Νέο «χτύπημα» ΗΠΑ στην Τουρκία: Προστέθηκε στη λίστα των χωρών που στρατολογούν παιδιά

2/7/21 | 0 | 0 | 95 εμφανίσεις

Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν την Τουρκία στη λίστα με χώρες που εμπλέκονται στη χρήση παιδιών – στρατιωτών τη χρονιά που πέρασε, μια πρωτόγνωρη κίνηση που είναι πιθανό να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαπίστωσε ότι η Τουρκία παρείχε «απτή υποστήριξη» στο τμήμα Σουλτάν Μουράτ στη Συρία, μια ομάδα από τη Συριακή αντιπολίτευση που υποστηρίζει εδώ και καιρό η Άγκυρα και που η Ουάσινγκτον αναφέρει ότι στρατολογεί και χρησιμοποιεί παιδιά – στρατιώτες.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής διπλωματίας έκανε επίσης αναφορά για χρήση παιδιών στο στρατό της Λιβύη, επισημαίνοντας ότι η Ουάσιγκτον ελπίζει να συνεργαστεί με την Άγκυρα για το θέμα αυτό και την αντιμετώπισή του.

«Όσον αφορά την Τουρκία ειδικότερα… αυτή είναι η πρώτη φορά που μέλος του ΝΑΤΟ μπαίνει στην επίμαχη λίστα», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος και πρόσθεσε πως «η Τουρκία έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, τη στρατολόγηση και τη χρήση παιδιών – στρατιωτών στη Συρία και τη Λιβύη».

Σημειώνεται πως τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ζητήσει από την Άγκυρα να συγκρατήσει τους αντάρτες με τους οποίους συνεργάζεται, την ώρα που η γειτονική χώρα χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς ως «αβάσιμους».

Σύμφωνα με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι κυβερνήσεις που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο υπόκεινται σε κυρώσεις, ωστόσο δεν ήταν άμεσα σαφές εάν αυτές θα ισχύσουν αυτόματα και για την Τουρκία.

Με πληροφορίες από Reuters

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο