Μισέλ για Τουρκία: Προκλήσεις, μονομερείς ενέργειες σε Μεσόγειο και τώρα προσβολές, απαράδεκτο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ

Θέση κατά της Τουρκίας πήρε ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μετά τις νέες προκλητικές ενέργειες της Αγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με παρέμβασή του, μέσω Twitter, ο Μισέλ χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις κινήσεις της Τουρκίας, καλώντας να την σεβαστή τα μέλη της ΕΕ. «Αντί για θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς δράσεις στη Μεσόγειο και τώρα προσβάλλει. Είναι απαράδεκτο. Σεβασμός στην Ευρώπη και τα κράτη μέλη της ΕΕ», τονίζει.

Το tweet του Σαρλ Μισέλ
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εξέδωσε νέα παράνομη Navtex με την οποία παρατείνει τις έρευνες του σεισμογραφικού «Oruc Reis» στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Με τη νέα Navtex, η Άγκυρα δεσμεύει την περιοχή νότια της Ρόδου και ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιν, στάθηκε στο πλευρό της Γαλλίας στην κόντρα με την Τουρκία, αναδημοσιεύοντας tweet από την παρέμβαση του Ζοζέπ Μπορέλ. «Στεκόμαστε δίπλα στη Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση που δολοφόνησε τον Samuel Paty», έγραψε.

Ο Μπορέλ χαρακτήρισε απαράδεκτα τα σχόλια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Εμανουέλ Μακρόν. Στεκόμαστε δίπλα στη Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση που σκότωσε τον Samuel Paty. ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι «χρειάζεται ψυχοθεραπεία» για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ. Η συγκεκριμένη δήλωσή Ερντογάν ήρθε μετά την απόφαση να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια της Γαλλίας με σκίτσα του σατιρικού Charlie Hedbo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/sarl-misel-i-toyrkia-epilegei-tis-prokliseis-aparadekto

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα