ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΤΗΣ  ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ιωάννης Σιεκέρσαββας

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια  συμφωνεί  με την  πρόσφατη  απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να αποσύρει και να μην ανανεώσει διαβατήρια τα οποία είχαν απερίσκεπτα και εγκληματικά παραχωρηθεί σε Τουρκοκύπριους εγκάθετους της Άγκυρας στα κατεχόμενα εδάφη μας. Συμφωνούμε με το σχετικό ανακοινωθέν μετά την απόφαση το οποίο έλεγε:  «Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνέδρια αποφάσισε σε πρώτο χρόνο την ανάκληση ή μη ανανέωση ή μη έκδοση διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αριθμό προσώπων, τα οποία είτε συμμετέχουν στο ούτω καλούμενο υπουργικό συμβούλιο του ψευδοκράτους, είτε αποτελούν μέλη της επιτροπής ανοίγματος Βαρωσίων και οι οποίοι με τις πράξεις ή και τις ενέργειες τους υπονομεύουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατ’ αντίθεση με τις πρόνοιες του Συντάγματος».

Ήταν καιρός η Κυπριακή Δημοκρατία να δείξει στην πράξη ότι δεν είναι εκλιπούσα, ότι υπάρχει, ζει και βασιλεύει. Με τέτοιες και άλλες πολλές παρόμοιες αποφάσεις, έπρεπε και πρέπει, όλοι οι Τουρκοκύπριοι  να τίθενται έναντι των ευθυνών τους και αντιμέτωποι με την κατοχή και όχι να βολεύονται και να διευκολύνονται με δικές μας πράξεις και ενέργειες, ώστε να συνυπάρχουν με την κατοχή και να γίνονται συνυπεύθυνοι για την υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία προκαλεί η κατοχή, σε αντίθεση και με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας. Οι Τουρκοκύπριοι έπρεπε και πρέπει έστω και από τώρα και στο εξής, με πολιτικές πράξεις και ενέργειες μας, να γνωρίζουν ξεκάθαρα ότι τους θέλουμε συστρατευμένους  σε αγώνα απαλλαγής μας από την Τουρκική κατοχή,  τα  Τουρκικά στρατεύματα και τους Τούρκους έποικους,  για να ζήσουμε μαζί, ο καθένας στο χωριό του, το σπίτι και την περιουσία του,  σε μια ελεύθερη και ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας το Σύνταγμα να επεξεργαστούμε από κοινού, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις,  σε Δημοκρατική  βάση, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου,  ώστε να συμβιώσουμε και να συνυπάρξουμε ως ισότιμοι πολίτες ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κράτους.  Όλοι μας, έχουμε μάθει «το μάθημά μας»,  με τα όσα περάσαμε τα τελευταία 70 χρόνια  και πιστεύουμε ότι είμαστε όλοι έτοιμοι να αποτελέσουμε εμείς οι ίδιοι, την ασφάλεια και την εγγύηση για την ειρηνική μας συνύπαρξη και ευημερία, στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Αποτελεί ευθύνη και υποχρέωσή σας  να τροχοδρομήσετε μια τέτοια πορεία. Η πολιτική συμβιβασμού με τα κατοχικά δεδομένα και εξευμενισμού του κατακτητή, σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο, οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος 47 ετών  και δημιουργήθηκαν  συνθήκες που εχθρός μας, πάει να πάψει να είναι μόνο η ξένη κατοχική δύναμη, αλλά και οι Τουρκοκύπριοι, τους  οποίους με την πολιτική σας εξωθείτε  να βολεύονται και να συσπειρώνονται γύρο από τον κοινό εχθρό, αντί να τον αντιμάχονται μαζί μας, σε κοινό αγώνα απελευθέρωσης.

Αντικατοχικά  μέτρα, όπως η απόσυρση των διαβατηρίων, τα οποία να αποτελέσουν το μοχλό πίεσης για αντιστροφή της σημερινής πορείας και δημιουργίας συνθηκών εμπλοκής όλων μας, Ελλήνων Τούρκων, Μαρωνιτών , Αρμενίων και Λατίνων  σε κοινό αντικατοχικό αγώνα,   υπάρχουν πολλά. Χρειάζεται όμως πρώτα  να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό και να προγραμματιστεί κοινή αντικατοχική διαχείρισή του.

Όσο δεν γίνεται αυτό θα πρέπει  και εσείς, οι Ηγέτες μας,  να εξετάσετε  και τις δικές σας  ευθύνες σε ότι αφορά την υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπονόμευση εκ των έσω η οποία οδηγεί στη διάλυσή της, με όλες τις συνέπειες για όλους μας.

Ερωτούμε προβληματιζόμενοι:

  • Γιατί να περιορίζεται η πρόσφατη απόφαση στη σημερινή δραστηριότητα εγκάθετων της Άγκυρας, σε σχέση μόνο με την περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου;
  • Μήπως οι πράξεις και ενέργειές όλων όσων υπηρέτησαν και υπηρετούν το παράνομο καθεστώς, από το 1974,  ακόμη και των απλών Τουρκοκυπρίων πολιτών οι οποίοι σιωπηρά αποδέχονται τα κατοχικά δεδομένα,  δεν υπονομεύουν την Κυπριακή Δημοκρατία;
  • Μήπως η επιδίωξή τους για λύση ΔΔΟ, ή ΔΔ-Συνομοσπονδίας δύο κυριάρχων Κρατών, δεν αποτελεί υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε αντίθεση με το Σύνταγμα;

Επαναλαμβάνουμε ότι, για να έχει αντίκρισμα η απόφαση αυτή, στη βάση που σωστά πάρθηκε, ότι δηλαδή οι τιμωρούμενοι ενεργούν κατά τρόπο που υπονομεύεται η Κυπριακή Δημοκρατία σε αντίθεση μάλιστα και με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας, θα πρέπει η απόφαση να είναι μέρος μιας γενικής επανατοποθέτησης του Κυπριακού, σε καθαρά αντικατοχική βάση, όπως αναφέρουμε ανωτέρω.

Βασικές αποφάσεις οι οποίες θα ανοίξουν το δρόμο προς την αναγκαία επανατοποθέτηση πρέπει να είναι οι ακόλουθες:

  • Να κληθούν οι Τουρκοκύπριοι να αποκηρύξουν τις αποσχιστικές ενέργειες στις οποίες η Τουρκία προβαίνει στα κατεχόμενα.
  • Να αποσυρθεί η έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας που επιτρέπει στους  εγκάθετους  υπηρέτες της κατοχής,  να έχουν οποιεσδήποτε επαφές στο εξωτερικό με οποιουσδήποτε ξένους αξιωματούχους, όπως ακριβώς ρητά προστάζουν, τα Ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
  • Να αποσυρθεί η έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κάθε μορφής συναλλαγών με το παράνομο καθεστώς, τόσο με τις ελεύθερες περιοχές, όσο   και χώρες του εξωτερικού, όπως ακριβώς ρητά προστάζουν τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 και 550.
  • Να αποσυρθεί η έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο άνοιγμα «γραφείων» του παράνομου καθεστώτος σε πλείστες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τα οποία λειτουργούν ως προάγγελος πρεσβειών του εκεί και να ζητηθεί το κλείσιμό τους.
  • Να κλείσουν τα οδοφράγματα και να καταργηθεί ο Κανονισμός της πράσινης γραμμής,
  • Να αρνηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συναντάται με αυτούς τους υπονομευτές της Δημοκρατίας εκτός και εντός Κύπρου.
  • Να καλούνται οι Τουρκοκύπριοι σε συστράτευση για αποκατάσταση της Διεθνούς Νομιμότητας που παραβιάστηκε το 1974, με στόχο την απελευθέρωση, επανένταξή τους ως νόμιμων και πολιτικά ισοτίμων πολιτών, στις τάξεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιστροφή τόσο αυτών, όσο και εμάς στα σπίτια και τις περιουσίες μας.

Να τερματιστεί η μεταξύ σας πολωτική, επικοινωνιακά συγκρουσιακή συμπεριφορά, με στόχο την παγίδευση ψηφοφόρων σε μια αρένα από την οποία δεν θα προκύψει ποτέ νικητής μεταξύ σας. Νικητής θα είναι σίγουρα ο κατακτητής και τα ξένα συμφέροντα που τον χρησιμοποίησαν και τον χρησιμοποιούν σαν λυσσαλέο μαντρόσκυλο, για να διασφαλίζουν τα άνομα συμφέροντά τους σε βάρος των  Δικαίων μας. Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι τους, μια γροθιά, μια φωνή με ένα στόχο. Την αποκατάσταση του Διεθνούς Δικαίου που παραβιάστηκε το 1974 και στην πορεία των 47 χρόνων κατοχής. Την απελευθέρωση της Κύπρου.

Με εκτίμηση

Για το Σωματείο

Ιωάννης Σιεκέρσαββας

Πρόεδρος

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα