Επιμένει η Ρωσία να αναφέρεται στην απέλαση των διπλωματών της από την κυβέρνηση

«H Ρωσία έχει ουσιαστικά διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της με την Ελλάδα λόγω της απόφασης απέλασης των διπλωματών μας» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απελάσει 12 Ρώσους διπλωμάτες (η οποία όμως απόφαση έρχεται σε ακολουθία της απόφασης του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να απελάσει 6 Ρώσους γιατί… υπονόμευαν την συμφωνία των Πρεσπών)!

Κατά τρόπο εντυπωσιακό η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών συνδέει την ενέργεια με την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ στην Ελλάδα το ίδιο χρονικό διάστημα.

Και λέμε με τρόπο εντυπωσιακό γιατί η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει τα ρωσικά διπλωματικά πυρά κατ’αναλογία, σε πολλαπλάσια έκταση από αυτή άλλων χωρών που απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς.

Μάλιστα η Ζαχάροβα συνδέει την ημερομηνία της 6ης Απριλίου με την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα το 1941 και αναρωτιέται αν «η επιλογή των Αμερικανών συμβούλων (σ.σ.: της ελληνικής κυβέρνησης) έχει να κάνει με σύμπτωση ή μ’ έναν διαβολικά ακριβή υπολογισμό».

Καταλήγοντας η Ζαχάροβα αναφέρει: «Το ελληνικό κράτος που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας (σ.σ.: αναφέρεται στον ελληνικό απελευθερωτικό αγώνα του 1821) και του οποίου ο πρώτος ηγέτης ήταν υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας (σ.σ. Ιωάννης Καποδίστριας), έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας. Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια πίστη, το αποδείξαμε και στις περσινές φωτιές».

Ένα ερώτημα είναι τι πρέπει να περιμένει ως απάντηση της Ρωσίας η Ελλάδα. Κάτι που μάλλον θα απαντηθεί σύντομα.

Η ρωσική επιμονή στο θέμα είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτη…

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/mosxa-ousiastika-exoume-diakopsei-tis-diplomatikes-sxeseis-mas-me-tin-ellada-logo-kyvernisis-mitsotaki/