ΜΠΑΪΝΤΕΝ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δηλώσεις του Προέδρου Μπάιντεν σχετικά με την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ και τον συνεχιζόμενο βάρβαρο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλησπέρα, αγαπητοί συμπατριώτες μου Αμερικανοί.  Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημείο καμπής της ιστορίας – μια από εκείνες τις στιγμές όπου οι αποφάσεις που παίρνουμε σήμερα θα καθορίσουν το μέλλον για τις επόμενες δεκαετίες.  Γι’ αυτό θα ήθελα να σας μιλήσω απόψε.

Ξέρετε, νωρίτερα σήμερα το πρωί, επέστρεψα από το Ισραήλ.   Μου λένε ότι είμαι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που ταξιδεύει εκεί κατά τη διάρκεια πολέμου.

Συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό και μέλη του υπουργικού του συμβουλίου.  Και το πιο συγκινητικό είναι ότι συναντήθηκα με Ισραηλινούς που έζησαν προσωπικά τη φρικτή φρίκη της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι σφαγιάστηκαν στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 32 Αμερικανοί πολίτες.  Δεκάδες αθώοι – από βρέφη μέχρι ηλικιωμένους παππούδες και γιαγιάδες, Ισραηλινοί, Αμερικανοί – πιάστηκαν όμηροι.

Όπως είπα στις οικογένειες των Αμερικανών που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς, επιδιώκουμε με κάθε τρόπο για να φέρουμε τους αγαπημένους τους στην πατρίδα.  Ως Πρόεδρος, δεν υπάρχει για μένα υψηλότερη προτεραιότητα από την ασφάλεια των Αμερικανών που κρατούνται όμηροι.

Η τρομοκρατική ομάδα Χαμάς εξαπέλυσε καθαρό, ανόθευτο κακό στον κόσμο.  Αλλά δυστυχώς, ο εβραϊκός λαός γνωρίζει, ίσως καλύτερα από τον καθένα, ότι δεν υπάρχει όριο στη διαφθορά των ανθρώπων όταν θέλουν να προκαλέσουν πόνο στους άλλους.
Στο Ισραήλ, είδα έναν λαό δυνατό, αποφασισμένο, ανθεκτικό, αλλά και θυμωμένο, σοκαρισμένο και με βαθύ, βαθύ πόνο.

Μίλησα επίσης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Αμπάς και επανέλαβα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση.  Οι ενέργειες των τρομοκρατών της Χαμάς δεν το αφαιρούν αυτό αμέσως.

Όπως τόσοι άλλοι, είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια ζωής Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένης της έκρηξης σε νοσοκομείο στη Γάζα – η οποία δεν έγινε από τους Ισραηλινούς.

Θρηνούμε για κάθε αθώα ζωή που χάθηκε.  Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανθρωπιά των αθώων Παλαιστινίων που το μόνο που θέλουν είναι να ζήσουν ειρηνικά και να έχουν μια ευκαιρία.

Ξέρετε, η επίθεση στο Ισραήλ απηχεί σχεδόν 20 μήνες πολέμου, τραγωδίας και κτηνωδίας που προκλήθηκαν στον λαό της Ουκρανίας – λαός που υπέστη πολύ κακό τραύμα από τότε που ο Πούτιν ξεκίνησε την ολοκληρωτική εισβολή του.

Δεν έχουμε ξεχάσει τους ομαδικούς τάφους, τα πτώματα που βρέθηκαν με σημάδια βασανιστηρίων, το βιασμό που χρησιμοποιήθηκε ως όπλο από τους Ρώσους, και χιλιάδες και χιλιάδες ουκρανικά παιδιά που μεταφέρθηκαν με τη βία στη Ρωσία, κλεμμένα από τους γονείς τους.  Είναι άρρωστο.

Η Χαμάς και ο Πούτιν αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά μοιράζονται αυτό το κοινό: και οι δύο θέλουν να εξοντώσουν εντελώς μια γειτονική δημοκρατία – να την εξοντώσουν εντελώς.

Η Χαμάς – ο δηλωμένος σκοπός της ύπαρξής της είναι η καταστροφή του κράτους του Ισραήλ και η δολοφονία των Εβραίων.

Η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό.  Η Χαμάς χρησιμοποιεί Παλαιστίνιους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες και αθώες παλαιστινιακές οικογένειες υποφέρουν πολύ εξαιτίας τους.

Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν αρνείται ότι η Ουκρανία έχει ή είχε ποτέ πραγματική κρατική υπόσταση.  Ισχυρίζεται ότι η Σοβιετική Ένωση δημιούργησε την Ουκρανία. Και μόλις πριν από δύο εβδομάδες, είπε στον κόσμο ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας αποσύρουν – και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρουν, θα το κάνουν και οι σύμμαχοί μας – τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, θα έχει, εισαγωγικά, “μια εβδομάδα ζωής”  Αλλά δεν αποσύρουμε.
Ξέρω ότι αυτές οι συγκρούσεις μπορεί να φαίνονται μακρινές.  Και είναι φυσικό να αναρωτηθούμε: Γιατί αυτό έχει σημασία για την Αμερική

Επιτρέψτε μου λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας γιατί η επιτυχία του Ισραήλ και της Ουκρανίας είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια της Αμερικής.  Ξέρετε, η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όταν οι τρομοκράτες δεν πληρώνουν το τίμημα για τον τρόμο τους, όταν οι δικτάτορες δεν πληρώνουν το τίμημα για την επιθετικότητά τους, προκαλούν περισσότερο χάος και θάνατο και περισσότερη καταστροφή.  Συνεχίζουν και το κόστος και οι απειλές για την Αμερική και τον κόσμο συνεχίζουν να αυξάνονται.

Έτσι, αν δεν σταματήσουμε την όρεξη του Πούτιν για εξουσία και έλεγχο στην Ουκρανία, δεν θα περιοριστεί μόνο στην Ουκρανία.  Ο Πούτιν έχει ήδη απειλήσει να “υπενθυμίσει” – εισαγωγικά, να “υπενθυμίσει” στην Πολωνία ότι η δυτική γη τους ήταν δώρο από τη Ρωσία.

Ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, έχει αποκαλέσει την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία “βαλτικές επαρχίες της Ρωσίας”  Όλοι αυτοί είναι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ.

Επί 75 χρόνια, το ΝΑΤΟ διατηρεί την ειρήνη στην Ευρώπη και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αμερικανικής ασφάλειας.  Και αν ο Πούτιν επιτεθεί σε σύμμαχο του ΝΑΤΟ, θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή του ΝΑΤΟ, όπως απαιτεί και απαιτεί η συνθήκη.

Θα έχουμε κάτι που δεν επιδιώκουμε – να το ξεκαθαρίσουμε: δεν επιδιώκουμε – δεν επιδιώκουμε να έχουμε αμερικανικά στρατεύματα να πολεμούν στη Ρωσία ή να πολεμούν εναντίον της Ρωσίας.

Πέρα από την Ευρώπη, γνωρίζουμε ότι οι σύμμαχοί μας και, ίσως το πιο σημαντικό, οι αντίπαλοι και οι ανταγωνιστές μας παρακολουθούν.  Παρακολουθούν επίσης την αντίδρασή μας στην Ουκρανία.

Και αν απομακρυνθούμε και αφήσουμε τον Πούτιν να διαγράψει την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, οι επίδοξοι επιτιθέμενοι σε όλο τον κόσμο θα ενθαρρυνθούν να επιχειρήσουν το ίδιο.  Ο κίνδυνος συγκρούσεων και χάους θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του κόσμου – στον Ινδο-Ειρηνικό, στη Μέση Ανατολή – ιδίως στη Μέση Ανατολή.

Το Ιράν υποστηρίζει τη ρωσική Ε- – στην Ουκρανία, και υποστηρίζει τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στην περιοχή.  Και θα συνεχίσουμε να τους κρατάμε υπόλογους, θα μπορούσα να προσθέσω.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας σε ολόκληρη την περιοχή εργάζονται για να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη Μέση Ανατολή, όπου η Μέση Ανατολή θα είναι πιο σταθερή, καλύτερα συνδεδεμένη με τους γείτονές της και – μέσω καινοτόμων έργων όπως ο σιδηροδρομικός διάδρομος Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης που ανακοίνωσα φέτος στη σύνοδο κορυφής των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.  Πιο προβλέψιμες αγορές, περισσότερη απασχόληση, λιγότερη οργή, λιγότερα παράπονα, λιγότεροι πόλεμοι όταν συνδέονται.  Θα ωφελήσει τους λαούς – θα ωφελήσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής και θα ωφελήσει εμάς.

Η αμερικανική ηγεσία είναι αυτό που κρατά τον κόσμο ενωμένο.  Οι αμερικανικές συμμαχίες είναι αυτές που μας κρατούν, την Αμερική, ασφαλείς.  Οι αμερικανικές αξίες είναι αυτές που μας καθιστούν εταίρους με τους οποίους τα άλλα έθνη θέλουν να συνεργαστούν.  Το να τα θέσουμε όλα αυτά σε κίνδυνο αν απομακρυνθούμε από την Ουκρανία, αν γυρίσουμε την πλάτη στο Ισραήλ, δεν αξίζει τον κόπο.

Γι’ αυτό, αύριο, θα στείλω στο Κογκρέσο ένα επείγον αίτημα προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση των αναγκών της εθνικής ασφάλειας της Αμερικής, για τη στήριξη των κρίσιμων εταίρων μας, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και της Ουκρανίας.

Πρόκειται για μια έξυπνη επένδυση που θα αποδώσει μερίσματα για την αμερικανική ασφάλεια για πολλές γενιές, θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τα αμερικανικά στρατεύματα μακριά από κινδύνους, θα μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε έναν κόσμο πιο ασφαλή, πιο ειρηνικό και πιο ευημερούντα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Στο Ισραήλ, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν ό,τι χρειάζονται για να προστατεύουν το λαό τους σήμερα και πάντα.  Το πακέτο ασφαλείας που στέλνω στο Κογκρέσο και ζητώ από το Κογκρέσο να κάνει είναι μια άνευ προηγουμένου δέσμευση για την ασφάλεια του Ισραήλ, η οποία θα οξύνει το ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα του Ισραήλ, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί – το ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα.   Θα διασφαλίσουμε ότι το Iron Dome θα συνεχίσει να φυλάει τον ουρανό πάνω από το Ισραήλ.  Θα βεβαιωθούμε ότι οι άλλοι εχθρικοί παράγοντες στην περιοχή γνωρίζουν ότι το Ισραήλ είναι ισχυρότερο από ποτέ και θα αποτρέψουμε την εξάπλωση αυτής της σύγκρουσης.

Κοιτάξτε, την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος [Πρωθυπουργός] Νετανιάχου και εγώ συζητήσαμε και πάλι χθες την κρίσιμη ανάγκη για το Ισραήλ να λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου.  Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύουν τους πολίτες στη μάχη όσο το δυνατόν καλύτερα.  Οι κάτοικοι της Γάζας χρειάζονται επειγόντως τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Και όπως είπα στο Ισραήλ: Όσο δύσκολο και αν είναι, δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από την ειρήνη.  Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τη λύση των δύο κρατών.

Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι αξίζουν εξίσου να ζουν με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και ειρήνη.

Ξέρετε, και εδώ στην πατρίδα μας, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.  Τα τελευταία χρόνια, το μίσος έχει πάρει πολύ οξυγόνο, τροφοδοτώντας τον ρατσισμό, την άνοδο του αντισημιτισμού και την ισλαμοφοβία εδώ στην Αμερική.

Ενισχύθηκε επίσης μετά τα πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν σε φρικτές απειλές και επιθέσεις που μας σοκάρουν και ραγίζουν τις καρδιές μας.
Χθες, σε συζητήσεις με τους ηγέτες του Ισραήλ και της Αιγύπτου, εξασφάλισα συμφωνία για την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τα Ηνωμένα Έθνη προς τους Παλαιστίνιους πολίτες στη Γάζα.

Εάν η Χαμάς δεν εκτρέψει ή κλέψει αυτό το φορτίο – αυτά τα φορτία, θα παράσχουμε ένα άνοιγμα για τη συνεχή παράδοση σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστίνιους.

Και όπως είπα στο Ισραήλ: Όσο δύσκολο και αν είναι, δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από την ειρήνη.  Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τη λύση των δύο κρατών.

Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι αξίζουν εξίσου να ζουν με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και ειρήνη.

Ξέρετε, και εδώ στην πατρίδα μας, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.  Τα τελευταία χρόνια, το μίσος έχει πάρει πολύ οξυγόνο, τροφοδοτώντας τον ρατσισμό, την άνοδο του αντισημιτισμού και την ισλαμοφοβία εδώ στην Αμερική.

Ενισχύθηκε επίσης μετά τα πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν σε φρικτές απειλές και επιθέσεις που μας σοκάρουν και ραγίζουν τις καρδιές μας.

Στις 7 Οκτωβρίου, οι τρομοκρατικές επιθέσεις προκάλεσαν βαθιές πληγές και τρομερές μνήμες στην εβραϊκή κοινότητα.

Σήμερα, οι εβραϊκές οικογένειες ανησυχούν για το αν θα γίνουν στόχος στο σχολείο, αν θα φορούν σύμβολα της πίστης τους περπατώντας στο δρόμο ή αν θα βγουν στην καθημερινή τους ζωή.

Ξέρετε, ξέρω ότι πολλοί από εσάς στην αμερικανική μουσουλμανική κοινότητα ή την αραβοαμερικανική κοινότητα, την παλαιστινιακή αμερικανική κοινότητα και τόσοι άλλοι είναι εξοργισμένοι και πληγωμένοι, λέγοντας στον εαυτό σας: “Να ‘μαστε πάλι”, με την ισλαμοφοβία και τη δυσπιστία που είδαμε μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια μητέρα μαχαιρώθηκε βάναυσα, ένα αγοράκι – εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες – ένα αγοράκι που μόλις είχε κλείσει τα έξι του χρόνια δολοφονήθηκε στο σπίτι τους έξω από το Σικάγο.

Το όνομά του ήταν Wadea – Wadea – ένας περήφανος Αμερικανός, μια περήφανη παλαιστινιακή αμερικανική οικογένεια.

Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί όταν συμβαίνει αυτό.  Πρέπει, χωρίς περιστροφές, να καταγγείλουμε τον αντισημιτισμό.  Πρέπει επίσης, χωρίς περιστροφές, να καταγγείλουμε την ισλαμοφοβία.

Και σε όλους εσάς που πονάτε – σε όσους από εσάς πονάτε, θέλω να ξέρετε: σας βλέπω.  Ανήκεις.  Και θέλω να σας πω αυτό: Είστε όλοι Αμερική.  Είστε όλοι Αμερική.

Αυτό συμβαίνει σε μια στιγμή όπου υπάρχει – ξέρετε, σε στιγμές όπως αυτές, όταν ο φόβος και η καχυποψία, ο θυμός και η οργή είναι έντονα, πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα από ποτέ για να κρατήσουμε τις αξίες που μας κάνουν αυτό που είμαστε.

Είμαστε ένα έθνος θρησκευτικής ελευθερίας, ελευθερίας της έκφρασης.  Όλοι έχουμε το δικαίωμα να συζητάμε και να διαφωνούμε χωρίς να φοβόμαστε ότι θα στοχοποιηθούμε στα σχολεία, στους χώρους εργασίας ή στις κοινότητές μας.

Και πρέπει να αποκηρύξουμε τη βία και το βιτριόλι, να δούμε ο ένας τον άλλον όχι ως εχθρούς, αλλά ως – αλλά ως συμπολίτες μας.

Όταν ήμουν χθες στο Ισραήλ, είπα ότι όταν η Αμερική βίωσε την κόλαση της 11ης Σεπτεμβρίου, νιώσαμε κι εμείς οργή.  Ενώ αναζητήσαμε και αποδώσαμε δικαιοσύνη, κάναμε λάθη.  Έτσι, προειδοποίησα την κυβέρνηση του Ισραήλ να μην τυφλωθεί από την οργή.

Και εδώ στην Αμερική, ας μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε.  Απορρίπτουμε όλες τις μορφές – όλες τις μορφές μίσους, είτε κατά των Μουσουλμάνων, είτε κατά των Εβραίων, είτε κατά οποιουδήποτε άλλου.  Αυτό κάνουν τα μεγάλα έθνη, και εμείς είμαστε μεγάλο Όταν ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία, πίστευε ότι θα καταλάμβανε το Κίεβο και ολόκληρη την Ουκρανία μέσα σε λίγες ημέρες.  Λοιπόν, πάνω από ένα χρόνο αργότερα, ο Πούτιν απέτυχε και συνεχίζει να αποτυγχάνει.  Το Κίεβο στέκεται ακόμα όρθιο χάρη στη γενναιότητα του ουκρανικού λαού.

Η Ουκρανία έχει ανακτήσει περισσότερο από το 50% του εδάφους
Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν κάποτε, υποστηριζόμενα από έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που αποτελείται από περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες κάνουν το καθήκον τους για να υποστηρίξουν το Κίεβο.

Τι θα συνέβαινε αν φεύγαμε;
Είμαστε το βασικό έθνος.

Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν στράφηκε στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα για να αγοράσει επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρομαχικά για να τρομοκρατήσει τις πόλεις και τους κατοίκους της Ουκρανίας.

Από την αρχή είπα ότι δεν θα στείλω αμερικανικά στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Το μόνο που ζητάει η Ουκρανία είναι βοήθεια – για τα όπλα, τα πυρομαχικά, την ικανότητα, την ικανότητα να απωθήσει τις εισβολικές ρωσικές δυνάμεις από το έδαφός της και τα συστήματα αεράμυνας για να καταρρίψει τους ρωσικούς πυραύλους πριν καταστρέψουν τις ουκρανικές πόλεις.

Και επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω κάτι: στέλνουμε στην Ουκρανία εξοπλισμό που βρίσκεται στα αποθέματά μας.  Και όταν χρησιμοποιούμε τα χρήματα που διατίθενται από το Κογκρέσο, τα χρησιμοποιούμε για να αναπληρώσουμε τις δικές μας αποθήκες – τα δικά μας αποθέματα με νέο εξοπλισμό – εξοπλισμό που υπερασπίζεται την Αμερική και κατασκευάζεται στην Αμερική: πύραυλοι Patriot για συστοιχίες αεράμυνας που κατασκευάζονται στην Αριζόνα, βλήματα πυροβολικού που κατασκευάζονται σε 12 πολιτείες σε όλη τη χώρα – στην Πενσυλβάνια, το Οχάιο, το Τέξας – και τόσα άλλα.

Ξέρετε, όπως και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι και σήμερα, οι πατριώτες Αμερικανοί εργάτες χτίζουν το οπλοστάσιο της δημοκρατίας και υπηρετούν την υπόθεση της ελευθερίας.

Επιτρέψτε μου να κλείσω με αυτό.  Νωρίτερα φέτος, επιβιβάστηκα στο Air Force One για μια μυστική πτήση στην Πολωνία.  Εκεί, επιβιβάστηκα σε ένα τρένο με μαυρισμένα παράθυρα για μια 10ωρη διαδρομή προς το Κίεβο για να συμπαρασταθώ στο λαό της Ουκρανίας ενόψει της επετείου ενός έτους από τον γενναίο αγώνα του κατά του Πούτιν.

Μου είπαν ότι ήμουν ο πρώτος Αμερικανός [πρόεδρος] που εισήλθε σε εμπόλεμη ζώνη που δεν ελέγχεται από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τον πρόεδρο Λίνκολν.

Μαζί μου ήταν μόνο μια μικρή ομάδα προσωπικού ασφαλείας και μερικοί σύμβουλοι.
Αλλά όταν βγήκα από εκείνο το τρένο και συνάντησα τον Zelenskyy – τον πρόεδρο Zelenskyy, δεν ένιωσα μόνος.  Έφερνα μαζί μου την ιδέα της Αμερικής, την υπόσχεση της Αμερικής στους ανθρώπους που σήμερα αγωνίζονται για τα ίδια πράγματα για τα οποία αγωνιστήκαμε πριν από 250 χρόνια: ελευθερία, ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση.

Και καθώς περπατούσα στο Κίεβο με τον Πρόεδρο Zelenskyy, με τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής να ηχούν στο βάθος, ένιωσα κάτι που πάντα πίστευα πιο έντονα από ποτέ: η Αμερική είναι ένας φάρος για τον κόσμο ακόμα.  Ακόμα.Είμαστε, όπως είπε η φίλη μου Μαντλίν Ολμπράιτ, “το απαραίτητο έθνος”

Απόψε, υπάρχουν αθώοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που ελπίζουν εξαιτίας μας, που πιστεύουν σε μια καλύτερη ζωή εξαιτίας μας, που είναι απελπισμένοι να μην ξεχαστούν από εμάς και που μας περιμένουν.

Αλλά ο χρόνος είναι σημαντικός.

Ξέρω ότι έχουμε τις διαιρέσεις μας στο σπίτι.  Πρέπει να τους ξεπεράσουμε.  Δεν μπορούμε να αφήσουμε την ασήμαντη, κομματική, οργισμένη πολιτική να εμποδίσει τις ευθύνες μας ως μεγάλο έθνος.Δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε τρομοκράτες όπως η Χαμάς και τυράννους όπως ο Πούτιν να νικήσουν.  Αρνούμαι να το επιτρέψω αυτό.

Σε τέτοιες στιγμές, πρέπει να υπενθυμίζουμε – πρέπει να θυμόμαστε ποιοι είμαστε.  Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.  Και δεν υπάρχει τίποτα – τίποτα πέρα από τις δυνατότητές μας αν το κάνουμε μαζί.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ξεχναει τι λεει το προηγουμενο δευτερολεπτο , βαρεθηκαμε να τα διαβαζουμε επι 2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
26,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα