Νέο κρούσμα βανδαλισμού προτομής έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηνών

23/4/17 | 0 | 0 | 436 εμφανίσεις

Ενα ακόμη κρούσμα βανδαλισμού έργου τέχνης στο δημόσιο χώρο σημειώθηκε, χθες, Σάββατο, στον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Ακαδημίας, ακριβώς πίσω από την πολύπαθη «αθηναϊκή τριλογία».

Οι βάνδαλοι επιτέθηκαν στη μαρμάρινη προτομή της Πολιούχου Αθηνάς, η οποία, όπως μας πληροφορεί ο Δήμος Αθηναίων, βρίσκεται από χθες στις αποθήκες του Πνευματικού Κέντρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση το δήμου, «η μαρμάρινη προτομή δεν έχει υποστεί ζημιές λόγω της πτώσης της σε χωμάτινη επιφάνεια».

 Ο νέος βανδαλισμός, που έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά σειρά επιθέσεων και βανδαλισμών έργων τέχνης στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων το τελευταίο διάστημα, είναι μία ακόμη ένδειξη της κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο Δήμος Αθηναίων, με ανακοίνωσή του, θεωρεί ότι το χθεσινό κρούσμα «επαναφέρει στο προσκήνιο τα σημαντικά ζητήματα αστυνόμευσης στην περιοχή του Πνευματικού Κέντρου και του πεζόδρομου της οδού Μασσαλίας», ενώ κρίνεται σχεδόν βέβαιον ότι θα αποτελέσει μία ακόμη ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, και του υπουργού Προστασίας το Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για τα φαινόμενα –ακραίας ή μη– παραβατικότητας στην Αθήνα. Μία σύγκρουση που, εκ του αποτελέσματος, δεν μοιάζει να οδηγεί πουθενά – την ίδια στιγμή που το αθηναϊκό κέντρο γίνεται όλο και λιγότερο φιλόξενο προς «χρήσιν» από τους πολίτες.

kathimerini.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/1/21 | (0 σχόλια)
    Εκ της Συντακτικής Ομάδας. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με την επανάληψη της ιστορίας στο διάβα των αιώνων. Δε γνωρίζουμε ποιες από αυτές ευσταθούν, μα αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι το 2020, δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά τη Μάχη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας