Μπαταλιάν: “Η διάλυση του Αζερμπαϊτζάν ολοκληρώνεται με τα χέρια της Τουρκίας”

18/9/20 | 0 | 0 | 440 εμφανίσεις

Προσπαθώντας να δικαιολογηθεί ενώπιων των άλλων κρατών η Άγκυρα δημιουργεί έναν μύθο ότι οι Κούρδοι μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος έχουν εγκατασταθεί σε αρμενικό στρατόπεδο στο Καραμπάχ για να πολεμήσουν τους Αζέρους και τους συμμάχους τους Τούρκους. Με τέτοια παραπληροφόρηση η Άγκυρα προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό της.

Η προπαγάνδα του Αζερμπαϊτζάν εδώ και καιρό προσπαθεί να παρουσιάσει τον πολιτικό οικισμό Λιβανέζων-Αρμενίων και Συρίων-Αρμενίων στο Αρτσάχ ως μαχητικό κίνημα.

Ωστόσο, η κατάσταση εδώ είναι περίπλοκη. Με μεταφορική έννοια η «πληροφορική επίθεση» του διδύμου  Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν προς την Αρμενία και το Αρτσάχ σίγουρα δεν υποκινείται από έναν απλό πόλεμο προπαγάνδας.

Μετά τις μάχες του Ιουλίου στο Ταβούς της Αρμενίας, το Αζερμπαϊτζάν όχι μόνο υπέστη στρατιωτική ήττα, αλλά εκ των πραγμάτων διαλύθηκε ως κράτος. Επιπλέον, η διάλυση, όσο παράξενη κι αν ακούγεται, ολοκληρώνεται με τα χέρια της Τουρκίας, η οποία απορροφάει το Αζερμπαϊτζάν με τη στρατιωτική και πολιτική έννοια.

Το Αζερμπαϊτζάν έπαψε να είναι κράτος, κρατική οντότητα, και γίνεται κέντρο εξυπηρέτησης των τουρκικών επεκτατικών φιλοδοξιών και συμφερόντων, όπου οι μισθοφόροι χρησιμοποιούνται όχι μόνο για αντι-αρμενικούς σκοπούς. Το Αζερμπαϊτζάν γίνεται το κέντρο των ολόπλευρων επιθέσεων για την πολιτική της Άγκυρας, συμπεριλαμβανομένης της κατεύθυνσης της Ρωσίας, της  Κασπίας και της περιοχής της Κεντρικής Ασίας, του Ιράν, καθώς και της Γεωργίας.

el.armradio.am

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/10/20 | (0 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ Οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα προσπαθούσαν να λύσουν τις διαφορές της χώρας στις θαλάσσιες ζώνες με την κοινή λογική της ανάγνωσης του Δικαίου της Θάλασσας. Δεν τα κατάφεραν. Το γιατί είναι μια υπόθεση που χρήζει μελέτης, αν θέλουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας