Μηνιαία τιμητική ισόβια παροχή στους οπλίτες με Ζώνη Πρόσω που συμμετείχαν στα γεγονότα στην Κύπρο, το 1964, το 1967 και το 1974

27/7/20 | 1 | 0 | 576 εμφανίσεις

Τη χορήγηση μηνιαίας τιμητικής ισόβιας παροχής ποσού 200 ευρώ στους οπλίτες οι οποίοι διαθέτουν πιστοποιητικό Ζώνης Πρόσω, λόγω της συμμετοχής τους στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κύπρο κατά τα έτη 1964, 1967 και 1974 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή. Η διάταξη, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, εισάγεται ως ελάχιστη ανταμοιβή για την προσφορά των Ελλήνων οπλιτών που κατά τη διάρκεια της θητείας τους συμμετείχαν στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κύπρο τα συγκεκριμένα έτη, υπηρετώντας στη Ζώνη Πρόσω.

Η παροχή αυτή που θα χορηγηθεί από 1.8.2020 απαλλάσσεται από οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση, φορολόγηση ή κράτηση και δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο ή τα χρηματοδοτικά ή τα πιστωτικά ιδρύματα. Η συγκεκριμένη παροχή χορηγείται με την προσκόμιση Πιστοποιητικού Ζώνης Πρόσω, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που αποδεικνύει την προαναφερόμενη συμμετοχή, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, η ετήσια δαπάνη για την καταβολή μηνιαίως της τιμητικής ισόβιας παροχής, εκτιμάται στα 2,4 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Άντε ,επιτέλους τελείωσε η ”αποχουντοποίηση” αυτών των στρατευμένων-που θεωρήθηκαν όλοι τότε- από όλες τις”Δημοκρατικές Δυνάμεις” και τα εκατομμύρια ( των ελαχίστων κατά την 7ετίαν δημοκρατών αντιστασιακών ,ιδίως εκτός Ελλάδος) ,μετά την 3 Σεπτέμβρη 1974- ως χουντάκια ,που εξετέλεσαν το Ιωαννιδικό προδοτικό Πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, με τα επέκεινα στο Κυπριακό δράμα .
  Όχι πως δεν υπήρχαν -κυρίως Αξ/κοί -,που εθελοντικά και ως φίλα προσκείμενοι στην Εθνοσωτήριο της 21ης Απριλίου 1967 μετέβαιναν για διπλό μισθό στην Κύπρο,ασχέτως αν, στη συνέχεια αρκετοί έγιναν αντιστασιακοί-είχε πέραση τότε-και επωφελήθηκαν βαθμών και συντάξεων (και ορισμένοι δίνουν και συνεντεύξεις και γράφουν βιβλία),αλλά οι στρατεύσιμοι απλοί στρατιώτες -που τώρα (όσοι απέμειναν θα πάρουν το 200άρι) εκτελούσαν διαταγές ,που δεν μπορούσαν να παρακούσουν .
  Ποιός όμως τολμούσε στην λαίλαπα της Μεταπολιτεύσεως με τα βαρύγδουπα συνθήματα των εκατομμυρίων ”δημοκρατών”να δώσει τότε το 200άρι;;; .ΚΑΙ τέλος.
  Μια που αυτό το υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση γιατί να μη την συγχαρούμε;;;.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  28/9/20 | (0 σχόλια)
  ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Το καράβι προσπερνάει αδιάφορα τη γιγαντοαφίσα για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τους τοξότες που στοχεύουν τον εχθρό. Από το υποκατάστημα της κόλασης ξαναγυρνάμε στη μητρική εταιρεία. Η επιγραφή στον Άγιο Νικόλαο καλεί στο λιμάνι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας