Μια σημερινή έκθεση του ΟΗΕ αποκαλύπτει συστηματικές φρικαλεότητες στις τουρκικές κατεχόμενες κουρδικές περιοχές στη Συρία από τους Σύριους συνοδοιπόρους της Τουρκίας

15/9/20 | 0 | 0 | 334 εμφανίσεις

Αλκης Καλλιαντζίδης

Οι ερευνητές από τη Διεθνή Ανεξάρτητη Επιτροπή για τη Συρία περιγράφουν μια στρατιωτική κατοχή που χαρακτηρίζεται, στις κουρδικές περιοχές Afrin και Ras AlAïn, από οργανωμένες φρικαλεότητες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι τεκμηριωμένες καταχρήσεις διαπράχθηκαν σε δύο περιοχές που απέχουν περίπου 300 χιλιόμετρα, του Afrin και του Ras AlAin, θύλακες που ελέγχονται από την Τουρκία και έχουν ομοιότητες καταχρήσεων (π.χ. βιασμοί γυναικών, κατάσχεση ακινήτων των Κούρδων, κλπ.), οι οποίες δείχνουν συστηματικές πρακτικές για τις οποίες οι υπεύθυνοι βρίσκονται στην Άγκυρα. Για πρώτη φορά, η εν λόγω έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δεν περιλαμβάνει μεμονωμένες πράξεις, αλλά μια αιτιολογημένη πολιτική στο πλαίσιο της οποίας οργανώθηκαν, συντονίστηκαν και προγραμματίστηκαν οι φρικαλεότητες στους κουρδικούς πληθυσμούς.

Πηγή : άρθρο του Allan Kaval στις 15-9-2020 στον ηλεκτρονικό Le Monde, με τίτλο : «Un rapport de l’ONU dévoile des exactions systématiques dans les régions kurdes occupées par les Turcs en Syrie».

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/9/20 | (3 σχόλια)
    Γιατί στη διαδικασία δόθηκε η ονομασία «διερευνητικές συνομιλίες»; Κατά μία άποψη επειδή οι δύο πλευρές είχαν πολλά χρόνια να συνομιλήσουν για την ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία περίοδος ανταλλαγής απόψεων για τον εντοπισμό των εκκρεμών ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας