Μύκονος: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Μανώλης Ψαρρός που ξυλοκοπήθηκε στη Μύκονο
03/04/2023  18:01
Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, ο οποίος είχε καταγγείλει πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαιρεσίες στη Μύκονο.

Ο πρώτος τη τάξει εισαγγελικός λειτουργός της χώρας, έδωσε εντολή στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου να διερευνήσει τις καταγγελίες εποπτεύοντας και συντονίζοντας προσωπικά τις έρευνες, ακόμα και μεταβαίνει αυτοπροσώπως στα σημεία όπου υπάρχουν καταγγελίες για καταπατήσεις και άλλες αυθαιρεσίες.

Στην έγγραφη παραγγελία του ο κ.Ντογιάκος χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα. Κάνει λόγο για «θλιβερή εικόνα που πρέπει να εκλείψει το συντομότερο δυνατό και ολοκληρωτικά», για «μνημεία οικοδομικής αυθαιρεσίας» και «πλήρη καταρράκωση του κύρους της Πολιτείας», ενώ παραθέτει μία προς μία τις περιπτώσεις για τις οποίες έχουν υπάρξει καταγγελίες και αφορούν πολύ γνωστές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και για έναν εργολάβο πολύ γνωστό στο νησί της Μυκόνου, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει τις παράνομες εργασίες. Επισημαίνει δε ότι στη Μύκονο δεν υπάρχει μόνιμος διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά προσωρινοί διοικητές που εναλλάσσονται ανά δεκαπενθήμερο.

«Όλα αυτά μόνο οργή και απογοήτευση προκαλούν», σημειώνει ο κ.Ντογιάκος και ζητεί να γίνει έρευνα σε βάθος το συντομότερο δυνατό.

Η παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με παραλήπτη τον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου κοινοποιείται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου και στο Λιμεναρχείο Μυκόνου.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα