Μητσοτάκης – Ερντογάν: Άλλα είπαν στο τηλέφωνο και άλλα ανακοίνωσαν! Δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ τους για τη διαχείριση του κύματος προσφύγων και μεταναστών από το Αφγανιστάν!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τελικά η τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Ερντογάν πραγματοποιήθηκε, με περιεχόμενο εντελώς διαφορετικό από όσα ανακοινώθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr ο χρόνος συνομιλίας των δύο ηγετών υπήρξε πολύ περιορισμένος (ακόμη και η επίσημη ανακοίνωση μιλάει για διάρκεια μισής ώρας, που αν συνυπολογιστεί με τον απαιτούμενο χρόνο για την μετάφραση προς τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος δεν μιλάει ξένες Γλώσσες αποδεικνύει τον ελάχιστο αληθινό χρόνο συζήτησης). Πάντοτε κατά τις αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr οι δύο άνδρες δεν συμφώνησαν σε συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσαν να ανασχέσουν το τσουνάμι των προσφύγων από το Αφγανιστάν και περιορίστηκαν σε γενικόλογες διαπιστώσεις, παραπέμποντας όλα τα υπόλοιπα στην «ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας» που έχει συνομολογηθεί να τηρούν οι δύο κορυφαίοι συνεργάτες τους, δηλαδή ο Ιμπραήμ Καλίν και η Ελένη Σουρανή.

Οι πηγές του europost.gr επιμένουν ότι ο Ερντογάν επανέλαβε προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι η Τουρκία δεν θέλει και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των εκατομμυρίων Αφγανών προσφύγων, που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν και ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Κωμικό το περιεχόμενο της επίσημης ανακοίνωσης

Για να πέσει στάχτη στα μάτια εκδόθηκε χθες το βράδυ μία επίσημη ανακοίνωση για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ηγετών, κατά με την οποία «συμφώνησαν μεταξύ τους να ενισχυθούν τα όμορα με το Αφγανιστάν Κράτη, ώστε να συγκρατηθούν οι ροές εκατομμυρίων Αφγανών προς την Τουρκία και στην συνέχεια προς την Ευρώπη».

Το πόσο κωμική είναι αυτή η προσπάθεια παραπληροφόρησης, μέσω της επίσημης ανακοίνωσης, μπορεί να το καταλάβει κανείς κοιτάζοντας απλώς τον χάρτη και διαπιστώνοντας ότι οι όμορες χώρες με το Αφγανιστάν είναι το Ιράν, η Κίνα, το Ουζμπεκιστάν, τι Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Πακιστάν!

Τώρα, το κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να επηρεάσει τις χώρες αυτές, ώστε να ανασχέσουν το τσουνάμι Αφγανών μεταναστών προς την Ευρώπη είναι κάτι, που σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο σοβαρής συζήτησης.

Και αν μη τι άλλο οι δύο ηγέτες, Μητσοτάκης και Ερντογάν, διακρίνονται για την σοβαρότητά τους!

https://europost.gr/mitsotakis-erntogan-alla-eipan-tilefono-alla-anakoinosan-ypirxe-symfonia-metaxy/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα