«Νάτοι οι πρωταθλητές»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η μονοκρατορία της Μπάγερν συνεχίζεται: οι Βαυαροί εξασφάλισαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα Γερμανίας για ένατη συνεχή χρονιά, με τον Λεβαντόφσκι να απειλεί τα ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ.

    
Fußball Bundesliga | FC Bayern München vs. Borussia Mönchengladbach | Deutscher Meister 

Η Μπούντεσλιγκα, για να παραφράσουμε τον Γκάρι Λίνεκερ, είναι ένα πρωτάθλημα με 18 ομάδες που παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος κερδίζει η Μπάγερν Μονάχου.Οι μόνιμοι πρωταθλητές Γερμανίας δεν σταμάτησαν ούτε και φέτος να κατακτούν πρωταθλήματα, γιατί πολύ απλά …δεν βρέθηκε κάποιος να τους σταματήσει. Στη 32η αγωνιστική της Μπούντεσλιγκα οι Βαυαροί παίρνουν προβάδισμα δέκα βαθμών κι έτσι εξασφαλίζουν πλέον και μαθηματικά τον τίτλο. Και μάλιστα όχι με αγγαρεία, αλλά με μία εμβληματική νίκη 6-0 απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ.

Ζερόμ ΜποατένγκΕγγύηση στην άμυνα παραμένει στα 33 του χρόνια ο Ζερόμ Μποατένγκ

Ο Τόμας Μίλερ, από τους έμπειρους πλέον στην εντεκάδα των Βαυαρών, δηλώνει ενθουσιασμένος: «Εννέα πρωταθλήματα σερί, είναι τρέλα αυτό που συμβαίνει. Και κάθε φορά ήμουν κι εγώ σε αυτή την ομάδα. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη γιατί η φυσική μου κατάσταση μου επιτρέπει να παίζω μπάλα όλα αυτά τα χρόνια. Χρειάζεται πολλή δουλειά, χρειάζεται αυτοθυσία, αλλά ευτυχώς έχουμε καταπληκτική ομάδα, όλα αυτά τα χρόνια». Πιο προσγειωμένος, ίσως πιο συνηθισμένος στην κατάκτηση τίτλων, φαίνεται ο αρχηγός της ομάδας, ο τερματοφύλακας Μάνουελ Νόιερ, που, παρά τις αμφισβητήσεις των τελευταίων χρόνων παραμένει πρώτη επιλογή κάτω από τα δοκάρια της Μπάγερν, αλλά και της Εθνικής Γερμανίας. «Είναι μία ικανοποίηση για την καλύτερη ομάδα να βγαίνει και πάλι πρωταθλήτρια Γερμανίας. Αυτή είναι η καθημερινή μας δουλειά, γι αυτό προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια, είναι επίτευγμα να κερδίζεις εννέα διαδοχικά πρωταθλήματα», λέει ο Νόιερ.

Από τον Γκερντ Μίλερ στον Λεβαντόφσκι

Ρόμπερτ ΛεβαντόφσκιΟ Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι απειλεί τα ρεκόρ του θρυλικού Γκερντ Μίλερ

Ασυγκράτητος στην επίθεση της Μπάγερν, για μία ακόμη χρονιά, ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που έχει άλλωστε αναδειχθεί «ποδοσφαιριστής της χρονιάς» για το 2020. Το Σάββατο ο Πολωνός στράικερ πέτυχε τρία από τα έξι γκολ της ομάδας του, έφτασε τα 39 γκολ στη φετινή σεζόν και απειλεί πλέον το ρεκόρ του θρυλικού Γκερντ Μίλερ, που είχε πετύχει 40 γκολ σε μία σεζόν στην περίοδο 1971-72. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ισοφαρίσει και άλλο ένα ρεκόρ: Στην ίδια περίοδο ο Γκερντ Μίλερ είχε πετύχει έξι φορές χατ-τρικ, φέτος ο Λεβαντόφσκι το έχει καταφέρει πέντε φορές. Απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές με τη Μπάγερν να αντιμετωπίζει τη Φράιμπουργκ και την Άουγκσμπουργκ, όχι ιδιαίτερα ισχυρούς αντιπάλους.

Καραμπόλες προπονητών

Γιούλιαν Νάγκελσμαν, προπονητής της ΛειψίαςΣτη Μπάγερν από το καλοκαίρι ο προπονητής της Λειψίας Γιούλιαν Νάγκελσμαν

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, αντίπαλο δέος για τη Μπάγερν όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν ήταν τόσο αποτελεσματική στο παιχνίδι της φέτος. Μόνο η Λειψία κατάφερε να «κοιτάξει στα μάτια» τους Βαυαρούς, αλλά και αυτή χάρισε πολύτιμους βαθμούς σε κρίσιμα παιχνίδια. Το Σάββατο οι δύο ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους με την Μπορούσια να κερδίζει 3-2 στο ντέρμπι των …δεύτερων και να επισφραγίζει έτσι τον τίτλο της Μπάγερν. Το σχόλιο από τον προπονητή της Λειψίας Γιούλιαν Νάγκελσμαν: «Νομίζω ότι δεν είμαστε χειρότεροι, αν δούμε και τα 90 λεπτά παιχνιδιού. Απλώς δεν είμαστε τόσο καλοί στην άμυνα, ιδιαίτερα στα πρώτα τριάντα λεπτά, είμαστε πιο παθητικοί, δεχθήκαμε τρία εύκολα γκολ. Στην επίθεση πήγαμε αρκετά καλά και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Εκεί η Ντόρτμουντ έπαιζε στο ρελαντί, αλλά τελικά κέρδισε και αυτό είναι που μετράει».

Αξιοσημείωτα ψύχραιμος ο προπονητής της Λειψίας, λες και μιλούσε μία άλλη ομάδα. Και αν το καλοσκεφτούμε πράγματι μιλούσε για άλλη ομάδα, καθώς από τα τέλη Απριλίου ο Νάγκελσμαν έχει συμφωνήσει να αναλάβει τη Μπάγερν μόλις τελειώσει η σεζόν. Ήδη έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, τίποτα δεν έμεινε κρυφό, κανείς δεν έκανε «πονηρές σκέψεις» για τη χθεσινή παρουσία του Νάγκελσμαν στον πάγκο της Λειψίας στον αγώνα με τη Ντόρτμουντ. Όσο για τον Χάνσι Φλικ που φεύγει από τη Μπάγερν, έχει ήδη αρχίσει διαπραγματεύσεις για να αναλάβει την Εθνική Γερμανίας αντικαθιστώντας τον Γιόγκι Λεβ, που έχει δηλώσει ότι αποχωρεί το καλοκαίρι, μετά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Βλέπει Τσάμπιονς Λιγκ  η Βόλφσμπουργκ

Χέρτα Βερολίνου- ΦράιμπουργκΜάχη για τη σωτηρία της δίνει η Χέρτα Βερολίνου

Σε άλλα σημαντικά παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής η Βόλφσμπουργκ κέρδισε εύκολα 3-0 την Ουνιόν Βερολίνου, παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και έχει φιλοδοξίες για το Τσάμπιονς Λιγκ, η Χέρτα Βερολίνου έκανε πολύτιμο βήμα για τη σωτηρία της κερδίζοντας 3-0 τη Φράιμπουργκ, ενώ η Βέρντερ Βρέμης δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από το 0-0 απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν και παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη. Οριστικός είναι ο υποβιβασμός για τη Σάλκε του Δημήτρη Γραμμόζη, ο οποίος βέβαια ανέλαβε την ομάδα σε μία στιγμή που ουσιαστικά είχε ήδη χάσει τη μάχη για την παραμονή στη Μπούντεσλιγκα.

Γιάννης Παπαδημητρίου (DW, Kicker.de)

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα