ΜΙΣΟΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Όπως μας πληροφορεί ο Γιώργος Κουτσούμης υπάρχει κάποιου είδους διάψευση απο παλαιστινιακής πλευράς σε σχέση με την χθεσινή είδηση για πρόθεση της παλαιστινιακής αρχής να υπογράψει συμφωνία ΑΟΖ με την Τουρκία.
Διαβάστε τι στέλνει ο Γιώργος Κουτσούμης.
RAMALLAH, Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 (WAFA) – Τα σχόλια ενός Παλαιστίνιου διπλωμάτη σχετικά με την υπογραφή μιας αποκλειστικής θαλάσσιας συμφωνίας οικονομικής ζώνης με την Τουρκία λήφθηκαν εκτός πλαισίου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο εξήγησε ότι οι παρατηρήσεις που αποδίδονται στον πρεσβευτή της Παλαιστίνης στην Άγκυρα Φαίδ Μουσταφά σηματοδοτούν την προθυμία της Παλαιστίνης να διαπραγματευτεί μια συμφωνία θαλάσσιων σχέσεων με την Τουρκία και να συνεργαστεί με την Άγκυρα για τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο.

Τόνισε ότι η Παλαιστίνη διατηρεί στενές και καλές σχέσεις με τις χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, βάσει της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου, και επιθυμεί να αναπτύξει αυτές τις σχέσεις.

Πρόσθεσε ότι η Παλαιστίνη δεν συζητά επί του παρόντος μια τέτοια συμφωνία με καμία από αυτές τις χώρες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τουρκική εφημερίδα Aydinlik, ο Μουσταφά δήλωσε: «Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ιδέα να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία, και αυτό περιλαμβάνει μια συμφωνία για αποκλειστικής οικονομικής ζώνης».

«Έχουμε επίσης δικαιώματα στη Μεσόγειο. Η Παλαιστίνη έχει μερίδια πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε αυτούς τους τομείς και να υπογράψουμε μια συμφωνία. ”

Το Ισραήλ περιορίζει τις προσπάθειες των Παλαιστινίων να διεξάγουν δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης στο πεδίο φυσικού αερίου της Γάζας, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1999 περίπου 30 χιλιόμετρα από την πολιορκημένη ακτή του παράκτιου θύλακα.

Με το Ισραήλ να διατηρεί έναν ανάπηρο αποκλεισμό στη λωρίδα και τον έλεγχο στα χερσαία σύνορα του παράκτιου θύλακα, την πρόσβαση στη θάλασσα και τον εναέριο χώρο, το πεδίο παρέμεινε αδρανές για σχεδόν 20 χρόνια από την ανακάλυψή του.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα