Νέος Αρχηγός Στρατού Ξηράς στην Τουρκία ο στρατηγός Musa Avsever

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Όλες οι προαγωγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του προέδρου Ερντογάν.

Κάνοντας δήλωση μετά τη συνάντηση, ο Προεδρικός Εκπρόσωπος İbrahim Kalın δήλωσε ότι ο στρατηγός Musa Avsever διορίστηκε στη Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων. Η θητεία των Αρχηγών του Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας παρατάθηκε κατά ένα έτος.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο Συμβούλιο παρευρέθησαν οι Αντιπρόεδρος Fuat Oktay, Υπουργός Δικαιοσύνης Abdulhamit Gül, Υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Lütfi Elvan, Υπουργός Εθνικής Παιδείας Ziya Selçuk, Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Yaşar Güler, Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγός Ümit Dündar, Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Adnan balzbal και ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Hasan Küçükakyüz.

Κάνοντας δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Προεδρικός Εκπρόσωπος İbrahim Kalın είπε: “Καθώς ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Ümit Dündar, αποστρατεύθηκε λόγω του ορίου ηλικίας, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, στρατηγός Musa Avsever, διορίστηκε ως διοικητής των χερσαίων δυνάμεων”.

Son Dakika: Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi! Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral Musa Avsever getirildi

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση έχουν ως εξής:

  • Ο νέος διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων έγινε ο Musa Avsever.
  • Οι θητείες του διοικητή των αεροπορικών δυνάμεων πτεράρχου Hasan Küçükakyüz και του διοικητή των ναυτικών δυνάμεων ναυάρχου Adnan Özbal παρατάθηκαν κατά 1 έτος με απόφαση του Α.Σ.Σ.
  • Από τις 30 Αυγούστου 2021, 17 ανώτατοι αξιωματικοί και των τριών κλάδων προήχθησαν σε υψηλότερο βαθμό και 56 συνταγματάρχες προήχθησαν στο βαθμό του ταξιάρχου ή αρχιπλοιάρχου.
  • Η θητεία 44 ανωτάτων αξιωματικών και των τριών κλάδων παρατάθηκε για 1 έτος, ενώ η θητεία 320 συνταγματαρχών παρατάθηκε για 2 χρόνια.
  • Ο αριθμός των ανωτάτων αξιωματικών και των τριών κλάδων αυξήθηκε από 240 σε 266.

Αποστρατεύθηκε ο Αρχιπλοίαρχος Mehmet Sarı

Το ΑΣΣ αποφάσισε την αποστρατεία του αρχιπλοιάροχυ Mehmet Sarı, του οποίου φωτογραφίες με ρόμπα και τουρμπάνι δημοσιεύθηκαν στον Τύπο.

Ο Καλίν μεταξύ άλλων ανακοίνωσε τα εξής:

Η θητεία 44 ανωτάτων παρατάθηκε επί ένα έτος, ενώ η θητεία 320 συνταγματαρχών κατά δύο έτη. 30 ανώτατοι αξιωματικοί αποστρατεύονται από 30 Αυγούστου 2021 λόγω έλλειψης θέσεων.

Από τις 30 Αυγούστου 2021 17 ανώτατοι αξιωματικοί των τριών κλάδων προάγονται στον επόμενο βαθμό και 56 συνταγματάρχες στο βαθμό του ταξιάρχου, αρχιπλοιάρχου.

Ο αριθμός των στρατηγών και ναυάρχων, ο οποίος είναι σήμερα 240, ανέρχεται σε 266 από τις 30 Αυγούστου 2021.

Με ισχύ από τις 30 Αυγούστου 2021, αποφασίστηκε η προαγωγή των αντιστρατήγων τριών αστέρων Selçuk Bayraktaroğlu και Ali Sivri στο βαθμό του αντιστρατήγου τεσσάρων αστέρων, των υποστρατήγων Levent Ergün και Metin Tokel στο βαθμό του αντιστρατήγου τριών αστέρων, του υποναύαρχου Kadir Yıldız στο βαθμό του αντιναύαρχου και του υποπτεράρχου Rafet Dalgakıran στο βαθμό του αντιπεράρχου.

Οι ταξίαρχοι των Χερσαίων Δυνάμεων İlkay Altındağ, Sebahattin Kılınç, Gültekin Yaralı, Rafet Kılıç, Fedai Ünsal, Tuncay Altuğ, Rasim Yaldız ve Aydın Cihan Uzun προάγονται στο βαθμό του υποστρατήγου, οι αρχιπλοίαρχοι Yalçın Payal και Hasan Özyurt στο βαθμό του υποναυάρχου και ο ταξίαρχος Orhan Gürdal στο βαθμό του αντιπεράρχου.

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων στρατηγός Musa Avsever

Ο Musa Avsever γεννήθηκε στο Ικόνιο στις 7 Νοεμβρίου 1957… Ο Musa Avsever ήταν Διοικητής στην 1η Στρατιά Στρατού. Το 2003 προήχθη σε ταξίαρχο, το 2007 σε υποστράτηγο και το 2012 σε αντιστράτηγο τριών αστέρων. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, προήχθη στον βαθμό του στρατηγού τεσσάρων αστέρων και τοποθετήθηκε στη θέση του Διοικητή της 1ης Στρατιάς.

Πηγή: haberler.com/infognomonpolitics.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για να έχουμε ένα μέτρο συγκρίσεως με τα εν Ελλάδι ανάλογα θέματα .Ο ορισθείς Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας ήταν Αντγος από το 2012 -9 χρόνια δηλαδή- και άγει το 64ο έτος της ηλικίας του ,πλήρης εμπειριών διοικήσεως Μονάδων και επαγγελματικών γνώσεων, ενώ στην Ελλάδα ,στην οποίαν από το 1981 που άρχισε και συνεχίζεται η ”βιομηχανία στρατηγών” σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας έχουμε 50χρονους πολλούς και φυσιολογικά άπειρους -,κυρίως χωρίς διοίκηση – στρατηγούς .
    Είναι καλό ;.Πάντως παληα επί επαράτου οι στρατηγοί μας ήταν και ολιγώτεροι και 60χρονοι .
    ΥΓ. Θερμά συγχαρητήρια στις ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ για την νέα μορφή τους.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα