Μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, η πρόσβαση στο νερό  χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο

7/4/20 | 0 | 0 | 321 εμφανίσεις

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, alkis@kalkis.eu  www.kalkis.eu

Αυτό αναφέρει σήμερα, μεταξύ άλλων, η έρευνα του Albane Thirouard στην ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας La Croix.

Σε αρκετές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, η Τουρκία και οι σύμμαχοί της παρεμπόδισαν την παροχή νερού σε περιοχές που ελέγχονται  από τις κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις ανησυχούν για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή.

Μετατροπή του νερού σε πολεμικό όπλο.

Αυτή είναι η στρατηγική που ακολουθεί η Τουρκία στη «ζώνη ασφαλείας» που κατέλαβε τον Οκτώβριο 2019 στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Αυτή η στενή λωρίδα επικράτειας, περίπου 30 χιλιόμετρα βάθους, της χρησίμευσε να κόψει στα δυο την κουρδικής επιρροής περιοχή. Της επέτρεψε επίσης να βάλει στο χέρι της τον σταθμό παροχής νερού Allouk, πολύ κοντά στην πόλη Ras alAin (στα αραβικά) ή Serekanye (στα κουρδικά).

Πηγή : Albane Thirouard , εφημερίδα La Croix, 6-4-2020.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ 28.05.2020 Στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας οι Ελληνες ανέμεναν το «ξανθό γένος» που θα έσπευδε προς απελευθέρωσή μας. Κάποιοι βεβαίως αναμένουν ότι η Ε.Ε. θα παίξει τον ρόλο που δεν έπαιξε στο παρελθόν η τσαρική Ρωσία και ότι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο