Νέα πρόεδρος της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με 383 ψήφους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο για την προεδρία της Κομισιόν.

Νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναδείχθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιν με 383 ψήφους. Είκοσι δύο ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Η πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα στηρίξει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Επίσης, η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέφερε μέσω του Twitter ότι θα στηρίξει την Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη σημερινή ψηφοφορία.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χρειαζόταν 374 ψήφους για να εκλεγεί.

“Η ομάδα μου θα στηρίξει σήμερα την κυρία φον ντερ Λάιεν. Ανυπομονούμε να εργαστούμε εντατικά μαζί της για να οδηγήσουμε την Ευρώπη προς τα εμπρός. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας ανανεώσουμε μαζί την Ευρώπη”, είπε ο Ντάτσιαν Τσιόλος, ο επικεφαλής του Renew Europe, στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι μακρονικοί ευρωβουλευτές.

Με τη στήριξη των φιλελευθέρων η Γερμανίδα πολιτικός πλησιάζει στον στόχο της: να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που χρειάζεται για να διαδεχτεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών, σημειώνεται ότι μετά την “έντονη” συνεδρίαση των μελών της, η πλειοψηφία συμφώνησε ότι οι γραπτές δεσμεύσεις που ανέλαβε η φον ντερ Λάιεν όσον αφορά την προώθηση των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που ζήτησαν οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, καθώς και οι “περαιτέρω διευκρινίσεις” που έδωσε στη συζήτηση που έγινε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα το πρωί, σημαίνουν ότι θα την στηρίξουν, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει αυτές τις δεσμεύσεις της.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/psifoforia-eyrokoinoboylio-gia-proedria-komision

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα