Μια 30άρα… ανατολίτισσα έγινε η νεότερη κυβερνήτης Boeing 777

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

 

Μία Ινδή έγινε η πιο νέα γυναίκα κυβερνήτης σε αεροσκάφος Boeing 777 στον κόσμο.

Πρόκειται για την Άννι Ντίβια, η οποία μόλις στα 30 της χρόνια και με την υποστήριξη των γονιών της κατάφερε να κατακτήσει το όνειρό της ξεπερνώντας τα όποια οικονομικά κυρίως εμπόδια προέκυπταν. «Ευτυχώς οι γονείς μου ήταν πολύ υποστηρικτικοί, παρά το γεγονός ότι πολύς κόσμος τους έλεγε να μην με στείλουν για μαθήματα πτήσεων», είπε η Ντίβια μιλώντας στη Mirror Now και τονίζοντας ότι υπήρχαν πολλά εμπόδια, όπως για παράδειγμα τα κόστη για τα μαθήματα, τα οποία όπως λέει, ήταν πολύ μεγάλα για την οικογένειά της.

Σε αντίθεση με τους συμμαθητές της που ήθελαν να γίνουν είτε μηχανικοί είτε γιατροί, σύμφωνα πάντα και με την καθοδήγηση που είχαν από τους γονείς τους, η Ντίβια, ήθελε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μονοπάτι. «Από παιδί ήθελα να γίνω πιλότος», λέει η ίδια και σημειώνει ότι δεν είχε αρκετή καθοδήγηση από το περιβάλλον της για το πως να το καταφέρει αυτό.

Η αρχή έγινε όταν ήταν 17 ετών. Τότε οι γονείς της την έγραψαν σε μία σχολή εκπαίδευσης πιλότων. Η Ντίβια εργάστηκε σκληρά, κέρδισε μία υποτροφία και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της δύο χρόνια μετά. Ακολούθησε εργασία στην Αir India όπου συνέχισε να ανεβαίνει βαθμίδες μέχρι που έμαθε πως να πετάει ένα Boeing 737 στην Ισπανία. Συνέχισε την εκπαίδευση στο Λονδίνο όπου έμαθε να πετάει το μεγαλύτερο twin jet στον κόσμο, το Boeing 777.

«Είχα την επιλογή να κυβερνήσω ένα 737, αλλά το Boeing 777 είναι το αεροπλάνο που θέλω να κυβερνήσω, οπότε έπρεπε να περιμένω λίγο περισσότερο», εξήγησε η ίδια.

Όσο διάστημα εργάζεται στην Air India, η Ντίβια κατάφερε πολλά, ενώ στήριξε οικονομικά ακόμα και την οικογένειά της αγοράζοντας σπίτι για τους γονείς της και πληρώνοντας τις σπουδές των αδερφών της.

Σήμερα, θέλοντας να δώσει το δικό της μήνυμα, καλεί όλες τις γυναίκες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Facebook /Divya

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα