Με έμμεσες βολές κατά Μητσοτάκη παρεμβαίνει υπέρ του Δένδια ο Καραμανλικός πρώην υπουργός Γιάννης Βαληνάκης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με έμμεσες βολές κατά της πολιτικής Μητσοτάκη στα Ελληνοτουρκικά και με ξεκάθαρη την πρόθεση να ‘ανοίξει θέματα’ στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας παρενέβη εχθές, υπέρ του Νίκου Δένδια ο πρώην υφυπουργός των Εξωτερικών και στενός συνεργάτης και φίλος του Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Βαληνάκης.

Ο κ. Βαληνάκης, μιλώντας στο Kontra Channel υπαινίχθηκε σαφώς ότι ο Νίκος Δένδιας ‘τα έψαλε’ στον Τούρκο ΥΠ.ΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου χωρίς να έχει υπάρξει προσυνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Άφησε δε, να εννοηθεί ότι η διαφοροποίηση του Νίκου Δένδια εκφράζει το Εθνικό φιλότιμο της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, υπονοώντας σαφώς ότι «ανοίγουν θέματα ηγεσίας» στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Πιό αναλυτικά, η ανατρεπτική συνέντευξη Βαληνάκη στο Kontra συνοψίζεται στα ακόλουθα σημεία:

Ο Γιάννης Βαληνάκης δεν μάσησε καθόλου τα λόγια του. Το αντίθετο μάλιστα, αφού αναφερόμενος στην πολιτική που ακολούθησαν μέχρι σήμερα στα Ελληνοτουρκικά, τόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Σημίτη, που προηγήθηκαν, τη χαρακτήρισε με τη φράση «σε φτύνει η άλλη πλευρά κι εσύ λες ψιχαλίζει!»

Με αυτά τα σκληρά και προκλητικά λόγια περιέγραψε ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Γιάννης Βαληνάκης την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην Άγκυρα και την τουρκική προκλητικότητα, καλεσμένος στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” στο Kontra Channel με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή.

Η συζήτηση έγιμε με αφορμή τη στάση του Νίκο Δένδια κατά την κοινή συνέντευξη με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, στενός συνεργάτης και φίλος του Κώστα Καραμανλή, σχολιάζοντας τη χθεσινή στάση του υπουργού Εξωτερικών στις κοινές δηλώσεις με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι “ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε χθες την καταπιεσμένη αγανάκτηση που νιώθει ο Ελληνικός λαός από την αρχή της κρίσης με την Τουρκία, από την αρχή δηλαδή του 2020 για τις συνεχείς και ιταμές προκλήσεις και προσβολές που δέχεται από την Τουρκία. Άγγιξε ευαίσθητες χορδές κάθε Έλληνα που κουράστηκε, εγώ έτσι το αισθάνομαι γιατί είδα ένα πρωτοφανές κύμα υποστήριξης στα κοινωνικά μέσα για τον κ. Δένδια. Αυτό εξηγείται ακριβώς γιατί είχε κουραστεί από μία πολιτική που, θα την πω έτσι λίγο λαϊκά, σε φτύνει η άλλη πλευρά κι εσύ λες ψιχαλίζει!

Όταν έρχεται η Τουρκία και σου λέει θα υποκύψεις στα θέματα που σου βάζω είτε με το καλό είτε με το κακό κι εσύ απαντάς λέγοντας “αχρείαστες προκλήσεις”, όλοι αυτοί οι πάρα πολύ χαμηλοί τόνοι και η έκκληση συνεχώς για ψυχραιμία και αποκλιμάκωση από τη μεριά της Ελλάδας προσβάλει το εθνικό ένστικτο του Έλληνα και αισθανόταν όλο αυτόν τον καιρό ότι είχαν ξεπεράσει πλέον το γνωστό ήδη από το παρελθόν επίπεδο προκλήσεων οι Τούρκοι και σε αυτό δεν υπήρχε απάντηση από την ελληνική πλευρά.

Ε αυτή η απάντηση δόθηκε χθες από τον κ. Δένδια με τον τρόπο που δόθηκε μπροστά στα μέσα ενημέρωσης. Στην ουσία βέβαια, για να λέμε το τι συμβαίνει, αυτά τα θέματα όπως τα έθεσε ο κ. Δένδιας ενώπιον των δημοσιογράφων είναι τα θέματα που συζητιούνται από τις 2 πλευρές και στο τραπέζι των συζητήσεων, μην έχετε καμιά αμφιβολία.

Στην παρατήρηση του Βασίλη Σκουρή ότι “ο πρωθυπουργός λέει ότι με δική μου εντολή έγινε η σκληρή απάντηση του υπουργού Εξωτερικών”, ο Γιάννης Βαληνάκης απάντησε (με ένα ελαφρό μειδίαμα…) “εσείς είστε έμπειροι πολιτικοί συντάκτες και με τους ρεπόρτερς γνωρίζετε περισσότερο από μένα αν τελικώς ήταν από πριν προσχεδιασμένο. Εγώ θα πω ότι ο κ. Δένδιας πολύ έξυπνα, επειδή ξέρει και έχει δει πως μεταχειρίζεται ο κ. Τσαβούσογλου τους επισκέπτες του, και η Τουρκία γενικότερα, ήταν έτοιμος από πριν και περίμενε την πρόκληση από την Τουρκία για να απαντήσει…”

https://europost.gr/emmeses-voles-mitsotaki-paremvainei-yper-dendia-o-karamanlikos-proin-ypoyrgos/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα