ΜΗΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Του Παντελή Σαββίδη

Η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα τους τελευταίους μήνες είναι απογοητευτική.

Η αλβανική μαφία των οικοπέδων κλείνει στη φυλακή στέλεχος της ελληνικής μειονότητας, τον Φρέντυ Μπελέρη με έωλα στοιχεία και προφανείς σκοπιμότητες και η Αθήνα αδυνατεί να αντιδράσει αποτελεσματικά. Το διπλωματικό και πολιτικό της εκτόπισμα είναι μικρό.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνεται κατάχρηση των ακτών από ιδιωτικές εταιρείες και το κράτος προσπαθεί, αναγκαζόμενο, να δείξει παρών. Πολίτες δέρνονται από μπράβους και τόσο το κράτος όσο και η κοινωνία αντιδρούν σαν να πρόκειται για συνηθισμένη καθημερινότητα.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λειτουργούν οι καλούμενοι “Θεματοφύλακες”. Κάποιοι τύποι που έβαλαν φανούς στα αυτοκίνητά τους και επιβάλλουν την “τάξη” κατά το δοκούν.

Στον Πειραιά ένας νέος άνθρωπος, 36 χρονών, πρόλαβε το πλοίο για το Ηράκλειο πριν σηκωθεί ο καταπέλτης. Το πλήρωμα τον πέταξε στην θάλασσα και ο άνθρωπος πνίγηκε.

Όταν πιάνουν φωτιές καίγονται χωριά, καταστρέφονται εκτάσεις και περιμένουν σε αυτήν την χώρα είτε να βρέξει, είτε να σβήσει η φωτιά μόνη της.

Είναι τόσο διαλυμένο το κράτος ή συνειδητά διαμορφώνεται αυτή η απαξίωσή του για να αγανακτήσουν οι πολίτες και να αποδεχθούν τις υποχωρήσεις, που έχει εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης προς την Τουρκία, ακόμη και σε θέματα κυριαρχίας;

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, ημέρα της επετείου καταστροφής του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, με τον τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν για να προετοιμάσουν την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες και οι συνομιλίες θα συνεχίσθηκαν και κατά το γεύμα των δύο υπουργών.

Είναι ενδεικτικό ότι στις δηλώσεις το, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε δύο φορές στον «φίλο» του Χακάν Φιντάν- πότε πρόλαβαν να γίνουν φίλοι- ενώ ο τούρκος ομόλογός του στον «συνάδελφό» του. Η Αθήνα με τις αβρότητες αυτές προσπαθεί να διατηρήσει ένα κλίμα το οποίο χαρακτηρίζει «θετικό» λες και η Τουρκία επηρεάζεται στην εξωτερική της πολιτική από τέτοιες προσπάθειες. Η Τουρκία ακολουθεί αυτήν την περίοδο ήπια πολιτική επειδή την εξυπηρετεί. Προσπαθεί κάτι να πάρει από την Δύση και αν το πάρει θα επανέλθει στην γνωστή της τακτική. Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει η Αθήνα πως με τέτοιες λεκτικές ακροβασίες θα διατηρήσει το κλίμα.

Στις δηλώσεις του ο Έλληνας υπουργός ήταν, σκοπίμως, φλύαρος. Θα λέγαμε πως προσπαθεί να θολώσει τα νερά. Με την φλυαρία του επιχειρεί να καλύψει την ουσία του προετοιμαζόμενου πλαισίου. Στο ίδιο αποβλέπει και ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας των δηλώσεων.

Αναφέρεται σε Διεθνές Δίκαιο, καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, ισότητα, κυριαρχία και άλλα παρόμοια. Όχι, όμως, στο Δίκαιο της Θάλασσας. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η αναφορά στο Δίκαιο της Θάλασσα, όπως διαμορφώθηκε στο Μοντέγκο Μπέυ το 1982, ενοχλεί την Τουρκία.

Και άλλοι υπουργοί έκαναν στο παρελθόν αναφορές στο Διεθνές Δίκαιο αλλά με διαφορετική χροιά. Οι “άλλοι” αναφέρονταν στο Διεθνές Δίκαιο περισσότερο πολιτικά. Ως θέση, δηλαδή, για επίλυση των προβλημάτων. Ο κ. Γεραπετρίτης δίνει μια μεταφυσική χροιά για να αποφύγει την ουσία.

Η ουσία των δηλώσεών του είναι το σημείο στο οποίο αναφέρεται σε Πολιτικό Διάλογο. Ο Πολιτικός Διάλογος μεταξύ των δύο χωρών είναι μια πάγια θέση της Τουρκίας. Να φύγουμε από το πλαίσιο θέσεων που μέχρι σήμερα είχε η Ελλάδα, δηλαδή η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία και είναι νομική, και να αρχίσουμε έναν πολιτικό διάλογο εφ όλης της ύλης. Πολιτικός διάλογος σημαίνει ότι όλα όσα είπε προηγουμένως ο κ. Γεραπετρίτης για Διεθνές Δίκαιο κλπ θα περάσουν από την πολιτική συναίνεση και όχι το Δίκαιο.

Αν από τον πολιτικό διάλογο προκύψει το συνυποσχετικό για την Χάγη (αν υπάρξει κάτι τέτοιο εν τέλει), τότε πάμε συναινετικά σε μια λογική “δίκαιης μοιρασιάς”. Η Τουρκία δεν ζητά τον πολιτικό διάλογο για να περνά η ώρα της. Και δικαιώνονται οι φόβοι όσων ανησυχούν ότι το συνυποσχετικό θα αποτελεί την λύση την οποία για να μην χρεωθούν οι κυβερνήσεις θα κληθεί να αποφασίσει η Χάγη. Τα περί Διεθνούς Δικαίου είναι το περιτύλιγμα.

Από τις δηλώσεις τεκμαίρεται, αν και δεν διατυπώνεται ρητά, ότι ο διάλογος αυτός θα γίνει έξω από το πλαίσιο και την επιρροή διεθνών θεσμών η ύπαρξη, ως παραμέτρων, των οποίων, εξυπηρετεί την Ελλάδα. Και οι θεσμοί αυτοί είναι η Ε.Ε. ή, ακόμη, και οι ΗΠΑ. Ο κ. Ερντογάν επανειλημμένως ζήτησε Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν μεταξύ τους τις διαφορές τους. Και αυτή η θέση του έγινε αποδεκτή.

Ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε και για ΜΟΕ. Το ερώτημα είναι ΜΟΕ σε τι; Πρέπει να μάθουμε. ΜΟΕ που συζητήθηκαν, ως σήμερα, με παρέμβαση του ΝΑΤΟ έθεταν περιορισμούς σε ελληνικά δικαιώματα.

Στο κυπριακό, ζητήθηκε επανεκκίνηση συνομιλιών. Αυτή είναι και η θέση της κυπριακής πλευράς. Υπενθυμίζω πως οι προηγούμενες συνομιλίες διακόπηκαν επειδή η Τουρκία ζήτησε να συνεχιστεί η παρουσία στρατευμάτων της στο νησί, το δικαίωμα προστασίας και η διατήρηση του καθεστώτος εγγυήτριας δύναμης.

Στην ούτως ή άλλως απαράδεκτη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θα προστεθεί και υποχώρηση σε αυτά τα ζητήματα χάριν του διαλόγου;

Από την πλευρά του, ο κ. Φιντάν μίλησε για ελληνοτουρκικό «διάλογο χωρίς όρους», η πάγια τουρκική θέση, αλλά αναφέρθηκε και στο «διεθνές δίκαιο». Ας μείνουμε στην επισήμανσή του για «διάλογο χωρίς όρους». Το Διεθνές Δίκαιο μπαίνει ως κάλυμμα. Η ερμηνεία που θα του δώσει η τουρκική πλευρά είναι το Διεθνές Δίκαιο α λα τούρκα.

Έθιξε και το θέμα της μειονότητας αναφερόμενος όμως σε «ομογενείς» τους χωρίς να χρησιμοποιήσει τον όρο μειονότητα. Προς τι αυτή η αλλαγή; Δεν είναι η πρώτη φορά. Τον όροι, τον είχε χρησιμοποιήσει, το 1990, ο τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή σε επιστολή του στην Νομαρχία Ροδόπης και απελάθηκε. Τον χρησιμοποίησε και ο Ερντογάν το 2017, όταν επισκέφθηκε την Αθήνα και ανέβηκε και για μια περιοδεία στην Θράκη. Ο χαρακτηρισμός «ομογενείς»- Soydas, Σογντας- είναι ένας από τους τρείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν. Οι άλλοι δύο είναι Τούρκοι και Τουρκομουσουλμάνοι.

Αξίζει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην διατύπωση μιας παραγράφου από την δήλωση Φιντάν: «Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον άνευ όρων διάλογο με τη γειτονική μας Ελλάδα και να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας στη βάση των κοινών συμφερόντων σε όλους τους τομείς. Μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με βάση το διεθνές δίκαιο, σεβόμενοι τα αμοιβαία δικαιώματα και συμφέροντα».

Προσέξτε την επισήμανση “σεβόμενοι τα αμοιβαία δικαιώματα και συμφέροντα”. Το “συμφέροντα” σημαίνει ξεχάστε το Διεθνές Δίκαιο. Η Τουρκία θα απαιτήσει σεβασμό των συμφερόντων της, όπως στην Μαδρίτη πέτυχε αναγνώριση των ζωτικών συμφερόντων της στο Αιγαίο, επί Σημίτη. Τα «συμφέροντα» είναι έννοια που ξεφεύγει από τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου.

Ένα πλαίσιο εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά βρίσκεται υπο διαμόρφωσιν. Είναι πολλοί αυτοί που ανησυχούν.

spot_img

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εντόπισα και επαναφέρω για μελέτη την παράγραφο των πάντα ενδιαφερόντων άρθρων του κ. Σαββίδη .
  ”Είναι τόσο διαλυμένο το κράτος ,ή συνειδητά διαμορφώνεται αυτή η απαξίωσή του για να αγανακτήσουν οι πολίτες και να αποδεχθούν τις υποχωρήσεις, που έχει εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης προς την Τουρκία ,ακόμη και σε θέματα κυριαρχίας;;;”.
  -Το ελληνικό κράτος σίγουρα είτε θέλει ,είτε δεν θέλει δεν μπορεί να επιβληθεί και στις έσχατες μειοψηφίες,-πολλά χρόνια τώρα- αλλά δεν είναι το μόνο ευρωπαϊκό κράτος ( οράτε Γαλλία ,και ,και ) .
  Πάντως διαλυμένο δεν είναι , αφού μαζί του συνάπτουν στρατηγικές συμμαχίες οι δυνατοί της Γης και πρωτοστατεί στην Ανατολική Μεσόγειο ,εκεί όπου η Τουρκία παρακολουθεί τα θέματα ”εκ του μακρόθεν”.
  Εξ άλλου είναι δύσκολο να αποδεχτεί και ο πιο δύσπιστος και αντικυβερνητικός σημερινός Έλλην ότι ”μαζοχιστικά” ή ”σαδιστικά” η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί αυτοκτονικά την σίγουρη αυτοκατάργησή εάν επιλέγει να απεργάζεται την αγανάκτηση των πολιτών για να αποδεχτούν -αν ερωτηθούν- τις εθνικές υποχωρήσεις μας προς την Τουρκία.
  ΑΝ ΔΟΥΜΕ ”ΟΛΟΥΘΕ ΜΑΣ” Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ”ΔΕΞΙΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ” ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.
  ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΩΜΕΝΗΣ ”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ”, ΣΑΝ ΑΥΤΉΝ ΠΟΥ ΕΊΧΑΜΕ ΣΤΗΝ 8ΕΤΙΑ 1996-2004.
  Σταύρος Αθαν. Ναλμπάντης

 2. “Είναι τόσο διαλυμένο το κράτος ή συνειδητά διαμορφώνεται αυτή η απαξίωσή του για να αγανακτήσουν οι πολίτες και να αποδεχθούν τις υποχωρήσεις, που έχει εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης προς την Τουρκία, ακόμη και σε θέματα κυριαρχίας;”

  Αν τις αποδεχτούν (που θα τις αποδεχτούν, όπως το βλέπω εγώ), θα το κάμουν, επειδή κανείς δεν ενδιαφέρεται για εθνικά θέματα, εν γένει, όταν έχει να αντιμετωπίσει τα “7 κακά τής μοίρας του” και όχι ασφαλώς επειδή … “δεν υπάρχει αστική τάξη στην Ελλάδα” (sic).

 3. Πολύ εύστοχη & αποστομωτική απάντηση του κ Ναλμπαντη στο κ Παντελή Σαββίδη διαπρυσιο κήρυκα της ρωσσικής προπαγάνδας & πολέμιου του αθηναϊκού κράτους των Πελοποννησίων , Κρητικών , νησιωτών , Ρουμελιωτών!!!

 4. Το μόνο θετικό ειναι οι “Θεματοφύλακες,¨εάν ισχύει η ειδηση. Ειναι μια αντίδραση της περιφέρειας για αυτοοργάνωση και αντίσταση στο παρακράτος των Αθηνών που και αυτό και εαν δρα κατά το δοκούν

 5. Όπως περίτρανα αποκαλύπτεται από τα αμείλικτα ΓΕΓΟΝΟΤΑ και την αδιαμφισβήτητη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ο Μητσοτακισμός είναι το ανώτατο στάδιο του κατσαπλιαδισμού και της εθνοπροδοσίας…
  Και ναί, είναι πλέον αυτονόητο το συμπέρασμα ότι συνειδητά η σημερινή κυβέρνηση διαλύει την Χώρα και συντρίβει την Ελληνική Κοινωνία ακριβώς για να αποδεχθεί ο λαός μας άνευ όρων ως “λύτρωση” και την ντε γιούρε προσάρτηση της Ελλάδος στην Τουρκία ως βιλαέτι – νομαρχία της νεο – οθωμανικής αυτοκρατορίας του Ερντογάν… Σήμερα η Ελλάς ως κράτος – παρίας και buffer state της Διεθνούς Σκηνής είναι απλώς ντε φάκτο δορυφοριοποιημένη Επαρχία της νεο – οθωμανικής Τουρκίας… Μετά την Χάγη θα είμαστε και ντε γιούρε Νομαρχία αυτής….
  Όποιος δήθεν “καλοπροαίρετα”, δήθεν “νηφάλια”, προσπαθεί να “ερμηνεύσει” αλλιώς την σημερινή Πραγματικότητα είναι είτε σιτιζόμενος σε κάποια Λίστα Πέτσα προπαγανδιστής στην αυλή του Μαξίμου, είτε συνειδητός προδότης, είτε απλά ηλίθιος…

 6. Από την αμείλικτη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και τα αδιαμφισβήτητα ΓΕΓΟΝΟΤΑ που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας τα τελευταία 5 χρόνια, αβίαστα συμπεραίνεται ότι ο Μητσοτακισμός είναι το ανώτατο στάδιο του κατσαπλιαδισμού και της εθνοπροδοσίας…
  Έχει ξεπεράσει και την σύνολη εθνομηδενιστική νεοταξίτικη διεθνιστική Αριστερά σε αυτό το θέμα και σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στον φασισμό της Πολιτικής Ορθότητας, στην διαστροφή και σήψη της woke κουλτούρας, στην προπαγάνδα της δήθεν ανθρωπογενούς υπαιτιότητας της κλιματικής αλλαγής, και φυσικά στον αντινατιβισμό ο οποίος συνεπάγεται ανοιχτά σύνορα διάλυση των εθνικών κοινωνιών και ισλαμοποίηση μέσω της λαθρομετανάστευσης…

  Και ναί, είναι αυτονόητο πλέον ότι η σημερινή κυβέρνηση συνειδητά και απολύτως εσκεμμένα διαλύει το Κράτος και συντρίβει τούς Έλληνες ώστε να αποδεχθεί ο λαός μας ως “λύτρωση” και την ντε γιούρε προσάρτηση της Χώρας ως βιλαέτι – νομαρχία της νεο – οθωμανικής αυτοκρατορικής Τουρκίας…
  Σήμερα η Ελλάς ως κράτος – παρίας buffer state της Διεθνούς Σκηνής είναι απλώς ντε φάκτο δορυφοριοποιημένη επαρχία της νεο – οθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν… Μετά την Χάγη θα είμαστε και ντε γιούρε Νομαρχία αυτής…

  Όποιος “καλοθελητής” ερμηνεύει αλλιώς την σημερινή αδυσώπητη Πραγματικότητα, δήθεν “καλοπροαίρετα” δήθεν “νηφάλια”, είναι είτε σιτιζόμενος σε κάποια Λίστα Πέτσα στην Αυλή του Μαξίμου, είτε συνειδητός προδότης, είτε απλά ηλίθιος…

  • ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ- ΜΑ ΤΟ ΝΑΙ-ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΣΔΙΟΛΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ”ΠΟΤ ΠΟΥΡΙ” ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ”ΣΟΦΩΝ” ΕΛΛΗΝΩΝ .

 7. [Στον βαθμό όπου η Ελλάδα θα καθίσταται ανεπαίσθητα γεωπολιτικός δορυφόρος της Τουρκίας , ο κίνδυνος πολέμου θα απομακρύνεται οι ψευδαισθήσεις θα αβγατίσουν και η παράλυση θα γίνεται ακόμα ηδονικότερη, ΕΦ’ΟΣΟΝ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ, που τους χρειάζεται κατεπειγόντως ο εκσυγχρονιζόμενος Βαλκάνιος , και επίσης με δάνεια και δώρα για να χρηματοδοτείται ο παρασιτικός καταναλωτισμός. Υπ ‘ αυτές τις συνθήκες ό,τι στην πραγματικότητα θα συνιστά κάμψη της ελληνικής αντίστασης κάτω από την πίεση του υπέρτερου τουρκικού δυναμικού , οι Έλληνες θα συνηθίσουν σιγά -σιγά να το ονομάζουν «πολιτισμένη συμπεριφορά», «υπέρβαση του εθνικισμού» και «εξευρωπαϊσμό» ( προσθήκη δική μου Διεθνές Δίκαιο με τη μεταφυσική του έννοια )…
  Φαίνεται να βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας , υπό τον όρο να ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ώστε κανείς να μην έχει την άμεση ευθύνη , και επίσης υπό τον όρο να τεχνουργηθούν απρόσμαχητες ανακουφιστικές εκλογικεύσεις] .
  Οι κυβερνήσεις της Δεξιάς ούτε κριτική άσκησαν στην ένταξη στο ευρώ, συνέχισαν τα μνημόνια ( αυτά που κατέστρεφαν την πατρίδα, αποδέχτηκαν τις Πρέσπες και υιοθετούν την στρεβλή προσέγγιση με την Τουρκία.

 8. “ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε δύο φορές στον «φίλο» του Χακάν Φιντάν- πότε πρόλαβαν να γίνουν φίλοι-“

  Ο Δένδιας έλεγε “ο φίλος μου ο Μεβλούτ”. Είναι να απορεί κανείς, πώς αφού είναι όλοι φίλοι μας, δεν τα πάμε καλά με την Τουρκία.

  Ο Φιντάν, άνθρωπος σοβαρός και συγκρατημένος, χρησιμοποίησε την λέξη «συνάδελφος», για τον ομόλογό του. Απλώς, είναι καραγκιόζηδες οι δικοί μας. Τσίρκο σκέτο.

 9. [Στον βαθμό όπου η Ελλάδα θα καθίσταται ανεπαίσθητα γεωπολιτικός δορυφόρος της Τουρκίας , ο κίνδυνος πολέμου θα απομακρύνεται οι ψευδαισθήσεις θα αβγατίσουν και η παράλυση θα γίνεται ακόμα ηδονικότερη, ΕΦ’ΟΣΟΝ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ, που τους χρειάζεται κατεπειγόντως ο εκσυγχρονιζόμενος Βαλκάνιος , και επίσης με δάνεια και δώρα για να χρηματοδοτείται ο παρασιτικός καταναλωτισμός. Υπ ‘ αυτές τις συνθήκες ό,τι στην πραγματικότητα θα συνιστά κάμψη της ελληνικής αντίστασης κάτω από την πίεση του υπέρτερου τουρκικού δυναμικού , οι Έλληνες θα συνηθίσουν σιγά -σιγά να το ονομάζουν «πολιτισμένη συμπεριφορά», «υπέρβαση του εθνικισμού» και «εξευρωπαϊσμό» ( προσθήκη δική μου Διεθνές Δίκαιο με τη μεταφυσική του έννοια )…
  Φαίνεται να βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας , υπό τον όρο να ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ώστε κανείς να μην έχει την άμεση ευθύνη , και επίσης υπό τον όρο να τεχνουργηθούν απρόσμαχητες ανακουφιστικές εκλογικεύσεις] .
  Π. Κονδύλης

  Οι κυβερνήσεις της Δεξιάς ούτε κριτική άσκησαν στην ένταξη στο ευρώ, συνέχισαν τα μνημόνια ( αυτά που κατέστρεφαν την πατρίδα, αποδέχτηκαν τις Πρέσπες και υιοθετούν την στρεβλή προσέγγιση με την Τουρκία.

  • Να σας θυμίσω πως ΟΤΙ όλοι αποδεχόμαστε εκ των υστέρων -χωρίς να το έχουμε εμείς δημιουργήσει -όσοι επωφελήθηκαν γενικώς μας θυμίζουν αυτούς που υπέγραψαν οικειοθελώς – τα Συμβόλαια πωλήσεως των ακινήτων μας και τις Διεθνείς Συνθήκες-Συμφωνίες
   ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΝΟΜΕΝΑ ΟΥΚ ΑΠΟΓΙΓΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .
   Υ.Γ Και νέος αν είστε μπορείτε να διαβάσετε τις αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας, για όσα κατάφεραν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και των ΣυριζΑνέλ από το 1996-2018.
   ΑΠΛΩΣ Η ”ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ” ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΧΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,747ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα