Μόσχα: «Κυρίαρχο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα έως 12 ν.μ.»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με ανάρτησή της στο twitter, η πρεσβεία της Ρωσίας σημειώνει ότι θεωρεί το Δίκαιο της Θάλασας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς δικαίου καθεστώτος των θαλασσών και σημειώνει ότι προβλέπεται ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια.

Φυσικά με την αναγνώριση του Δίκαιου της Θάλασσας του 1982 η Μόσχα αναγνωρίζει και την δυνητική ελληνική ΑΟΖ όπως αυτή ορίζεται από τον περιβόητο «Χάρτη της Σεββίλης».

Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών», σημειώνει σε ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία και προσθέτει: «Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο», αναφέρει η ανάρτηση.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/924881_rosiki-presveia-kyriarho-dikaioma-olon-ton-kraton-ta-horika-ydata
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα