Με σφραγίδα Ερντογάν το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

 Παίζει με την φωτιά στην πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων η κυβέρνηση των Τιράνων και ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Η χώρα απειλείται από εσωτερική αποσταθεροποίηση, καθώς εδώ και δύο μήνες η αντιπολίτευση και χιλιάδες κόσμου βρίσκονται στους δρόμους διαδηλώνοντας, ο πρωθυπουργός όμως επιμένει με την εθνικιστική ρητορική του, να τους περιφρονεί και δείχνει αποφασισμένος να πάει στις εκλογές ακόμη και χωρίς την παρουσία άλλων κομμάτων.

Στις εθνικιστικές κορώνες του Ράμα και του Θάτσι αντιδρούν έντονα οι Σέρβοι… Την οργή τους προκαλεί ο δήμαρχος της Σέρβικης πόλης Πρέσεβο, ο οποίος δήλωσε ότι αναγνωρίζει ως Πρωθυπουργό τον Έντι Ράμα.

Η αλβανική αντιπολίτευση και Έλληνες μειονοτικοί καταγγέλλουν σχέδιο αποσταθεροποίησης με υπογραφή του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν. Από την πλευρά του και ο Σέρβος Πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς δείχνει πως πίσω από τις εμπρηστικές δηλώσεις βρίσκεται ο «σουλτάνος» Ερντογάν.

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι ανέφερε επί λέξη ότι «η Τουρκία θα υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τους Αλβανούς αδελφούς, και αν είναι απαραίτητο θα αποσταλούν και τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις».

Τόνισε επίσης, ότι ο αλβανικός λαός έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης για τη δημιουργία ενός μεγάλου αλβανικού κράτους, και ότι ο UCK δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά αντάρτες Αλβανοί που υπερασπίζονται την γη τους.

Epiruspost.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα