Νέο υπερσύγχρονο σύστημα που θα παρακολουθεί τί λέμε σε WhatsApp και Viber προμηθεύεται η ΕΥΠ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Θα κοστίσει 6,2 εκατ. ευρώ και θα παρακολουθεί ακόμη και το ποια προφίλ χρησιμοποιεί ο «στόχος» στο Facebook

Ένα νέο υπερσύγχρονο σύστημα καταγραφής τηλεφωνικών παρακολουθήσεων είναι έτοιμη να αποκτήσει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) της χώρας μας.

Η διαφορά με τα ήδη υπάρχοντα είναι ότι το καινούργιο θα έχει τη δυνατότητα να χαρτογραφεί πλήρως τις τηλεφωνικές επαφές ακόμη και μεταξύ των διαδικτυακών εφαρμογών όπως είναι το Viber, το WhatsApp και το Signal.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα «Τα Νέα», στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία έχει προκριθεί μια ιταλική εταιρεία με έδρα το Μιλάνο, που έχει εγκαταστήσει παρεμφερή συστήματα στη Γαλλία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία, σε μια σειρά άλλων χωρών της Ευρώπης καθώς επίσης και της Μέσης Ανατολής, με το κόστος να υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 6.200.000 ευρώ.Το παλαιότερο σύστημα της ΕΥΠ, καθώς και αυτά που διαθέτουν Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, εν πολλοίς στερούνται της συγκεκριμένης δυνατότητας.

Το σύστημα της ιταλικής εταιρείας αναμένεται να συμβάλλει καταλυτικά στην πάταξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, αφού τα περισσότερα μέχρι που προχωρούν σε άνομες πράξεις, χρησιμοποιούν τέτοιου είδους εφαρμογές, γνωρίζοντας πως μέχρι και σήμερα ήταν από πολύ δύσκολο έως και αδύνατον να παρακολουθηθούν.

Με την απόκτηση της εξελιγμένης τεχνολογίας από την ΕΥΠ, οι χειριστές της θα μπορούν να προβαίνουν στην παρακολούθηση και καταγραφή τουλάχιστον 1.100 «στόχων» κινητής τηλεφωνίας και 500 στόχων σταθερής τηλεφωνίας, ταυτόχρονα, ενώ θα μπορούν να εντοπίζονται με ευκολία οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο «στόχος», ακόμη και το ποιο προφίλ ή ποια προφίλ χρησιμοποιεί στο Facebook μέσω του κινητού του, κάτι που δεν ήταν εφικτό μέχρι τώρα. Με την χαρτογράφηση των διαδικτυακών κλήσεων και επαφών, θα δημιουργείται πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα προσώπων και διασυνδέσεων, ακόμη κι αν αλλάζουν οι αλγόριθμοι.

https://www.newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα