Μόνο 72 άτομα έχουν αυτοπροσδιοριστεί ως Βούλγαροι στην απογραφή της Βόρειας Μακεδονίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σεπτέμβριος 8, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

Το Ίδρυμα «Μακεδονία» θα υποβάλει πρόταση στον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και στον Πρόεδρο, ζητώντας αλλαγές στον Νόμο για τη Βουλγαρική Ιθαγένεια.

“Να αφαιρεθεί η βουλγαρική υπηκοότητα από εκείνα τα άτομα που έχουν δηλώσει διαφορετική εθνότητα από τη βουλγαρική στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά έχουν λάβει βουλγαρική υπηκοότητα βάσει της βουλγαρικής εθνικής ταυτότητας. Αυτό δηλώνει ψευδείς πληροφορίες στις υπηρεσίες, στις βουλγαρικές αρχές», είπε ο πρόεδρος του ιδρύματος Βίκτορ Στογιάνοφ στο Βουλγαρικό Εθνικό Ραδιόφωνο-BNR .

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρία έκανε ένα βασικό λάθος τα τελευταία 30 χρόνια .

«Στη Βόρεια Μακεδονία, η Δημοκρατία της Βουλγαρίας δεν έχει εθνικό πρόγραμμα και οργανωμένο έργο που να είναι συνεπές όλα αυτά τα χρόνια με την αλλαγή των υπαλλήλων μας εκεί και την αλλαγή των παραγόντων διαχείρισης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Τι σημαίνει αυτό;

– Αυτό σημαίνει ότι εμείς δεν συνεργαζόμαστε οργανωμένα με τους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας – όσοι αισθάνονται Βούλγαροι δεν αισθάνονται πραγματική υποστήριξη από τη Βουλγαρία, γι ‘αυτό πολλοί από αυτούς εγγράφονται ως ‘Μακεδόνες’ στην τρέχουσα απογραφή, πρέπει να εργαστούμε πιο οργανωμένα και συστηματικά εκεί», πρόσθεσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Βίκτορ Στογιάνοφ.

Άρχισε η απογραφή πληθυσμού στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτή είναι η πρώτη σε 20 χρόνια.

«Δουλεύω καθημερινά με χιλιάδες ανθρώπους από τη Βόρεια Μακεδονία. Χθες είχα πάνω από 50 συνομιλίες, επειδή χθες ξεκίνησε επίσημα η απογραφή στη Βόρεια Μακεδονία. Καταμετρήθηκαν 91.681 άτομα.

Σύμφωνα με τις εσωτερικές πληροφορίες μου, μόνο 72 από αυτούς αυτοπροσδιορίστηκαν ως Βούλγαροι.  Αυτό είναι σοκαριστικό. Είναι σημαντικό να πούμε ότι έχουμε 130.000 Βούλγαρους πολίτες από τη Βόρεια Μακεδονία οι οποίοι έχουν αποκτήσει βουλγαρική υπηκοότητα βάσει της βουλγαρικής προέλευσης και δήλωσαν βουλγαρική εθνική ταυτότητα ενώπιον συμβολαιογράφου, και οι περισσότεροι από αυτούς τους 130.000 άνθρωποι δεν ζουν στη Βόρεια Μακεδονία και δεν θα λάβουν μέρος στην απογραφή – όσοι ζουν εκεί έχουν νομική υποχρέωση να εγγραφούν ως Βούλγαροι», είπε ο πρόεδρος του ιδρύματος.

bnr.bg, dnes.dir.bg

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα