Μπαράζ μέτρων του Τραμπ για τους μετανάστες -Αρχίζει το χτίσιμο τείχους

- Advertisement -
ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η κατασκευή τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ υπέγραψε σχετικά διατάγματα, προκαλώντας νέο κύμα κριτικής.

Ο Τραμπ, μιλώντας στο ABC στην πρώτη του συνέντευξη μετά από την ορκωμοσία, επανέλαβε ότι το Μεξικό θα αποπληρώσει στο 100% το κόστος κατασκευής, που αρχικά θα καλυφθεί από τις ΗΠΑ. «Θα μας επιστρέψουν αργότερα τα χρήματα, μέσω όποιας συναλλαγής κάνουμε με το Μεξικό. Σας λέω, θα υπάρξει πληρωμή. Αυτό που θα κάνω θα είναι καλό για τις ΗΠΑ και για το Μεξικό. Θέλουμε να έχουμε ένα πολύ σταθερό Μεξικό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οταν ρωτήθηκε πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή, απάντησε ότι αυτό θα συμβεί μέσα σε μερικούς μήνες. «Οσο ταχύτερα μπορούμε. Θα έλεγα σε μήνες. Σίγουρα σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε αμέσως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα διατάγματα που υπέγραψε

Την Τετάρτη, ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικά διατάγματα για αυτό το ζήτημα. Το ένα αφορούσε την ανέγερση του τείχους στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικό- μήκους περίπου 3.200 χλμ.- και το άλλο προκειμένου να αφαιρεθεί η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση από τις πόλεις και πολιτείες «καταφύγια»- όπως λέγονται αυτές που έχουν υιοθετήσει πολιτικές προστασίας των παράτυπων μεταναστών.

Πρόκειται για πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, όπου οι τοπικοί αξιωματούχοι- συχνά Δημοκρατικοί- αρνούνται να συνεργαστούν με τις ομοσπονδιακές αρχές σε ενέργειες ενάντια στους παράτυπους μετανάστες. «Ο Αμερικανικός λαός δεν θα είναι αναγκασμένος πλέον να επιχορηγεί αυτή την αδιαφορία για τους νόμους μας», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σιν Σπάισερ.

Με αυτές τις κινήσεις, έδειξε ότι θα εφαρμόσει γρήγορα τα σχέδιά του για τον περιορισμό της μετανάστευσης. Τις επόμενες ημέρες ο Τραμπ αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω βήματα για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης με την υπογραφή εκτελεστικών διαταγμάτων για τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων, αλλά και την απαγόρευση έκδοσης βίζας για πολίτες από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως η Συρία, το Σουδάν, η Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν, η Λιβύη και η Υεμένη.

Στα μέτρα που ήδη υπογράφηκαν προβλέπεται μεταξύ άλλων η πρόσληψη 5.000 επιπλέον στελεχών στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων τα καθήκοντα των οποίων ήταν να συλλαμβάνουν όσους επιχειρούσαν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα καθώς και ο τριπλασιασμός του αριθμού των στελεχών της Υπηρεσίας Τελωνείων και Μετανάστευσης που χρησιμοποιούνταν για την σύλληψη και την απέλαση μεταναστών που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ, τόνισαν πηγές στο Κογκρέσο, με γνώση του σχεδίου.

«Η κατασκευή αυτού του τείχους ήταν κάτι περισσότερο από μια προεκλογική υπόσχεση. Είναι ένα πρώτο βήμα μιας κοινής λογικής για να διασφαλίσουμε στ’ αλήθεια τα διάτρητα σύνορα μας» τόνισε αργά σήμερα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σον Σπάισερ. «Αυτό θα περιορίσει την ροή ναρκωτικών, εγκλήματος και παράτυπων μεταναστών εντός της επικράτειας των ΗΠΑ», σημείωσε.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος θα υπογράψει επίσης διάταγμα για την ενίσχυση των μηχανισμών επιβολής των νομοθεσιών περί μετανάστευσης. Ο Σπάισερ δήλωσε ότι ο Τραμπ θα δώσει εντολή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναζητήσει τρόπους για την διακοπή χορήγησης συγκεκριμένων κονδυλίων προς αυτές τις πόλεις που αρνούνται να συμμορφωθούν.

Επίσης θα δοθεί τέλος στην πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων, σύμφωνα με την οποία τα άτομα που συλλαμβάνονται ως παράτυποι μετανάστες αφήνονται ελεύθεροι μέχρι την ακρόαση τους από δικαστή.

Πηγή: Μπαράζ μέτρων του Τραμπ για τους μετανάστες -Αρχίζει το χτίσιμο τείχους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/315392/mparaz-metron-toy-tramp-gia-toys-metanastes-arhizei-htisimo-teihoys#ixzz4WpkEW5sG

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
37,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα