Με στολίσκο αλιευτικών η Τουρκία «πολιορκεί» την Σαμοθράκη – Στα ανοιχτά του νησιού και σε παράταξη 

25/10/20 | 1 | 0 | 228 εμφανίσεις

Λίγες ημέρες μετά τις NAVTEX που ζητούσαν αποστρατικοποίηση του νησιού

Τα τουρκικά αλιευτικά φαίνεται ότι λειτουργούν ως μακρύ χέρι του Ερντογάν. Έτσι σήμερα η Σαμοθράκη βρέθηκε να πολιορκείται από «τουρκικά αλιευτικά» με 40-50 σκάφη ωσάν σε παράταξη και σε αποστάσεις που φτάνουν τα μόλις 6ν.μ. από το νησί!

Σήμερα το πρωί στην πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του Open με τη Φαίη Μαυραγάνη, ο Θοδωρής Παρίσης, που είναι ψαράς στη Σαμοθράκη αποκάλυψε τη φωτογραφία ενός στολίσκου τουρκικών αλιευτικών που βρίσκεται ανοιχτά του νησιού! Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η ενέργεια δεν διαφέρει από το ερευνητικό σκάφος και το τουρκικό γεωτρύπανο.

Ο κ.Θοδωρής Παρίσης περιέγραψε το μέγα θέμα της παράνομης αλιείας από πλευράς Τούρκων σε ύδατα ελληνικών συμφερόντων. Επισήμανε την επένδυση που έχει γίνει από την Τουρκία -προφανώς με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό και βοήθεια- για την αγορά μεγάλων, σύγχρονων και ακριβών αλιευτικών σκαφών από τους Τούρκους ψαράδες.

Αυτόν τον υπερσύγχρονο στόλο αλιευτικών είχε επισκεφθεί ο ίδιος ο Ερντογάν και όπως αποδεικνύεται είναι ακόμα ένα όπλο στα χέρια του.

Είναι επίσης γνωστό ότι κάποια απ΄ αυτά τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη δεν ψαρεύουν μόνο ψάρια. Κάποια απ΄ αυτά χρησιμοποιούνται από τη τουρκική ΜΙΤ για άλλες δουλειές και γι αυτό άλλωστε όπως ανέφερε και ο ίδιος ο ψαράς που έκανε την σημερινή αποκάλυψη, έχουν κόστος που μπορεί να αγγίζουν το 1, 2 και 3 εκατομμύρια ευρώ που σημαίνει ότι η επιδότηση μάλλον δεν είναι για να ψαρεύουν σαρδέλες αλλά και να μπορούν να δεχθούν και πολλά άλλα συστήματα.

Δείτε το βίντεο της τηλεόρασης του OPEN:

 

Άλλωστε μόλις πριν λίγε ημέρες με δύο νέες Navtex αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη.Σε αυτές αναφέρει ότι η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης της Λήμνου και του Άη Στράτη, επικαλούμενη τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Από τις 15 Ιουλίου οπότε και επιτρέπεται το ψάρεμα στα διεθνή ύδατα άρχισαν να συγκεντρώνονται τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Σαμοθράκης, όπως μαρτυρούν Έλληνες ψαράδες που δραστηριοποιούνται και οι ίδιοι στην περιοχή ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ. Η Τουρκία φαίνεται πως συνεχίζει την προκλητική της στάση βάζοντας στο παιχνίδι και τους επαγγελματίες αλιείς.

Και στην Ελλάδα ο Υπουργός  Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη χαρακτήρισε με αρνητικό τρόπο ως «εθνικισμό» την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια!

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/927892_me-stolisko-alieytikon-i-toyrkia-poliorkei-tin-samothraki-sta-anoihta

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Το ”στημένο” -ναι στημένο -Κυριακάτικο θέμα για τα τουρκικά αλιευτικά ,που φωτογραφήθηκαν από την Σαμοθράκη από τον κ.Θοδωρή Παρίση ,ψαρά από την Μαρώνεια-τώλεγε το ξανάλεγε ο έρημος ,αλλά το πάνελ τον έλεγε Σαμοθρακίτη ψαρά- είναι χρόνιο πρόβλημα -που αυξάνεται το φθινόπωρο ,λόγω αυξήσεως των αλιευμάτων- και οι Βορειοελλαδίτες ψαράδες από την Νέα Μηχανιώνα μέχρι την Αλέξ/πολη το ζουν κάθε χρόνο και ”τζαρτζαρίζονται”με τους Τούρκους ψαράδες και φέτος με τόση Τουρκική ”κινητικότητα” στο Αιγαίο μέχρι το Καστελλόριζο ,ήταν αναμενόμενο ότι θα αυξηθούν οι προκλήσεις και τα μικροεπεισόδια για την ”ψάρια” ,που δεν γνωρίζουν ούτε υφαλοκρηπίδες ,ούτε ΑΟΖ ,γιαυτό και ακουγόταν η ατάκα ”το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του”.
  Απλά εφέτος επειδή η ”μεγάλη” Ερντογανική Τουρκία τα θέλει όλα μεγάλα εμφανίστηκαν μεγαλύτερα αλιευτικά από τα δικά μας ,που λόγω προφανώς των Οδηγιών της Ευρωπαικής Ενώσεως έχουν για όλα τα κράτη τα ίδια μεγέθη και ενώ οι ψαράδες μας δεν διαμαρτύρονται επισήμως στα αρμόδια Υπουργεία το ”ρίξαμε ότι φταίει η μη ανακήρυξη της υφαλοκρηπίδος αμ’επος αμ’εργον από 6 σε 12 ναυτικά μίλια, γιατί είμαστε σίγουροι ότι τα τουρκικά αλιευτικά θα συμμορφωθούν αμέσως ,χωρίς να υπολογίζουμε ότι αν και η Τουρκία αυξήσει την υφαλοκρηπίδα της από 6 σε 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο ,ορισμένα νησιά του Αιγαίου θα αποκλεισθούν .
  Και τέλος δεν είναι εθνικισμός το νόμιμο δικαίωμα μας να αυξήσουμε σε 12 ναυτικά μίλια την υφαλοκρηπίδα μας παντού ,αλλά ”τι μας κόφτει” όλους τους Έλληνες ,εάν μας πουν γιαυτό το θέμα εθνικιστές ,η, όπως αλλοιώς θέλουν και όποιοι θέλουν.
  ”Πειράχτηκαν-ενοχλήθηκαν” οι ΤσιπροΣυριζοφύλακες ,γιατί βδελύσσονται και την λέξη ακόμη και όλοι οι άλλοι περιμένουμε αυτοί να πολεμήσουν και να σκοτωθούν για το Έθνος-απ’όπου παράγεται και ο εθνικιστής-και την Πατρίδα.
  Οι ανησυχούντες ας αλλάξουμε πλευρό στον ύπνο μας.
  ΥΓ. Γνωρίζουμε άραγε ότι λόγω μειώσεως του τουρισμού παντού και της οικονομικής καταστάσεως στην Τουρκία οι ”ψαροφάγοι” Έλληνες θα φάμε πολλά ψάρια από την Τουρκία;;;.
  Το ξέρουν καλύτερα οι χονδρέμποροι στις Ιχθυόσκαλες.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας