Νέα συνειδητή υπονόμευση των διερευνητικών από τον Ακάρ: Παραλήρημα χωρίς αρχή και τέλος

16/3/21 | 0 | 0 | 152 εμφανίσεις

Η Ελλάδα εξακολουθεί να εμποδίζει και να παρακωλύει τη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας με απειλές και πρακτικές που αυξάνουν την ένταση, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, την ώρα που στην Αθήνα βρισκόταν σε εξέλιξη ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών.

Σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή του στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ,  των αρχηγών των σωμάτων, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι η Αγκυρα θέλει να έχει σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονές “ειδικά με την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Αιγύπτου”.

Όπως πάντα, υποστήριξε, “λέμε διάλογο και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο”.

Δυστυχώς – ισχυρίστηκε περαιτέρω –  η Ελλάδα εξακολουθεί να εμποδίζει και να παρακωλύει τη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας, με μια σειρά από απειλές και πρακτικές, που αυξάνουν την ένταση, κατά τρόπο που δεν ταιριάζει σε μία καλή γειτονία.

“Πιστεύουν ότι μπορούν επιτύχουν ορισμένα οφέλη, δείχνοντας ότι τα προβλήματα δεν είναι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ωσάν να είναι ζήτημα μεταξύ Τουρκίας-ΕΕ και Τουρκίας-ΗΠΑ. Αλλά δεν είναι δυνατόν να φτάσουν πουθενά με αυτόν τον τρόπο. Δεν το δεχόμαστε. Εξακολουθούν να αναφέρονται στις ασκήσεις ως απειλή. Πρέπει να δουν και να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας  τρόπος να πετύχουν τίποτα με αυτά τα πράγματα, ότι δεν έχουν καμία αξία ενώπιον της Τουρκίας και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων”, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η Τουρκία συνεχίζει να λέει στους Έλληνες ομολόγους της σε  κάθε ευκαιρία ότι αναμένει την τέταρτη συνάντηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για την Τουρκία.

“Λέμε ξανά και ξανά ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για οποιοδήποτε θέμα. Ευχόμαστε οι Έλληνες γείτονές μας να εγκαταλείψουν τις ασυμβίβαστες και προκλητικές θέσεις τους το συντομότερο δυνατόν, επειδή είναι σημαντικό για την περιοχή και για την ευημερία του ελληνικού λαού”, είπε.

Διότι, συνέχισε, “στις οικονομικές συνθήκες που βρίσκονται, εξακολουθούν να κάνουν προσπάθειες για εξοπλισμό. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτά είναι εναντίον του ελληνικού λαού”.

Συγκεκριμένα, “οι δηλώσεις ορισμένων Ελλήνων ακαδημαϊκών, ορισμένων πολιτικών, συνταξιούχων πολιτικών και στρατιωτικών γραφειοκρατών επ’ αυτών των θεμάτων επίσης δείχνουν ότι συμμερίζονται τις απόψεις μας”, ανέφερε.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/5/21 | (3 σχόλια)
    Διαβάστε προσεκτικά το παραπάνω κείμενο. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την διδασκαλία Μακεδονικής Γλώσσας και καταχωρεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου πολιτισμού την σχετική αίτηση. Η επωνυμία της Κίνησης: Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ"! Υπο μία έννοια, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας