Μια ανασκόπηση περί Κορονοϊού και αντιμετώπισής του.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Απο τον Κώστα Μπλιάτκα.

*Εμβόλιο για ευρύτερη χρήση όχι πριν το τέλος του 2020 λένε ειδικοί.

*Η Ελλάδα μπορεί να έχει ύφεση της τάξης του 3%-4%. Και αυτό, με βάση το σενάριο της μείωσης του τουρισμού κατά 50%. Ίσως όμως με βάση τις ματαιώσεις και το γεγονός ότι τα μεγάλα τουριστικά «πακέτα» οργανώνονται σε βάθος χρόνου, να έχουμε και χειρότερα.

*Ας ετοιμαστούμε για την ιδέα ότι δεν θα ξοδεύουμε, ούτε θα ταξιδεύουμε όπως πριν.

*Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν παρά να επιβραδύνουν λίγο τη μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης. *Μπαίνουμε σε εποχή πιέσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο , να παίξει σημαντικό ρόλο το κράτος. Δεν μπορούν να αντέξουν κρίση μόνο οι «αγορές». Όλο και πιο συχνά θα ακούμε τον ξεχασμένο τις τελευταίες δεκαετίες όρο «κρατικός καπιταλισμός».

**Δεν φαίνεται να αλλάξει δραματικά τη ζωη η αυστηροποίηση στη δυνατότητα κυκλοφορίας έξω. Όποιος θέλει μπορεί να βγει για σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, γιατρό, εργασία αλλά και για την άσκηση ή το περπάτημα του, συνοδευόμενος μάλιστα και από ένα άτομο. Σήμερα τουλάχιστον , αυταρχισμός, παρεξηγήσεις , αγωνία κλπ δεν υπήρξαν. Ο κόσμος περιμένει να πιάσουν τόπο οι θυσίες του και η αυτοαπομονωση γρήγορα.

*Δεν υπάρχει δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ο ρυθμός δείχνει ότι την ελέγχουμε αργά αλλά σταθερά την κατάσταση. Εκτός απροόπτου πάντα.

* Με βάση πρόσφατα δεδομένα από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, η Ελλάδα είναι μία από τις 2-3 χώρες που φαίνεται πως θα πάει καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού, κάτι που αποδίδεται στην έγκαιρη λήψη μέτρων. Αυτό επεσήμανε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE. Πήραμε μέτρα νωρίς

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα