Μπακογιάννη: Να ζητήσει εξηγήσεις ο Δένδιας από τον Μάας για την αφωνία του μπροστά στην πολεμική απειλή Τσαβούσογλου

19/1/21 | 0 | 0 | 327 εμφανίσεις

Σφοδρή κριτική στον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, αναφορικά με τη χθεσινή του αφωνία μπροστά στην ευθεία πολεμική απειλή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας, άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το ενδεχόμενο να έμεινε «μουγγός» αν δεν χάθηκε στη μετάφραση και καλώντας τον Νίκο Δένδια να του ζητήσει εξηγήσεις.

«Θα πρέπει να μας εξηγήσει. Χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν την κατάλαβε ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός; Γιατί αν την κατάλαβε και έμεινε μουγγός έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός Ε.Ε. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους . Δεν νοείται χώρας εκτός Ε.Ε να απειλεί χώρα εντός Ε.Ε και ο Υπουργός Εξωτερικών αυτής τη χώρας να μην απαντά», σημείωσε αρχικά η βουλευτής της ΝΔ.

Συνεχίζοντας, η κ.Μπακογιάννη, εξέφρασε την ελπίδα της να πρόκειται περί παρερμηνείας, είτε λόγω του ότι τα τούρκικα είναι μια δύσκολη γλώσσα και η μετάφραση στα γερμανικά δεν είναι εύκολη είτε γιατί δεν μεταφράστηκε καν η επίμαχη απειλή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.

  • Σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει εντονότατα τη δυσαρέσκειά της απέναντι στη χθεσινή θέση. Σχολίασε, δε, ότι οι απειλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου ήταν αναμενόμενες υπό το βάρος της πίεσης που δέχεται η Άγκυρα και η τουρκική ηγεσία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου με τον Χάικο Μάας, ο Μεβλέτ Τσαβούσογλου, είχε επιτεθεί στην Ελλάδα καταλογίζοντάς της  – στο πλαίσιο της γνωστής μαύρης προπαγάνδας – προβοκάτσιες, σημειώνοντας πως: «αν η Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα αλλά η Άγκυρα θα κάνει ό,τι πρέπει».

File Photo: H Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ελπίδα της να πρόκειται περί παρερμηνείας ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πηγή: skai.gr/Nαντίν Χαρδαλιά

Μπακογιάννη: Να ζητήσει εξηγήσεις ο Δένδιας από τον Μάας για την αφωνία του μπροστά στην πολεμική απειλή Τσαβούσογλου

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/2/21 | (1 σχόλια)
    Λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο προβληματισμός του τι κάνουμε με την Τουρκία επανέρχομαι: 1.-Πιστεύω πως μεθοδευμένα θα πρέπει να κηρύξουμε χωρικά ύδατα 12 ή 10 ναυτικά μίλια (να υπάρχει αντιστοιχία χωρικών υδάτων και εύρους εναέριου χώρου). Δεν έχει ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας