσει και ο Στρατός Ξηράς έφτασε, μετά την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, όμως το ναυτικό Επιτελείο παρακολουθούσε στενά την εξέλιξη με τους αντιαρματικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, πέραν του οπτικού ορίζοντα. Ο Ναύαρχος Στυλιανός Πετράκης επιφορτισμένος με το μείζον ζήτημα των νέων φρεγατών αλλά ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Στρατηγό Χαράλαμπο Λαλούση, ζητώντας το κλιμάκιο του ΣΞ που είχε μεταβεί στο Ισραήλ, να φέρει πίσω κι όλα εκείνα τα στοιχεία που ήταν απαραίτητα για το Πολεμικό Ναυτικό.

  • Και αυτά ήταν όλα υπέρ αρκετά για την μεγάλη απόφαση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες Κανονιοφόροι και Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών μετατρέπονται σε πλωτά φρούρια. Αποκτούν δυνατότητες «θαλάσσιας απαγόρευσης» μεγάλου βεληνεκούς. Όπου πλέουν αυτά τα πλοία ή αγκιστρώνονται, δημιουργούν αυτά ακριβώς τα δεδομένα που κανείς αντίπαλος δεν θα ήθελε να βιώσει.

Αυτό σημαίνει ότι σε πραγματικές συνθήκες θερμού επεισοδίου οι τουρκικές ναυτικές μονάδες δεν θα έχουν τη δυνατότητα ν’ απομακρυνθούν από τις Μικρασιατικές ακτές διότι οι αποστάσεις από τα Ελληνικά νησιά και τις Μικρασιατικές ακτές είναι τέτοια που πριν καν εμφανιστούν τουρκικά πλοία θα είναι «κλειδωμένες» από τους Ισραηλινούς πυραύλους.

Οι Spike του ΣΞ/ ΠΝ στη Βουλή

Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγες ώρες η αρμόδια επιτροπή της Βουλής καλείται να εγκρίνει το Σύστημα Διεύθυνσης Βολής Κατευθυνόμενων Βλημάτων για τις Κανονιοφόρους κλάσης «Μαχητής» αλλά και για τα νέα αποκτήματα των ΟΥΚάδων, τα Mark V.

Πάνω από 25 συστήματα Spike Nlos έχει σκοπό να προμηθευτεί ο Στρατός Ξηράς και να τα τοποθετήσει τόσο στον Έβρο όσο και στα ακριτικά νησιά του Αν. Αιγαίου Πηγή: Rafael

Αυτό σημαίνει ότι στις τέσσερις Κανονιοφόρους, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ- ΜΑΧΗΤΗΣ-ΚΡΑΤΕΟΣ- ΑΗΤΤΗΤΟΣ, που αποκτήθηκαν μεταξύ 2002-2004 και διαθέτουν το Τακτικό Σύστημα «Tacticos», θα τοποθετηθεί το νέο απόκτημα Διεύθυνσης Βολής και στη συνέχεια οι φορείς και οι πύραυλοι που μπορούν να ταξιδέψουν ακόμη και 30 χλμ μακριά.

  • Το ίδιο Ισραηλινό σύστημα όμως θα τοποθετηθεί και στα Mark V, των ΟΥΚ, με τους «κουρσάρους» του Αρχιπελάγους ν’ αποκτούν τρομακτικές δυνατότητες ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές, κοντά σε οποιονδήποτε θαλάσσιο δίαυλο και μικρονησίδα.
  • Το Tacticos πέραν των τεσσάρων Κανονιοφόρων έχουν οι εκσυγχρονισμένες φρεγάτες τύπου S, οι επτά ΤΠΚ Vosper και κάποιες εκ των παλαιότερων αλλά εκσυγχρονισμένων πυραυλακάτων Combattante.

Η ναυτική έκδοση των Spike Nlos περιλαμβάνει τον ER με βεληνεκούς 8 και 10 χλμ, ενώ ο Typhoon- Nlos φτάνει ή και ξεπερνάει τα 30 χλμ.

Οι Spike Nlos στα Apache Delta  

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το πρόγραμμα απόκτησης των αντιαρματικών προηγμένης γενιάς, αφορά τον Στρατό Ξηράς όπου μετά τις παρουσιάσεις που έγιναν στο Ισραήλ, οι Επιτελείς του ΓΕΣ μετέφεραν τα στοιχεία για την προστιθέμενη αξία του, να «κουμπώσουν» οι Spike στα ελικόπτερα Apache Delta, δηλαδή στα εννέα αυτής της προηγμένης έκδοσης που διαθέτει η Αεροπορία Στρατού.

Οι Spike προσαρμοσμένοι στα Apache Delta δημιουργούν το μακρύ δόρυ σε Έβρο και Νησιά. Πηγή: Rafael

Οι αναφορές που πήρε στα χέρια του ο «μαυροσκούφης» Α’ ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, όχι μόνο τον έπεισαν αλλά αντιλήφθηκε αμέσως ότι αυτό το όπλο είναι κομμένο και ραμμένο για τα Ελληνικά δεδομένα και θωρακίζει με εφιαλτικές συνέπειες για κάθε επίδοξο αντίπαλο τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

  • Οι Spike των Apache Delta Longbow έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο βεληνεκές από τους υφιστάμενους αντιαρματικούς Hellfire ενώ και αυτοί, όπως των εποχούμενων συστοιχιών, βάλουν και κατά στόχων ευκαιρίας με μεγαλύτερη άνεση και την ευελιξία που προσφέρει το αεροπορικό μέσο.

Οι πληροφορίες από το Στρατιωτικό Επιτελείο κάνουν λόγο για προμήθεια μεγαλύτερη των 25 συστημάτων που θα επανδρώσουν τους Λόχους αντιαρματικών στον Έβρο και τα νησιά. Η κατανομή των νέων αυτών όπλων φαίνεται πως ήδη έχει καταλήξει, με τους σχηματισμούς στα νησιά να προμηθεύονται σημαντικό αριθμό καθώς ο Έβρος αποτελεί διαχρονικό Ελληνικό φρούριο. Το Ελληνικό πακέτο για Στρατό Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό αγγίζει τα 370 εκατομμύρια.

Την χρησιμότητα του Spike Nlos έχουν καταλάβει απολύτως και οι Αμερικανοί οι οποίοι ζήτησαν την Ισραηλινή πατέντα και τεχνογνωσία ώστε να παράξουν ανάλογο όπλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνεργασία με το Τελ Αβίβ.

Οι Spike Nlos σύμφωνα με πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζουν το ρόλο των πλοίων επιτήρησης στο Αν. Αιγαίο δημιουργώντας καθεστώς “θαλάσσιας απαγόρευσης” σε πραγματικές συνθήκες επεισοδίου. Πηγή εικόνας: Rafael

Νέο colpo grosso της Ελλάδας με τους ισραηλινούς πυραύλους Spike Nlos: Σε κανονιοφόρους, ΟΥΚ, Apache D και Έβρο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα