Νέο κόμμα της Καραμανλικής και Σαμαρικής Δεξιάς με αρχηγό τον Πάνο Παναγιωτόπουλο; Τι δήλωσε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας για την πολιτική φθορά της Ν.Δ, για τα λάθη Μητσοτάκη, τις Τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδος και την ανάγκη μιας αποτελεσματικής Εθνικής Στρατηγικής Αποτροπής.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τον έντονο προβληματισμό του για την πολιτική φθορά, που υφίσταται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σε μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη, που παραχώρησε στην εφημερίδα «Espresso» του Σαββατοκύριακου. Μίλησε, μεταξύ των άλλων, για μεγάλες διαρροές παραδοσιακών ψηφοφόρων της Ν.Δ και για απογοήτευση και θυμό ενός σημαντικού μέρους της εκλογικής της βάσης. Καταστάσεις και γεγονότα, που -όπως είπε- υπάρχει άμεσος κίνδυνος να οδηγήσουν τον κόσμο στα άκρα, με πολύ άσχημες συνέπειες για την Δημοκρατία και την Ελληνική κοινωνία. Επιπλέον, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι εξετάζει σοβαρά, μαζί με άλλα ιστορικά στελέχη της Ν.Δ, προερχόμενα από την Καραμανλική και Σαμαρική Δεξιά και Κεντροδεξιά, την προοπτική δημιουργίας ενός νέου ριζοσπαστικού πολιτικού σχηματισμού, που θα αποτελέσει τον ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων και θα βασίζεται στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες, τις οποίες εισήγαγε στη πολιτική της Ελλάδος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο σχηματισμός αυτός θα προσφέρει στους Έλληνες πολίτες μια σοβαρή και αξιόπιστη επιλογή στις εκλογές, ώστε να μην υποχρεωθούν να εγκλωβιστούν σε ψεύτικα διλήμματα, όπως το δίλημμα «Κυριάκος ή Αλέξης».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε μεν, ως επιτυχή την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά τις γενικές εντυπώσεις, αλλά υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός έκανε την επιλογή να αναφερθεί με έμμεσο τρόπο στις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος και να μην αναλύσει, συνολικά, την «μαύρη βίβλο» της επεκτατικής πολιτικής του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδος, η οποία συνιστά -όπως είπε- μία διαρκή δομική απειλή.

Επίσης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε ευρεία αναφορά στη λανθασμένη διαχείριση της πανδημίας από κυβερνητικής πλευράς, η οποία έχει οδηγήσει τη χώρα μας να είναι τρίτη στην Ευρώπη σε αριθμό θανάτων ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Αναδεικνύοντας, παράλληλα, το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής που οδηγεί σε απελπισία τους φτωχούς Έλληνες και διάλυση τη μεσαία τάξη, δηλαδή τη σπονδυλική στήλη της Ελληνικής κοινωνίας,

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας και γνωστού δικηγόρου και δημοσιογράφου Πάνου Παναγιωτόπουλου στην εφημερίδα «Espresso» του Σαββατοκύριακου έχει ως εξής:

Ερώτημα 1: Πως κρίνετε τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ;

Απάντηση 1: Κοιτάξτε… Όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό, ασχέτως με το αν συμφωνεί σε όλα ή διαφωνεί κανείς μαζί του σε ορισμένα σημεία, πρέπει να εύχεται να πετύχει, για το καλό της χώρας και του Ελληνικού λαού. Αν σταθούμε στις γενικότερες εντυπώσεις και στην μεγάλη εικόνα της επίσημης επίσκεψης του κου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, τότε θα πούμε ότι η επίσκεψη πήγε καλά. Βεβαίως, τα ουσιαστικά αποτελέσματα θα φανούν στο άμεσο μέλλον επί του πραγματικού πεδίου των γεγονότων και των εξελίξεων, που θα έλθουν. Και θα φανούν, κυρίως, σε σχέση με τις εξής παραμέτρους: Θα ικανοποιήσουν οι ΗΠΑ το επιτακτικό αίτημα της Τουρκίας για την αναβάθμιση των F-16; Θα άρουν τις κυρώσεις, που επέβαλε η Ουάσιγκτον στην Άγκυρα για τους S-400, επιτρέποντας έτσι στην Τουρκία να ξαναμπεί στο πρόγραμμα της προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών F-35; Θα ενδώσουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη στις πιέσεις της Τουρκίας για να περάσουν οι ενεργειακοί αγωγοί, που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο από τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου προς τις Ευρωπαϊκές χώρες μέσω της Τουρκικής Επικράτειας; Θα εξακολουθήσει να ανέχεται η Ουάσιγκτον τα τυχοδιωκτικά παιχνίδια της Άγκυρας σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ρωσία του Πούτιν, από τη μία πλευρά και με τον Δυτικό κόσμο από την άλλη;

Και το βασικότερο: Οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ελλάδα τις εγγυήσεις ασφαλείας  έναντι παντός τρίτου -και ως εκ τούτου και της Τουρκίας- με δεδομένο το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο, σταθερό και αποτελεσματικό σύμμαχο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή;

Ερώτημα 2: Ως πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ως άνθρωπος, που γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα της διεθνούς γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής, μπορείτε να μας πείτε εάν συμφωνείτε με την αγορά των F-35 από την Ελλάδα, η οποία αποτελεί το μήλον της έριδος μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης;

Απάντηση 2: Αντιλαμβάνομαι ότι σε ένα μέρος της κοινής γνώμης δημιουργούνται πολλές απορίες για το νέο αυτό πρόγραμμα εξοπλισμών, από τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός μαστίζεται, αυτή την περίοδο, από μία πρωτοφανή κρίση ακρίβειας και δραματικής ανόδου του κόστους ζωής, που δεν πλήττει μόνο την πιο αδύναμη, από οικονομικής πλευράς, Ελληνική οικογένεια, αλλά οδηγεί σε εξόντωση και την μικρομεσαία τάξη, που είναι η σπονδυλική στήλη της Ελληνικής κοινωνίας. Η χώρα μας, όμως, βρίσκεται υπό το κράτος μιας συνεχούς και διαχρονικής Τουρκικής απειλής, η οποία κλιμακώνεται από χρόνο σε χρόνο και περιλαμβάνει προκλήσεις και επιθετικές ενέργειες, που παραβιάζουν την Εθνική κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας, που έχει γίνει εφιάλτης για κάθε Ελληνική οικογένεια, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον αφοπλισμό της χώρας. Υπάρχουν πολλές πολιτικές, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για να ανακουφίσει τα Ελληνικά νοικοκυριά και να συγκρατήσει την εκτόξευση του κόστους της ενέργειας, αλλά και των βασικών ειδών διατροφής, που έχει ανάγκη κάθε Ελληνική οικογένεια, όπως η πάταξη της αισχροκέρδειας, η τιμωρία των κερδοσκόπων, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, η μείωση της φορολογίας στα καύσιμα κλπ.

Ειδικότερα στο πεδίο της ενεργειακής κρίσης επιβάλλεται η Ελλάδα να επιστρέψει στην αξιοποίηση του λιγνίτη της, με σύγχρονες μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον και να ξεκινήσει άμεσα τις γεωτρήσεις σε πολλά σημεία της Ελληνικής Επικράτειας, όπου αποδεδειγμένα υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίων.

Σε ό,τι αφορά τα F-35, θέλω να υπογραμμίσω ότι τα χρειαζόμαστε. Γιατί είναι τα πλέον σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, που είναι φτιαγμένα -εκτός των άλλων- για να εξουδετερώνουν τους S-400, δηλαδή τα προηγμένης τεχνολογίας αντιαεροπορικά συστήματα, που έχει προμηθευτεί από τη Μόσχα η Τουρκία και τα έχει στρέψει όλα προς την πλευρά της Ελλάδος.

Στο χέρι της Ελληνικής κυβέρνησης είναι να διεκδικήσει ένα μέρος από την κατασκευή των F-35 να γίνει στην Ελλάδα, με την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, ώστε κάποια από τα χρήματα που θα δώσουμε να ξαναγυρίσουν στη χώρα μας, να τροφοδοτήσουν την Εθνική οικονομία και να δώσουν θέσεις εργασίας σε ειδικευμένους Έλληνες επιστήμονες και σε Έλληνες τεχνικούς.

Μην ξεχνάμε το αυτονόητο: Για να υπάρξει Ελληνική οικονομία, πρέπει πρώτα να υπάρχει Ελεύθερη Πατρίδα, με Εθνική Κυριαρχία, Εδαφική Ακεραιότητα και Ανεξαρτησία!…

Ερώτημα 3: Υπήρξαν χειρισμοί του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, που δεν σας ικανοποίησαν;

Απάντηση 3:  Κατά την γνώμη μου, ενώ ο κος Μητσοτάκης είχε μία καλή παρουσία, έκανε μία λανθασμένη επιλογή: Δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να παρουσιάσει συνολικά στους ανώτατους λειτουργούς του Αμερικανικού πολιτικού συστήματος, αλλά και ευρύτερα στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ, την πλήρη εικόνα, το πλήρες αφήγημα, της δομικής απειλής της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί απέφυγε τις ευθείες αναφορές στην Τουρκία και προτίμησε τον έμμεσο λόγο. Είπε πολλά, αλλά όλα σε έμμεσο λόγο. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν συνέδεσε με ξεκάθαρο τρόπο τον αναθεωρητισμό της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με το Τουρκικό Casus Belli σε βάρος της Ελλάδος και με την σαφή, ονομαστική, αναφορά στην Τουρκία ως Κράτους – ταραξία, που αποδυναμώνει με την προκλητική και επιθετική στάση της εναντίον της Ελλάδος την Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κατά της Ρωσικής εισβολής.

Άλλωστε, ο Πούτιν βαδίζει στο δρόμο του αναθεωρητισμού και της παραβίασης και αλλαγής των συνόρων στην Ευρώπη με τη χρήση πολεμικής βίας, που υπέδειξε πρώτη η Τουρκία με την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο, αλλά και με τις εντεινόμενες απειλές χρήσης πολεμικής βίας, που συνοδεύονται και από συγκεκριμένες επιθετικές ενέργειες σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Δεν είναι μόνον οι υπερπτήσεις των βαριά οπλισμένων Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα Ελληνικά νησιά, στις οποίες αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σας θυμίζω ότι ο Ερντογάν, κατά τον πλέον επίσημο τρόπο, παρέδωσε στον ΟΗΕ, μέσω του πρεσβευτή της Τουρκίας Σινιρλίογλου, την «μαύρη βίβλο» των Τουρκικών διεκδικήσεων κατά της Ελλάδος σε στεριά, θάλασσα και αέρα, καταγγέλλοντας την χώρα μας -μεταξύ των άλλων- για παράνομη κατοχή 156 νησιών του Αιγαίου (συμπεριλαμβάνονται η Χίος, η Σάμος, η Λέσβος, το Καστελλόριζο κλπ), για παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, για επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Τουρκίας και άλλα τερατώδη (μαζί με τις γνωστές, εξωφρενικές, θέσεις της Τουρκίας ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ), που συνιστούν αυτή την διαχρονική απειλή σε βάρος της Ελλάδος για την οποία μιλήσαμε πιο πάνω.

Και επαναλαμβάνω ότι αυτή η απειλή δεν είναι ούτε περιστασιακή, ούτε καπρίτσιο του Ερντογάν! Είναι δομικό στοιχείο και κεντρικός πυλώνας της Τουρκικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα. Ε, λοιπόν, αυτή την Τουρκική «μαύρη βίβλο» δεν παρουσίασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός ως συνολικό και πλήρες αφήγημα της πραγματικότητας και ως επικίνδυνο παράγοντα, που προκαλεί διαλυτικές καταστάσεις στους κόλπους της ΝΑΤΟϊκής Συμμαχίας, σε μία περίοδο όπου η ενότητα του Δυτικού κόσμου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Ναι, υπήρξαν συγκεκριμένες αναφορές. Αλλά αυτές έγιναν με τρόπο αποσπασματικό και με έμμεσο λόγο.

Επίσης, περίμενα μία σαφή και δημόσια αναφορά του Πρωθυπουργού στην ανάγκη να προχωρήσει ο ενεργειακός αγωγός East Med, για τον οποίο πολλοί ‘πασχίζουν’ τον τελευταίο καιρό να μας πείσουν ότι είναι ένα σχέδιο «μη βιώσιμο οικονομικά», παρόλο που υπάρχει μία πλήρης μελέτη της Ιταλικής Edison, που αποδεικνύει την οικονομική βιωσιμότητα του όλου σχεδίου. Είναι κοινό ‘μυστικό’ ότι ο East Med υπονομεύεται από φιλοτουρκικά συμφέροντα, που θέλουν τους ενεργειακούς αγωγούς να περάσουν μέσα από την Τουρκία, ώστε η Άγκυρα να επιτύχει την μέγιστη δυνατή γεωστρατηγική και γεωπολιτική ενδυνάμωσή της.

Ερώτημα 4: Ανησυχείτε από τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν μία μεγάλη δυσαρέσκεια στο εκλογικό σώμα, που μεταφράζεται σε συνεχιζόμενες διαρροές παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς διάφορες πλευρές;

Απάντηση 4: Ασφαλώς και ανησυχώ. Στήριξα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ και τον χειροκρότησα στην πρώτη χρονική περίοδο της πρωθυπουργικής του θητείας για τους επιτυχημένους χειρισμούς, που έκανε σε όλα τα μείζονα θέματα.

Από εκεί και πέρα στράβωσαν πολλά πράγματα. Αρκετά από αυτά, τα ανέδειξε στην εμπνευσμένη ομιλία του στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (με τον οποίο είχα την τιμή να συνεργαστώ στενά και δημιουργικά), καταχειροκροτούμενος. Δυστυχώς, ξέφυγε ο έλεγχος σε αρκετούς τομείς. Στα θέματα της πανδημίας η χώρα μας εμφανίζεται να κάνει έναν θλιβερό και οδυνηρό ‘πρωταθλητισμό’ σε αριθμό θανάτων ανά ένα εκατ. κατοίκους. Δεν μπορεί όλα να έγιναν καλά και να έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο.

Στα θέματα του κόστους ζωής η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δραματική, από μέρα σε μέρα, με τους πολίτες να παθαίνουν κρίσεις πανικού πριν να ανοίξουν το φάκελο με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να σκέφτονται να πάνε στο σούπερ μάρκετ, μετά τις 15 του μηνός, αφού ο μισθός έχει εξανεμιστεί και δεν υπάρχουν χρήματα στην τσέπη τους. Για να μη μιλήσει κανείς για τις τιμές των καυσίμων, στις οποίες η Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη, με το εξής, επιπλέον, παράδοξο: Όταν οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν στις διεθνείς αγορές, στα Ελληνικά πρατήρια καυσίμων οι τιμές να εξακολουθούν να ανεβαίνουν!

Ερώτημα 5: Πολύ πρόσφατα, εσείς μαζί με άλλους πρώην Υπουργούς και βουλευτές των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά οργανώσατε μία μεγάλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου εκφράσατε έντονους προβληματισμούς για το μέλλον της παράταξης. Οι προβληματισμοί αυτοί μπορεί να σας παρακινήσουν ακόμη και στο σχηματισμό ενός νέου κόμματος, που θα είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων, εάν και εφόσον μπει στη Βουλή;

Απάντηση 5: Ακούστε… Τα κόμματα αποτελούν προϊόντα της ιστορικής αναγκαιότητας και της κοινωνικής συγκυρίας. Χωρίς βεβαίως να υποτιμάει κανείς τον ισχυρό ρόλο και τις αποφασιστικές πρωτοβουλίες των προσώπων.

Εγώ, όπως και οι άλλοι συνάδελφοί μου, προερχόμαστε από τα σπλάχνα της Ν.Δ και από τον ιστορικό πυρήνα της ΟΝΝΕΔ. Αποκτήσαμε κοινωνική και πολιτική συνείδηση μέσα από τους πολιτικούς και ιδεολογικούς αγώνες της Νέας Δημοκρατίας και έχουμε βαθιά στην ψυχή μας τις θεμελιώδεις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που οραματίστηκε και δημιούργησε μία μεγάλη Λαϊκή και Φιλελεύθερη Παράταξη, με ένα έντονο και ξεκάθαρο Πατριωτικό και Κοινωνικό πρόσημο, που συνδύαζε τον υγιή συντηρητισμό με τον κοινωνικό και πολιτικό ριζοσπαστισμό σε όλα τα επίπεδα.

Που έχουν πάει σήμερα τα πολλά εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών, που ψήφιζαν στο παρελθόν την Νέα Δημοκρατία;

Είναι δυνατόν να εμφανιζόμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι υπάρχει ακόμη μία διακριτή ποσοστιαία διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, η οποία, όμως, διαρκώς μικραίνει, με ορατές τις διαρροές παραδοσιακών ψηφοφόρων της Ν.Δ προς διάφορες κατευθύνσεις;

Και από την άλλη πλευρά, που θα πάει  όλος αυτός ο θυμός του κόσμου για την ακρίβεια και την άγρια καθημερινότητα που ζούμε, με την υπόκωφη οργή  να είναι ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που βλέπουμε να εκφράζεται δημόσια;

Θα είναι καταστροφή για την Ελληνική κοινωνία, αν όλη αυτή η αγανάκτηση σπρώξει τον κόσμο στα άκρα και στην υπερψήφιση ακραίων πολιτικών σχηματισμών, από τη στιγμή που δεν θα βρίσκει άλλες αξιόπιστες και σοβαρές επιλογές!

Ερώτημα 6: Πρόσφατα, ξαναγίνατε πάλι μπαμπάς! Πως βιώνετε όλη αυτή την εμπειρία;

Απάντηση 6: Ετοιμάζουμε πολεμιστές για τον Ελληνικό Στρατό! Επειδή είμαι βαθύτατα θρησκευόμενος, ένθεος, όπως συνηθίζω να λέω, ευχαριστώ την Παναγία και τον Χριστό, που μου έδωσαν την ευτυχία να έχω δύο γιούς, τον Άγγελο – Αθανάσιο (σπουδαίο δικηγόρο στη ναυτιλία σήμερα), 34 ετών και τον Πάνο – Άγγελο, μόλις 15 μηνών, που μου έχει ανανεώσει τη διάθεση να δημιουργώ καινούργια πράγματα και να αντιμετωπίζω με περισσότερες αντοχές και αισιοδοξία το παρόν και το μέλλον. Ενδιαμέσως μας έχει προκύψει και ένας ωραίος εγγονός! Ο Άγγελος, όταν ήταν μικρούλης, ήταν πανέξυπνος, ζωηρός, αλλά και πιο ήρεμος. Ο Πανούλης έχει όλα τα χαρίσματα του αδελφού του, αλλά μας βγήκε περισσότερο… «τζώρας»! Όταν δεν περνάει το δικό του, αυτό το… αντράκι των 15 μηνών, κουνάει το δάχτυλο προς την πολύ καλή μαμά του και βάζει θυμωμένος τις φωνές!

Ερώτημα 7: Κι εσείς τι κάνετε τότε ως κλασικός χαζομπαμπάς;

Απάντηση 7: Παραμένω πάντοτε ένας τρυφερός και συναισθηματικός πατέρας, αλλά προσπαθώ να γίνομαι και λιγάκι αυστηρός!… Κατά τα άλλα, δουλεύω άπειρες ώρες το 24ωρο ως μαχόμενος δικηγόρος και δημοσιογράφος και προσεύχομαι, στις δύσκολες ημέρες που περνάμε όλοι, ο καλός Θεός να προστατεύει και να ευλογεί όλα τα παιδιά του κόσμου και πριν απ’ όλα τα Ελληνόπουλα, αγόρια και κορίτσια, που είμαι βέβαιος ότι θα φτιάξουν μια καλύτερη Ελλάδα, όπως αξίζει στο Γένος μας και στην ιστορική μας πορεία μέσα από τους αιώνες.

Νέο κόμμα της Καραμανλικής και Σαμαρικής Δεξιάς με αρχηγό τον Πάνο Παναγιωτόπουλο; Τι δήλωσε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας για την πολιτική φθορά της Ν.Δ, για τα λάθη Μητσοτάκη, τις Τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδος και την ανάγκη μιας αποτελεσματικής Εθνικής Στρατηγικής Αποτροπής.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα