Νέα επεισόδια και αλληλοκατηγορίες στην κόντρα Ξενοκώστα – Ταβουλάρη για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μηνάς Τσαμόπουλος

Μαίνεται ο πόλεμος των δύο αντικρουόμενων πλευρών με εξώδικα, καταγγελίες και καυστικές τοποθετήσεις – Γιατί συγκρούονται ξανά Πάνος Ξενοκώστας (ONEX) και Νίκος Ταβουλάρης

Με νέα επεισόδια συνεχίζεται η σκληρή κόντρα μεταξύ του Νίκου Ταβουλάρη και του Πάνου Ξενοκώστα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ο τελευταίος με ανάρτησή του στο Facebook, κατηγορεί τον Νίκο Ταβουλάρη – έπειτα από όσα ανάφερε ο τελευταίος στο newmoney.gr – για επικοινωνιακή διαχείριση της αμείλικτης πραγματικότητας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο κος. Ταβουλάρης με εξέπληξε. Απορώ ειλικρινά τι σκέφτεται; Χρέη 70 εκατομμυρίων ευρώ πήρα απο πάνω του, τα οποία αποπληρώνω, ανελλιπώς, δουλεύοντας σκληρά με ένα ναυπηγείο που μας κάνει όλους υπερήφανους.

Το ίδιο επιχειρώ και στην Ελευσίνα, όπου κορυφαίος διεθνής ελεγκτικός οίκος κατέδειξε χρέη πλέον των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Δικό του δεν ήταν το ναυπηγείο της Σύρου; Δικό του δεν ήταν το ναυπηγείο της Ελευσίνας; Αναρωτιέμαι εγώ που έφταιξα, που παίρνω τα χρέη του;

Η απόπειρα του κυρίου Ταβουλάρη, για επικοινωνιακή διαχείριση της αμείλικτης πραγματικότητας και των αληθινών γεγονότων, μέσα από την στρατηγική των προσωπικών και ανήθικων επιθέσεων στο πρόσωπό μου, εν είδει «προσωπικής του ή οικογενειακής του σανίδας σωτηρίας», δε με αφορά αλλά με θλίβει βαθύτατα ως άνθρωπο.
Το θέμα διάσωσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, όπως και των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, είναι μια πολύ σοβαρή Εθνική υπόθεση και σκοπός μου είναι να παραμείνει έτσι.

Ο κάθε επιχειρηματίας κρίνεται από τα έργα και τις ημέρες του και όχι από την προσωπική του αυτοαξιολόγηση ή την εγωπάθεια που τυχόν τον διακατέχει.

Ως νεότερος επιχειρηματίας και άνθρωπος, εύχομαι να μπορούσε να δει τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση και να γίνονταν αυτός και η οικογένεια του, αρωγοί μιας λύσης που τόσο έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, η οικονομία και η πατρίδα μας».

Η ανάρτηση του Πάνου Ξενοκώστα στο facebook 

Νωρίτερα ο επιχειρηματίας Νίκος Ταβουλάρης μετά το μπαράζ επιστολών πρώην συνεργάτη του αλλά και των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας προς το Μαξίμου τα τελευταία 24ωρα είχε περάσει στην αντεπίθεση.  Οι επιστολές στρέφονταν τόσο εναντίον του ιδίου όσο και του γιού του Γιάννη, αλλά και κατά στενών συνεργατών του.

Μιλώντας στο newmoney.gr δήλωσε αγανακτισμένος με όλον αυτόν το πόλεμο που δέχεται, ενώ θέτει ερωτήματα που αφορούν τη διαδικασία που ακολουθείται για την πώληση των ναυπηγείων Ελευσίνας αλλά και για τον Πάνο Ξενοκώστα της ONEX.

«Όλη αυτή η σε βάρος μου εκστρατεία που βγαίνει στο Πανελλήνιο έχει ως βάση αυτά που λέγονται μέσα από τον κ. Στεφάνου, ο οποίος επί 30 χρόνια ήταν συνεργάτης μου. Ήταν και αυτός διευθύνων Σύμβουλος στη Σύρο. Ήταν εντεταλμένος Σύμβουλος στην Ελευσίνα. Γιατί κρύβεται;

Πως τυχαίνει να έχω κάνει όλα αυτά τα εγκλήματα και συνάμα να έχω παραδώσει 20 πλοία στο Πολεμικό Ναυτικό. Όλες τις πυραυλακάτους, τα αρματαγωγά ποιός τα έχει φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια; Το παιχνίδι είναι ευρύτερο και δεν θα έχουμε καλό τέλος με αυτά τα πράγματα» επεσήμανε ο Νίκος Ταβουλάρης και συνέχισε:

«Ποιος πήρε από το Ταμείο 500 εκατομμύρια; Το μόνο που έχω κάνει είναι ότι έχω χάσει όλη την περιουσία μου στα Ναυπηγεία για να τα κρατήσω ανοικτά. Και έρχεται ένας περαστικός να μου καταλογίζει όλες αυτές τις βρωμιές; Και βάζει τον πιο ακατάλληλο άνθρωπο. Έχουν εξαπολύσει έναν λίβελο σε βάρος μου χρησιμοποιώντας έναν συνεργάτη μου. Τώρα τι να κάνω εγώ; Να στραφώ εναντίον του συνεργάτη μου και στα δύο ναυπηγεία; Εδώ έχουμε φθάσει πλέον να έχουμε ευτελίσει διαδικασίες. Έχω μιλήσει με τον κο Ξενοκώστα. Ζητάμε να μας παρουσιάσει την πρότασή του» και εξηγεί:

«Προκαλώ δημόσια τον κ. Ξενοκώστα να μας πει ποιά είναι η πρότασή του για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, η οποία υποτίθεται ότι υπάρχει και εξετάζεται. Υποστηρίζει ότι εγώ τον δυσκόλεψαν μέσω της AXIS με την οποία όμως δεν έχω καμία σχέση. Υποστηρίζει ότι τον εμποδίζω στην επενδυτική του προσπάθεια. Ποιά είναι η επενδυτική του προσπάθεια; Θα πρέπει να έχει όνομα, αριθμούς, διαδικασίες. Ποια είναι; Δεν την λέει κανείς. Όποιος είναι ας έρθει.
Μας έχουνε ζαλίσει με την DFC (ΥΣ: αμερικανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα). Δεν βλέπω καμία DFC. Που είναι; Δεν έχω δει καμία DFC. Με την κοσμογονία που έχει γίνει στην Αμερική και στην Ευρώπη και με τον κορωνοϊό, μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για επενδύσεις και για οικονομικά θέματα;»

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει στην εμπλοκή του ονόματός του στην εταιρεία AXIS SA.

Χθες Πέμπτη έστειλε επιστολή στον Πάνο Ξενοκώστα πρόεδρο της ΟΝΕΧ στην οποία αναφέρει:

«Επειδή όλως αυθαίρετα και εσφαλμένα γίνεται συστηματική σύνδεση του προσώπου μου με την εταιρεία AXIS SA δηλώνω κατηγορηματικά και για πολλοστή φορά ότι ουδεμία σχέση έχω, ούτε είχα ποτέ στο παρελθόν με την εν λόγω εταιρεία και τη συμπεριφορά της. Τα αναγραφόμενα δε επί της τελευταίας επιστολής της προς τη διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας δεν ισχύουν και δεν με βρίσκουν σύμφωνο».

Σήμερα, Παρασκευή 12-2-2021 ο Νίκος Ταβουλάρης έστειλε και δεύτερη επιστολή στον Πάνο Ξενοκώστα αναφορικά με την επιστολή Στεφάνου στο Μαξίμου. Πιο συγκεκριμένα:

Σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής επαφής μας παρακαλώ όπως μου γνωρίσετε λήψη της χθεσινής σχετικής επιστολής μου.
Είναι ιδιαίτερης σημασίας η έγγραφη τοποθέτησή σας δεδομένης της χθεσινής επιστολής του κ. Ι.Στεφάνου , Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, προς το Πανελλήνιο με βαρύτατες συκοφαντίες σε βάρος μου που ξεπερνούν κάθε όριο ευπρέπειας και συναλλακτικών πρακτικών.

Επειδή μου δηλώσατε ότι σας δημιούργησε προβλήματα στο επενδυτικό σας “πλάνο” το εξώδικο της AXIS έσπευσα αμέσως να δηλώσω δημόσια την αποδοκιμασία μου ως προς το ύφος και το περιεχόμενό του.
Αναμένω έγγραφη τοποθέτησή σας στην περίπτωση που όντως αποδοκιμάζετε την προαβαφερόμενη επιστολή του κ.Ι.Στεφάνου”.

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/nea-episodia-ke-allilokatigories-stin-kontra-xenokosta-tavoulari-gia-ta-nafpigia-elefsinas/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα