ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ:Η ΕΕ κατέστρεψε τα ελληνικά νησιά!

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

της Sonja van den Ende, 26 Φεβρουαρίου 2020, στο oneworld.press

Η εισροή μεταναστών στα ελληνικά νησιά, οι οποίοι θεωρούνται από την ΕΕ ως πρόσφυγες, καθιστά τη ζωή αδύνατη για τους Ελληνες κατοίκους. Τα νησιά που επηρεάζονται περισσότερο είναι: Λέσβος, Σάμος, Χίος, Κω, Κάλυμνος, Ρόδος, Σύμη, Αγαθονήσι και Λέρος: αυτά είναι νησιά κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα και όχι μακριά από την Τουρκία, σε αυτό που ονομάζεται αρχιπέλαγος των Δωδεκανήσων. Αυτά τα νησιά είναι γεμάτα με πολλούς μετανάστες από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράκ και από αλλού. Πρόκειται για χώρες προέλευσης στις οποίες η ΕΕ, σε συνεργασία με την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζει την τρομοκρατία καθώς και τους σκληρούς πολέμους που διεξάγονται εναντίον του πληθυσμού, που ονομάζονται εμφύλιοι πόλεμοι από αυτά τα κράτη.

Ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ, στην ολλανδική τηλεόραση, δείχνει ότι η τεταμένη  κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νησιά αναμένεται να εκραγεί, ενώ αναμένονται νέοι μετανάστες το 2020. Η ελληνική κυβέρνηση προβλέπει την άφιξη 100.000 επιπλέον ανθρώπων από την Τουρκία το 2020. Γιατί μια τέτοια νέα εισροή μεταναστών; Η Συρία σχεδόν απελευθερώνεται, αλλά συνεχίζονται οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, αν και έχουν διαρκέσει σχεδόν 20 χρόνια από την αρχική απόφαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να εισβάλουν και να καταστρέψουν αυτές τις χώρες. Το λόγο έχει η Τουρκία, η οποία έχει συνάψει συμφωνία με την ΕΕ για τον τερματισμό της εισροής μεταναστών που διέρχονται από το έδαφός της. Πριν από τέσσερα χρόνια, η ΕΕ και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία μετανάστευσης (το 2016).

Καθώς τα “τελευταία χτυπήματα” των ΗΠΑ έπεφταν στη Συρία, οι ευρωπαϊκές χώρες επέλεξαν διαφορετικές στρατηγικές για να διαχειριστούν τους εθνικούς “τζιχαντιστές“. Η Τουρκία σήμερα φιλοξενεί τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στον κόσμο και βλέπει τακτικά να βρίσκεται στο στόχαστρο, όταν ανακύπτει θέμα μετανάστευσης προς την ΕΕ. Η χώρα αυτή αναμφισβήτητα διαδραματίζει βασικό ρόλο στην υπόθεση, λόγω της γεωγραφικής της θέσης μεταξύ της Ευρώπης αφενός και του Νότου και της Ανατολής αφετέρου. Οι περισσότεροι από τους 3,9 εκ. πρόσφυγες προέρχονται από χώρες που έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο ή από εύθραυστα κράτη εντός ή γύρω από τη Μέση Ανατολή. Αυτός ο τεράστιος πληθυσμός αποτελείται συντριπτικά από 3,6 εκ.  Σύρους. Υπάρχουν επίσης 170.000 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, 142.000 από το Ιράκ, 39.000 από το Ιράν, 5.700 από τη Σομαλία και χιλιάδες από άλλες άγνωστες χώρες.

Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες – ανάμεσά τους 5.000 τζιχαντιστές – αναμένονται το 2020 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, εκτός και αν…

 

 

 

 

Μια εξέταση της κατάστασης αποκαλύπτει ότι σε περίπτωση κατάρρευσης αυτής της συμφωνίας, κάτι που συνέβη πρόσφατα, το κλειδί της συμφωνίας μετανάστευσης με την ΕΕ, το κατέχει η Τουρκία. Θυμηθείτε, όλοι οι ηγέτες της ΕΕ πήγαν στην Ελλάδα και στην Τουρκία το 2015 για να γίνουν «στενοί» φίλοι του προέδρου Ερντογάν. Αλλά όπως γνωρίζουν πολλοί, ο Ερντογάν, ή η τουρκική κυβέρνηση, δεν είναι αξιόπιστος εταίρος: δεν μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε. Στο Ιντλίμπ της Συρίας η κατάσταση ξεκαθαρίζει, και ο Ερντογάν γύρισε την πλάτη του στη Ρωσία για να γίνει “φιλαράκι” με την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά δεν πρόκειται για μια πραγματική γεωπολιτική φιλία. Αποφάσισε να αδειάσει το al-Hawl, μεγαλύτερο προσφυγικό στρατόπεδο της Τουρκίας, και να αφήσει τους πρόσφυγές του να φύγουν για την Ευρώπη.

Εκτός από τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Συρία και άλλες χώρες που έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο, δύο επικείμενα προβλήματα μπορούν επίσης να περάσουν από την Τουρκία. Το πρώτο αφορά στους πολίτες της ΕΕ που είναι μαχητές του “Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών ομάδων“. Καθώς η πλήρης ήττα πλησιάζει για τις ομάδες αυτές στο Iντλίμπ, αναμένεται ότι περίπου 5.000 μαχητές θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας. Και πολλοί από αυτούς διαμένουν επί του παρόντος στο στρατόπεδο al-Hawl. Ας μην ξεχνάμε τις συζύγους και τα παιδιά τους που παρευρίσκονται επίσης στο ίδιο στρατόπεδο, γεγονός που τους ανεβάζει σε 10.000 ή και περισσότερους.

Επιστρέφοντας στα ελληνικά νησιά, από το 2015 εκτυλίσσεται μια καταστροφή. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μετανάστες έχουν πατήσει το πόδι τους στα νησιά και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί πάλι φέτος, κατά 100.000 ή περισσότερους. Τα ελληνικά νησιά δεν είναι αναγνωρίσιμα και ο εξαιρετικός πολιτισμός της Ελλάδας εξαφανίζεται. Είναι σαν να συμβαίνει ένας πόλεμος, οι Έλληνες ντόπιοι έχουν χάσει το εισόδημά τους, οι τουρίστες δεν έρχονται πλέον, οι μετανάστες κλέβουν τις ελιές και τους κορμούς τους, διαπράττουν λεηλασίες και διαρρήξεις και οι γυναίκες δεν είναι πλέον ασφαλείς. Οι μετανάστες ζουν σε τρομερές συνθήκες, τα γκέτο αυτά φέρνουν κάθε είδους ασθένειες, μολύνσεις από ψείρες και ψώρα, κάτι που δεν είναι ευχάριστο με την έλευση του κορωνοϊού. Η Ευρώπη ξαναβρίσκεται εν μέρει στον Μεσαίωνα, κάποιοι την περιγράφουν ως χαμένη ήπειρο και αυτό ισχύει πλήρως για τα ελληνικά νησιά. Η δυτική Ευρώπη κατακλύζεται από τζιχαντιστές, τρομοκρατικές επιθέσεις και βιώνει την άνοδο των νεοναζί χάρη στις πολιτικές ανοιχτών συνόρων της ΕΕ και τις ΜΚΟ που χρηματοδοτεί ο Σόρος. Δεν υπάρχει επιστροφή: Ανοιξε το κουτί της Πανδώρας και είναι πολύ δύσκολο να κλείσει.

Μετάφραση: Ε.Δ. Νιάνιος.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κέντρο ὑποδοχῆς μεταναστῶν στό πλέον στρατηγικό σημεῖο τῆς Λέρου!

    Αυτοί που μάς κυβερνούν είναι επικίνδυνοι. Το δυστύχημα είναι ότι δεν βλέπω ο μέσος Έλληνας να καταλαβαίνει ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε καλύτερο από τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία ταυτίζονται σχεδόν σε όλα, με κοινό παρονομαστή τον εθνομηδενισμό.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,750ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα