Μια ανασκόπηση περί Κορονοϊού και αντιμετώπισής του.

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Απο τον Κώστα Μπλιάτκα.

*Εμβόλιο για ευρύτερη χρήση όχι πριν το τέλος του 2020 λένε ειδικοί.

*Η Ελλάδα μπορεί να έχει ύφεση της τάξης του 3%-4%. Και αυτό, με βάση το σενάριο της μείωσης του τουρισμού κατά 50%. Ίσως όμως με βάση τις ματαιώσεις και το γεγονός ότι τα μεγάλα τουριστικά «πακέτα» οργανώνονται σε βάθος χρόνου, να έχουμε και χειρότερα.

*Ας ετοιμαστούμε για την ιδέα ότι δεν θα ξοδεύουμε, ούτε θα ταξιδεύουμε όπως πριν.

*Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν παρά να επιβραδύνουν λίγο τη μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης. *Μπαίνουμε σε εποχή πιέσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο , να παίξει σημαντικό ρόλο το κράτος. Δεν μπορούν να αντέξουν κρίση μόνο οι «αγορές». Όλο και πιο συχνά θα ακούμε τον ξεχασμένο τις τελευταίες δεκαετίες όρο «κρατικός καπιταλισμός».

**Δεν φαίνεται να αλλάξει δραματικά τη ζωη η αυστηροποίηση στη δυνατότητα κυκλοφορίας έξω. Όποιος θέλει μπορεί να βγει για σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, γιατρό, εργασία αλλά και για την άσκηση ή το περπάτημα του, συνοδευόμενος μάλιστα και από ένα άτομο. Σήμερα τουλάχιστον , αυταρχισμός, παρεξηγήσεις , αγωνία κλπ δεν υπήρξαν. Ο κόσμος περιμένει να πιάσουν τόπο οι θυσίες του και η αυτοαπομονωση γρήγορα.

*Δεν υπάρχει δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ο ρυθμός δείχνει ότι την ελέγχουμε αργά αλλά σταθερά την κατάσταση. Εκτός απροόπτου πάντα.

* Με βάση πρόσφατα δεδομένα από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, η Ελλάδα είναι μία από τις 2-3 χώρες που φαίνεται πως θα πάει καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού, κάτι που αποδίδεται στην έγκαιρη λήψη μέτρων. Αυτό επεσήμανε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE. Πήραμε μέτρα νωρίς

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,639ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
17,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα