Μια δόλια τουρκική προειδοποίηση για την Θράκη που δεν πρέπει να υποτιμηθεί

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Θράκη εισβάλει στην τρέχουσα επικαιρότητα με τρόπο συχνότατα αντιφατικό. Δυστυχώς, μια σειρά από ανεύθυνους και ανερμάτιστους χειρισμούς, υπάρχει ο κίνδυνος, εκτός από αντιφατικό, να τον καταστήσουν ταυτόχρονα ΚΑΙ μοιραίο…

Ο κίνδυνος αυτός δεν πρέπει να υποτιμηθεί, γιατί η ευρύτερη περιοχή είναι σημείο συνάντησης ενός πλεονάσματος ανευθυνότητας και πλήρους ανυπαρξίας ακόμη και του στοιχειώδους στρατηγικού σχεδιασμού εκ μέρους της Ελληνικής πολιτείας από την μια… Και από την άλλη της συστηματικής πίεσης που ασκεί η Τουρκική Εξωτερική πολιτική, η οποία φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να υπενθυμίσει στους πάντες, ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Θράκη, κατέχει μια θέση ξεχωριστή στην ΤΟΥΡΚΙΚΗ αναθεωρητική ατζέντα.

Η πρώτη επικαιροποιημένη διαπίστωση, είναι ότι αυτή η αναθεωρητική ατζέντα, ΔΕΝ κάμφθηκε εξ αιτίας των «στρατηγικών» συμφωνιών στις οποίες προέβησαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις με τους Αμερικανούς, και οι οποίες τους εκχώρησαν δικαιώματα επικυρίαρχου εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Η δεύτερη εναρμονισμένη με τα παραπάνω διαπίστωση, είναι ότι οι Αμερικανοί ΔΕΝ έκαναν απολύτως τίποτε για να αποθαρρύνουν και να ακυρώσουν στην πράξη το περιεχόμενο αυτής της αναθεωρητικής ατζέντας. Αντιθέτως, οι φόβοι πως ενδέχεται με την μορφή του κονσόρτσιουμ, να διασφαλιστεί τουρκική παρουσία και μάλιστα αναβαθμισμένη εντός της Ελληνικής Θράκης και με πρόσχημα την εξυπηρέτηση εμπορικών, ενεργειακών και άλλων αναγκών, παραμένουν ισχυροί.

Η τρίτη επικαιροποιημένη διαπίστωση, είναι πως ο οικονομικός – παραγωγικός μεταμορφισμός που συντελείται στη χώρα, ως συνέπεια ΚΑΙ των μνημονιακών δεσμεύσεων, τονώνει τα αισθήματα ανασφάλειας μεγάλου τμήματος του τοπικού πληθυσμού. Τα μηνύματα της ανησυχίας που εκπέμπονται ΚΑΙ από το Πομακικό στοιχείο για όλα όσα φαίνεται να συντελούνται στην Ελληνική Θράκη, είναι ενδεικτικά, όχι μονάχα για την παταγώδη αποτυχία της έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτης Εθνικής στρατηγικής, αλλά κυρίως για τις νέες και επικαιροποιημένες απειλές, που όλα δείχνουν ότι ωριμάζουν ανεξέλεγκτα.

Σε αυτό ακριβώς το περιβάλλον, έρχεται να προστεθεί και να επιβαρύνει εκρηκτικά τις παραμέτρους του, η πρωτοφανής ανευθυνότητα την οποία επιδεικνύει η πολιτική τάξη της χώρας, σε μια περίοδο κρίσιμη και υπερώριμη να παράξει πολύ αρνητικές εξελίξεις.

Η πρώτη πράξη μιας προκλητικά ανεύθυνης διαχείρισης, σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ανεξέλεγκτη έκρηξη του μεταναστευτικού. Σε μια γεωγραφική περιφέρεια, αυξημένης εθνικής ευαισθησίας και κρισιμότητας, τα σύνορα επί της ουσίας έχουν καταλυθεί και χιλιάδες μετανάστες κυκλοφορούν ασύδοτα…

  • Μπλοκάρουν δρόμους…
  • Εισβάλουν σε σπίτια…
  • Έχουν διασφαλισμένη την απεριόριστη δυνατότητα πρόσβασης, ακόμη και σε αμυντικές, οχυρωματικές και άλλες υποδομές…
  • Κυκλοφορούν οπλισμένοι και η δολοφονική επίθεση σε αστυνομικό, απέδειξε πως είναι αδίστακτοι.

Η ζωή στην παραμεθόριο με την Τουρκία εκφυλίζεται δραματικά, και σε κανέναν απολύτως δεν καίγεται καρφάκι.

Όλοι όσοι θα έπρεπε φύσει και θέσει να ανησυχήσουν και να θορυβηθούν γι αυτήν την κατάσταση, επιμένουν από το συνολικό πρόβλημα να βλέπουν μονάχα την ανθρώπινη διάσταση, και για όλα τα υπόλοιπα η αδιαφορία που επιδεικνύεται είναι πρωτοφανής.

Η πρωτοφανής και προκλητική ανευθυνότητα, επεκτείνεται σε όλο το φάσμα των χειρισμών του πολιτικού προσωπικού, το οποίο δείχνει να έχει εγκλωβιστεί σε μια τραγική σύγχυση σε σχέση με το που ξεκινούν τα όρια της Εθνικής ασφάλειας και που τελειώνουν τα όρια της υποκριτικής Δημοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστική η αθλιότητα των πατριδοκάπηλων του κόμματος του Βελόπουλου, οι οποίοι θεώρησαν ότι με ανεύθυνους χειρισμούς υπηρετείται καλύτερα η πατρίδα και η Δημοκρατία, και κατέθεσαν ερώτηση στους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, σχετικά με το πως εξοπλίζεται η μουσουλμανική μειονότητα στην Δυτική Θράκη.

Είναι όμως και τραγικό το έλλειμμα των απαραίτητων ιδιαιτέρων διαύλων συνεννόησης, μέσω των οποίων θα πρέπει να υπάρχει υπεύθυνη εθνική διαχείριση αντίστοιχων πληροφοριών, ώστε να μην γίνονται τα πάντα «πρώτη είδηση» σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η συνέπειες αυτής της αθλιότητας, δεν άργησαν να φανούν. Ήδη την επόμενη μέρα, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί –Σαφάκ», όχι μόνο έσπευσε να το κάνει πρώτο θέμα, αλλά φρόντισε να το κάνει με τον ιδιαίτερο τρόπο που γνωρίζουν οι Τούρκοι να αναδεικνύουν τέτοια ζητήματα, και με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο: «Προβοκάτσια στη Δυτική Θράκη – Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη»

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας πλέον, τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει. Ο έλεγχος μάλλον χάνεται…

  • Η Τουρκία ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ μαςσπεύδει να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία, για να σηκώσει τον πήχη της αναθεωρητικής επιθετικότητάς της ψηλά
  • Και το Ελληνικό πολιτικό προσωπικό, αποδεικνύεται μικρό και καταδικασμένο να περνά από κάτω

Αυτή η λάθος διατυπωμένη εξίσωση, ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ και δεν μπορεί πλέον να προσεγγίζεται με υπομονή και καρτερικότητα από τους πολίτες.

Αυτή η λάθος εξίσωση πρέπει ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, διότι κάθε απόπειρα να επιλυθεί με τις παραμέτρους της αμετάβλητες, θα οδηγήσει μονάχα σε νέες Εθνικές τραγωδίες.

Ο σχολιασμός της Τουρκίας απέναντι στην Ελληνική ανευθυνότητα, υπήρξε προειδοποίηση, και αυτήν την προειδοποίηση οφείλουμε όλοι μας να την πάρουμε πολύ σοβαρά σήμερα, διότι αύριο ίσωνα μην υπάρχει διαθέσιμος χρόνος.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα