Μπερίσα: Ο Ράμα να ζητήσει συγνώμη από την Ελλάδα – οι αριθμοί για τον Covid-19 τον εκθέτουν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, συμβουλεύει τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα, καθώς ισχυρίζεται ότι αριθμοί που αναφέρονται στην πανδημία του κορωνοϊού, τον εκθέτουν σοβαρά.

Ο Μπερίσα θυμάται τις δηλώσεις του Ράμα στις αρχές Απριλίου, όπου επιτέθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας κάνοντας λόγο για κακή διαχείριση της πανδημίας.

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος λέει ότι σήμερα, μετά από 6 μήνες, παρά τη χειραγώγηση και την παραποίηση αριθμών στη χώρα του, η Ελλάδα έχει χαμηλότερα ποσοστά από ό, τι η Αλβανία.

«Σήμερα, μετά από 6 μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας, παρά τον χειρισμό και την παραποίηση των αριθμών των θυμάτων από την πανδημία, αλλά, και από τον περιορισμένο αριθμό των τεστ, πολλοί εξωνοσοκομειακοί ή νοσοκομειακοί θάνατοι από το Covid-19 παραγράφηκαν λόγω πολιτικών κινήτρων. Επομένως βασισμένοι ΜΟΝΟ στα επίσημα δεδομένα που δημοσιεύονται καθημερινά από το World Meter Coronavirus, προκύπτει ότι:

Η Ελλάδα, με πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, δηλαδή 3,6 φορές μεγαλύτερο από την Αλβανία, είχε μέχρι 22 Αυγούστου συνολικά 238 θανάτους και 8138 μολυσμένους με Covid 19, εκ των οποίων 204 νέες περιπτώσεις. Ενώ η Αλβανία στο ίδιο διάστημα είχε συνολικά 240 θανάτους και 8119 μολυσμένους με Covid-19 και είχε 152 νέες περιπτώσεις.

Από την ανάλυση ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους των στατιστικών Covid-19 και στις δύο χώρες μέχρι τις 22 Αυγούστου προκύπτει ότι:

1- Η Ελλάδα έχει 781 περιπτώσεις μολυσμένες με Covid-19 ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους σε σύγκριση με 2822 περιπτώσεις που έχει η Αλβανία δηλαδή 4 φορές περισσότερες  από την Ελλάδα.

2-Η Ελλάδα έκανε 79.381 τεστ ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους έναντι 17.390 τεστ που έκανε η Αλβανία ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Έτσι, η Ελλάδα έχει κάνει 4,56 φορές περισσότερα τεστ από την Αλβανία ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους και έχει 4 φορές λιγότερα κρούσματα από την Αλβανία που έχουν μολυνθεί ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Είναι αυτονόητο ότι εάν η Αλβανία είχε κάνει τον αριθμό των εξετάσεων που έκανε η Ελλάδα, ο αριθμός των μολυσμένων στην Αλβανία δεν θα ήταν 4 αλλά 6-8 φορές υψηλότερος από ό, τι στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει 23 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, ενώ η Αλβανία μετρά 83 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, οπότε στην Ελλάδα ο αριθμός των θανάτων από το Covid-19 είναι περίπου 4 φορές χαμηλότερος από ό, τι στην Αλβανία», γράφει ο Μπερίσα στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα.

Επιπλέον, ο Μπερίσα υπογραμμίζει ότι:

«Οι συνθήκες εξάπλωσης της λοίμωξης, αν λάβουμε υπόψιν τον υψηλότερο βαθμό αστικοποίησης που έχει η Ελλάδα, ήταν πολύ πιο ευνοϊκές στην Ελλάδα από ό, τι στην Αλβανία, αλλά η Ελλάδα έχει αυτά τα αποτελέσματα επειδή:

Η Ελλάδα αντιμετώπισε σε γενικές γραμμές τον κορωνοϊό, δηλαδή, έκανε μια πραγματική επιδημιολογική έρευνα και όχι ψευδή ή παραποιημένη όπως ο Εντβίν (Ράμα), διότι στην Ελλάδα η επιδημιολογική έρευνα έγινε από εμπειρογνώμονες και όχι από τον Πρωθυπουργό όπως συνέβη στην Αλβανία.

Απόδοση στα ελληνικά Βαλκανικό περισκόπιο – echedoros-a.gr

https://www.himara.gr/epikairotita/10081-berisha-o-rama-na-zitisei-sygnomi-apo-ellada-arithmoi-covid-19

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα