Μυστικό προσύμφωνο για χρέος, μέτρα, πλεονάσματα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΠΩΣ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Οι συμβιβασμοί της Αθήνας, οι δεσμεύσεις και οι εγγυήσεις των δανειστών και το παρασκήνιο που οδήγησε στην αλλαγή στάσης του ΔΝΤ. Κοινός στόχος η λύση μέχρι την 20ή Μαρτίου.

O εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πριν από τη συνεδρίαση της 20ής Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. Στο κρίσιμο ραντεβού του Μαρτίου, μια συμφωνία θα ξεκλείδωνε την είσοδο των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εντός του Απριλίου, ώστε να ακολουθήσει η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές.
O εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πριν από τη συνεδρίαση της 20ής Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. Στο κρίσιμο ραντεβού του Μαρτίου, μια συμφων

Μία συνολική συμφωνία για όλα τα ανοιχτά θέματα στις 20 Μαρτίου -που θα δρομολογεί και τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις στο θέμα του χρέους- θα ξεκλειδώσει την είσοδο στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εντός του Απριλίου, ώστε να ακολουθήσει η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές. Τα γεγονότα εξελίσσονται ταχύτατα το τελευταίο διάστημα, καθώς όλες οι πλευρές επιθυμούν να υπάρξει λύση.

Το πρώτο βήμα έγινε στο Εurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ακολούθησε η συνάντηση του Βερολίνου (όπου αντάλλαξαν απόψεις Μέρκελ και Λαγκάρντ), ενώ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ.

Το τελικό πακέτο θα καθορίζει τα πλεονάσματα (όπου έχουν γίνει βήματα) και θα περιλαμβάνει μέτρα αλλά και αντίμετρα, προκειμένου να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο. Στόχος είναι οι παρεμβάσεις σε Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό να συνοδεύονται από μία σειρά ευνοϊκών διατάξεων, που θα στηρίζουν τους χαμηλόμισθους.

ethnos.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα