Μπακογιάννη: «Η Τουρκία είναι σε τέτοια πίεση που μπορεί να μας οδηγήσει σε συνυποσχετικό και Χάγη»

13/1/21 | 1 | 0 | 133 εμφανίσεις

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ

Τη θέση πως η μεγάλη εσωτερική και εξωτερική πίεση που δέχεται η Τουρκία μπορεί να οδηγήσει σε πρόοδο των διμερών επαφών, συνυποσχετικό και τελικά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέφρασε από τη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη.Μιλώντας στην Επιτροπή Αμυνας όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναπτύσσεται αγωνία στο εσωτερικό της χώρας για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία.

«Οι διπλωμάτες που θα κάτσουν στο τραπέζι είναι έμπειροι και οι πάγιες εντολές του ΥΠΕΞ θα δοθούν και τώρα στην ομάδα. Ενδεχομένως όμως αυτή τη στιγμή, επειδή ακριβώς η Τουρκία βρίσκεται υπό πίεση εσωτερική αλλά και εξωτερική, να μπορέσουμε να κάνουμε πρόοδο και να καταλήξουμε σε συνυποσχετικό που θα μας οδηγήσει στη Χάγη. Αυτό που δεν πρέπει να εκπέμπεται από τη χώρα είναι ανασφάλεια ως προς τις διερευνητικές επαφές, ως προς τον διάλογο. Η Ελλάδα είναι πάρα, πάρα πολύ ισχυρή, έχει ξεκάθαρες θέσεις, δεν φοβάται τη συνάντηση πουθενά και ποτέ να υπερασπιστεί τα επιχειρήματά της», είπε.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/mpakogianni-i-toyrkia-piesi-synyposhetiko-kai-hagi

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    θ.Γ says:

    Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΚΟΣΜΑΡΑ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΙΣΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΟΣΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΧΤΕΙ. ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ ?

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας