Μνημόνιο Συνεργασίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και CISCO

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Digital Transformation & Digital Skills Center, DT&S της Cisco υπογράφηκε χθες, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, και ο Γενικός Διευθυντής της Cisco Hellas, Αντώνης Τσιμπούκης.

Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας σηματοδοτεί τη στενότερη επαφή του Πανεπιστημίου μας με το Κέντρο της Cisco στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την εκπαίδευση αλλά και την ανάπτυξη έρευνας με διεθνές αντίκτυπο στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών. Το οικοσύστημα καινοτομίας της περιοχής μας χρειάζεται συνέργειες όπως αυτή που ξεκινούμε σήμερα προκειμένου να πολλαπλασιάσει τη δυναμική του προς όφελος της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, επισήμανε ότι «το μνημόνιο αυτό υπογράφεται στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για εξωστρέφεια και ανάπτυξη συνεργασιών διεθνούς εμβέλειας, ώστε η έρευνα και η καινοτομία που παράγονται στους κόλπους του Πανεπιστημίου μας να ακολουθούν τις παγκόσμιες τάσεις και ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Ξεκινάμε μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία με την Cisco που θα δώσει την ευκαιρία στην ακαδημαϊκή και ερευνητική μας κοινότητα να αναπτύξει υψηλές δεξιότητες και ξεχωριστή τεχνογνωσία σε έναν τομέα αιχμής».

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει τη συνεργασία σε ένα μεγάλο πλέγμα δράσεων όπως:

–          Ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων και πιλοτικών τεχνολογικών εφαρμογών που στοχεύουν σε νέες λύσεις στους τομείς της Έρευνας, της Καινοτομίας, των Spin- offs και των Start-ups.

–          Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τεχνολογίες αιχμής και δημιουργική οικονομία.

–          Αξιοποίηση διεθνών δικτύων για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ τοπικών εταιρειών και αντίστοιχων εταιρειών του εξωτερικού με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, αλλά και την αύξηση των επιχειρηματικών συμφωνιών και δραστηριοτήτων.

–          Διοργάνωση εθνικών και διεθνών εκδηλώσεων, διασκέψεων και κάθε είδους εκδηλώσεων που σχετίζονται με την προώθηση, ενημέρωση και διασύνδεση φορέων καινοτομίας.

–          Διαμεσολάβηση συναντήσεων και δικτύωση μεταξύ εταιρειών, νεοφυών επιχειρήσεων και επιστημονικής κοινότητας για τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

Η συνεργασία του Κέντρου DT&S της Cisco με το ΑΠΘ πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα με τη δημιουργία διεπιστημονικών κοινών ομάδων προκειμένου να συνεργαστούν για καινοτόμα έργα υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού της Cisco, με τη φιλοξενία των ομάδων στις υποδομές του Κέντρου, αλλά και την ενίσχυση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ΑΠΘ μέσω του Cisco Networking Academy Program.

Φωτογραφία: Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, και ο Γενικός Διευθυντής της Cisco Hellas, Αντώνης Τσιμπούκης.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα