Μια, όχι και τόσο, παράξενη πρόταση

27/8/20 | 7 | 2 | 410 εμφανίσεις
Όπως βλέπουμε, διεθνείς θεσμοί, οργανισμοί και κρατικοί δρώντες, δεν ενδιαφέρονται για το ποιος έχει δίκαιο αλλά και στην πλέον παράλογη απαίτηση ζητούν διάλογο.
Έτσι, καλούν την Ελλάδα να συνομιλήσει και να τα βρει με την Τουρκία. Έτσι γενικώς.
Θα γράψω ένα σχόλιο το οποίο με την πρώτη ματιά που θα του ρίξετε, θα μειδιάσετε ειρωνικά αλλά, ίσως, θα πρέπει να το σεφτείτε καλύτερα.
Να δημιουργηθεί μια επιτροπή από τους πλέον αρμόδιους επιστήμονες οι οποίοι θα συντάξουν μια μελέτη που θα αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι διάδοχος και οι Έλληνες απόγονοι της Βυζαντινής αυτοκρατορίας την οποία κατέλαβαν οι Τούρκοι. Και να εγείρει η Ελλάδα αξιώσεις στο σύνολο του μικρασιατικού χώρου στη βάση του διεθνούς δικαίου.
Επίσης, να μελετηθεί η δυνατότητα επαναφοράς της Συνθήκης των Σεβρών στη θέση της Λωζάννης.
Αντί να αμυνόμεθα, να περάσουμε στην επίθεση. Και αφού επικαιροποιήσουμε αυτά τα ζητήματα να ζητήσουμε την συζήτησή τους στο διάλογο που μας συνιστούν να αρχίσουμε με την Τουρκία.
Ο Τράμπ σίγουρα θα πει “γιατί όχι” διότι δεν θα καταλάβει τίποτε από όλα αυτά και θα του πουν πως η θέση της Ουάσιγκτον είναι να λυθούν οι διαφορές με διάλογο. Το ίδιο και η διεθνής κοινή γνώμη η οποία δεν πολυσκοτίζεται με λεπτομέρειες.
Κάπου θα έχει ακούσει για το Βυζάντιο και τους Έλληνες.
Αν θεωρήσετε μη σοβαρή την πρόταση, και δείτε τι θέματα εγείρει η Τουρκία θα διαπιστώσετε πως η δική μου πρόταση είναι ποιο σοβαρή από αυτά που ζητά η Τουρκία.
Να περάσουμε στην ιδεολογικοπολιτική επίθεση. Αλλά με λόγο πειστικό και προπαντός απαξιώνοντας την σύγχρονη παρουσία της Τουρκίας σε μέρη που έχει καταλάβει. Να αμφισβητήσουμε την παρουσία της στο μικρασιατικό χώρο.
Και κάτι τελευταίο για τους πιο δύσπιστους. Αν επισκεφτείτε τα μικρασιατικά παράλια οι Τούρκοι θα σας παρουσιάσουν ως δικό τους τον ελληνικό πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις απέναντι ακτές.
Και εμείς δεν εγείρουμε υπαρκτές και νόμιμες αξιώσεις σε χώρο που έχουν καταλάβει.
Σκεφτείτε τα πριν αρχίσετε το ανάθεμα.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 7 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Breaking the Waves says:

  Σωστότατος. Εννοείται πως αυτή θα όφειλε να είναι η πάγια πολιτική μας ενάντια στους Τούρκους. Καταπατητές και πλιατσικολόγοι ήταν, είναι και θα είναι.
  Επίσημη ιδεολογία θα όφειλε να είναι αυτή η στάση.

  Δαπανούμε φαιά ουσία για τους Τουρκαλάδες. Έλεος.

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  Αν αυτοί έχουν στρατιωτική υπεροχή και την βούληση να την χρησιμοποιήσουν, όλα αυτά δεν λένε τίποτε. Αν αρχίσουν γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κι εμείς δεν έχομε τα κότσια να τούς πατάξομε έξω, θα μείνομε με την βυζαντινή κληρονομιά στο χέρι.

  Διαβάστε εδώ και μετά πείτε μου αν έχουν νόημα όλα τ’ άλλα.

  Ποιος και πότε θα στήσει τούς προδότες στου Γουδή, όπως έκαναν κάποτε, αντί να τούς έχουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα να πολιτεύονται; Αλλά τέτοιος λαός που είμαστε, αυτά παθαίνομε.

 3. 3
  Μαρία Χ. says:

  Πολύ σωστή πρόταση και αυτό θα έπρεπε να γίνει. Για ειρωνείες είναι αυτά που γίνονται τώρα, όχι η πρόταση. Ποιος θα την υλοποιήσει όμως; Οι πολιτικοί; Τα ΜΜΕ; Εδώ τώρα μέχρι και οι παραβιάσεις έγιναν”υπερπτήσεις”. Ποιος θα το τολμήσει κι αν ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που το προσπαθήσουν πως θα βρεθούν τα κανάλια διοχέτευσης της ιστορικής μας αλήθειας ώστε να φτάσει και να αγγίξει την παγκόσμια κοινή γνώμη; Δεν είστε ο μόνος, πολλοί τα σκεφτόμαστε όλα αυτά και τα εκφράζουμε καμιά φορά αλλά βουλιάζουν πριν καλά καλά αναδυθούν, στη γενικότερη αδιαφορία. Μακάρι να γινόταν πάντως.

  • 3.1
   Επισκέπτης says:

   Να σού κάνω μία ερώτηση, Μαρία, η οποία απευθύνεται και σε οιονδήποτε, τού αρθρογράφου μη εξαιρουμένου. Πόσον καιρό θα μάς πάρει να κάνομε αυτά που λέει το άρθρο, των οποίων μάλιστα τ’ αποτελέσματα δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποδώσουν καρπούς; Τον έχομε τον χρόνο αυτό; Ήδη η Άγκυρα έχει παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας κι εμείς απλώς … παρατηρούσαμε ψύχραιμα. Αύριο μπορεί ν’ αρχίσει γεωτρήσεις. Ποια θα (πρέπει να) είναι η δική μας αντίδραση; Να συντάσσομε μελέτες ότι είμαστε κληρονόμοι τής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και να προσπαθούμε να επανέλθομε στην Συνθήκη των Σεβρών, η οποία τότε (1920) δεν επικυρώθηκε από κανένα συμμαχικό κοινοβούλιο;

 4. 4
  Μαρία Χ. says:

  Ταυτόχρονα με όσα λέει το άρθρο θα μπορούσαν να γίνονται και άλλα, στην ανάγκη και πόλεμος. Ακούγεται ακραίο αλλά τον πόλεμο δεν θα τον αποφύγουμε εκτός κι αν αποφασίσουμε να παραδοθούμε.(Αυτό μπορεί να έχει ήδη γίνει)

  • 4.1
   Επισκέπτης says:

   “Ακούγεται ακραίο αλλά τον πόλεμο δεν θα τον αποφύγουμε εκτός κι αν αποφασίσουμε να παραδοθούμε.(Αυτό μπορεί να έχει ήδη γίνει)”

   Έπεσες 100% μέσα! Το ίδιο έχω γράψει πολλές φορές κι έχω εκφράσει τον φόβο ότι έχουν όλα συμφωνηθεί.

   Αυτά που λέει το άρθρο δεν έχουν πια κανένα νόημα. Και δεν ξέρω, απ’ ό,τι καθημερινά βλέπω, αν είχαν και ποτέ. Ποιον ενδιαφέρει αν είσαι κληρονόμος των Βυζαντινών, ή η Συνθήκη των Σεβρών/Λωζάννης κλπ.; Ζούμε στο 2020 και τα πράγματα είναι όπως είναι.

 5. 5
  Σ.Α.Ν. says:

  Από πότε έπρεπε να ήταν η πάγια τακτική μας έναντι της Τουρκίας και των Τούρκων;.
  Μετά το 1922,που νικηθήκαμε ολοκληρωτικά και υπογράψαμε την ατιμωτική Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποίαν δεχθήκαμε στην Ελλάδα διωκόμενο τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης ,ή, μετά το Σύμφωνο Φιλίας και Συμμαχίας Βενιζέλου-Κεμάλ το 1930 ,ή, μετά το κοινό Σχέδιο Μάρσαλ ,την Ελληνοτουρκική φιλία ,την κοινή συμμετοχή στην Κορέα και την Συμμαχία του ΝΑΤΟ ,ή, μετά τα Σεπτεμβριανά του 1955 και την 10ετία 1964-1974 για το άλυτο ακόμη Κυπριακό ,ή, μετά τα Ίμια την Μαδρίτη , το Ελσίνκι και την ”αγαπητική” φιλία των κ.κ. Γ.Α.Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ ,την ”κουμπαριά” του 2004 ,τα κουλούρια στην Σμύρνη το 2016 και τις 2,5 ώρες τετ-α-ατέτ της συνάντησης των κ.κ. Τσίπρα και Ερντογάν στην Άγκυρα μόλις πέρυσι-Φεβρουάριο 2019-;;;.
  Τα λέμε και τα γράφουμε τώρα ,γιατί επί κ.Μητσοατάκη ”μας πάτησαν στον κάλο” όλοι Τούρκοι ,με επικεφαλής του κ.Ερντογάν.
  Το ζήτημα και το ζητούμενο είναι τώρα ,που δεχόμαστε συνεχή πόλεμο και επιτέλους μας βοηθούν καθαρά -Ελλάδα και Κύπρο οι εταίροι μας στην Ευρώπη ,θα ”σφίξουμε το μαχαίρι στο στόμα” ,αποφασισμένοι και για πόλεμο ,ή, θα συνεχίσουμε διεθνιστές ,παγκοσμιοποιημένοι ,αδελφικοί φίλοι με όλους τους γείτονες μας ,με τα ακριβά ”θαλάσσια και χειμερινά σπορ” και με φοιτητές -και με μέσο όρο 6,25 -100.000 νέους στα Πανεπιστήμια ,που δεν θα στρατευθούν ,ίσως ουδέποτε.
  Μπορούμε να απαιτήσουμε από όλους τους πολιτικούς μας να ψηφίσουν νόμο ,που να επιβάλει την στράτευση προ της φοιτήσεως των νέων σε Πανεπιστημιακές ,η, άλλες Σχολές ,όπως στην Κύπρο ,για να ξεκινήσουμε από κάπου χειροπιαστό βρε αδελφέ αντί να κάνουμε Επιτροπές ,για να μη λαμβάνουμε Αποφάσεις;;;.

 6. 6
  Μαρία Μ. says:

  Συμφωνώ “και υπερθεματίζω” (που λέγανε κάποτε).
  Είμαι σίγουρη πως αν ξεκινούσατε, ως ομάδα των πατριωτών δημοσιογράφων, μια πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών θα έσπευδε η κοινωνία να δηλώσει το “παρών” της.

  Δεν καταπίνεται η εικόνα το μας βλέπουν οι “μεγάλοι” σαν κατίνες γειτόνισσες να τραβάνε ένα σεντόνι.

  Και μαζί με την πρόταση, να αρχίσουμε όλοι μας να χρησιμοποιούμε εναλλακτικά όλα τα ονόματά μας: κυρίως το Ρωμιοί (Βυζαντινοί) και το Ίωνες (που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι).

  Δεν αντέχεται άλλο το ‘καρπαζοεισπράκτορας’ των Βαρβάρων-Βορείων. Πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε ο μόνος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ = ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ λαός. Οι Δυτικοί εξουσιάζουν καταστρέφοντας τις ψυχές με ιδεολογικούς μηχανισμούς. Οι Τούρκοι ξέρουν μόνο ολοκληρωτισμό και πόλεμο γιατί είναι “θηρία”: κάτω από την ανθρώπινη στάθμη.
  Πολιτισμικά, είναι παράσιτα της γης που ζουν σε βάρος των άλλων.

  Οι “πολιτικοί” φοβούνται τους λαούς που αντιδρούν. Είναι ώρα.

 7. 7
  Σ.Α.Ν. says:

  Κατά συνθήκη ψεύδος είναι ότι μόνοι τους ,χωρίς ηγετική πρωτοπορία ”πολιτικών” αντιδρούν οι λαοί , κατέληξε ο αρχιεπαναστάτης Λένιν ,που έφερε τον Μαρξισμό στην πολιτική της Ρωσίας το 1917, γιατί αλλοιώς ακόμη θα ήταν σε βιβλίο το Κεφάλαιο του ΜΑΡΞ.
  Αλλά τότε δεν υπήρχαν ούτε τα Σοβιετικά τάνκς της Πράγας ,ούτε τα ντρόουν ,που σκοτώνουν στοχευμένα έναν-έναν τους επαναστάτες αφήστε που τώρα επαναστάτες γίνονται από άγνοια και από φιλοδοξία.
  Πάρτε παράδειγμα τους σαλόν κομμουνίστ και σαλόν σοσιαλίστ της Μεταπολιτεύσεως στην Ελλάδα μας -του ΝΑΤΟ,των ΗΠΑ και της Ε.Ε-,που τους χειραγωγούν πλήρως οι πολιτικοί αρχηγοί τους.
  Τέτοιες επαναστάσεις που ονειρεύεθε -αγαητή κ.Μαρία Μ-ευτυχώς ουδέποτε θα γίνουν στην Ευρώπη ΜΑΣ ,γιατί κυρίως η πολυκομματική Δημοκρατία μεριμνά για την ”απόσυρση” των ανεπιθυμήτων με ‘εκλογές”, που επισεύδονται όταν βρεθεί ο βουλιμικός και περισσότερο υποταγμένος αντικαταστάτης -προτιμάται ο δημεγέρτης και ολίγον επαναστάτης-(2009 και 2015). Τα ζήσαμε ,μη τα ξεχνάμε τόσο εύκολα.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  21/9/20 | (0 σχόλια)
  euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας