Η Μίλι Έβερατ είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα που ασχολούταν μέχρι πριν από λίγο καιρό με το μόντελινγκ. Μάλιστα το 2018 έφτασε μέχρι τον τελικό των καλλιστείων για την ανάδειξη της Μις Αγγλία.

Τότε από τα σημάδια και τα μηνύματα που ελάμβανε, πίστευε ότι μια λαμπρή καριέρα στις φωτογραφίσεις και τις πασαρέλες ανοίγεται μπροστά της σαν μοντέλο. Δεν υπολόγισε όμως δυο πράγματα. Τον κοροναϊό και το Brexit.

 Οι δουλειές έπεσαν κατακόρυφα και όσες έπαιρνε δεν την έφταναν ούτε για να βγάλει τον μήνα. Τότε η Μίλι αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ασχοληθεί με κάποιο επάγγελμα που θα της αποφέρει κέρδος.

Στο τιμόνι του… τριαξονικού

Και καθώς έκανε μια έρευνα αγοράς διαπίστωσε ότι στη Βρετανία οι οδηγοί φορτηγών είναι περιζήτητοι. Η Μίλι ενθουσιάστηκε καθώς ήξερε να οδηγάει από έφηβη βαρέα οχήματα, έχοντας εμπειρία από το τρακτέρ που οδηγούσε στη φάρμα του πατέρα της.

 Η κοπέλα άρχισε αμέσως εντατικά μαθήματα και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πάρει το δίπλωμα της, κατηγορίας «Ένα» μάλιστα, που θα της επιτρέπει να οδηγάει φορτηγά και νταλίκες μέχρι 44 τόνους.

«Έπρεπε να το είχα κάνει στα 18 μου», είπε και συνέχισε: «Η έλλειψη επαγγελματιών οδηγών με ώθησε να το δοκιμάσω. Ειδικά τώρα που στη χώρα υπάρχει μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών. Εξάλλου βρισκόμαστε σε μια σύγχρονη εποχή και δεν εμποδίζει σε τίποτα τις γυναίκες να ακολουθούν τέτοια επαγγέλματα. Δεν είναι κανόνας, αλλά έτσι θα έπρεπε να είναι»

in.gr