Μετά το πακέτο των 72 δισ. έρχεται ανασχηματισμός -Τα τρία πρόσωπα-κλειδιά και η task force

21/7/20 | 1 | 0 | 144 εμφανίσεις

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21|07|2020 | 14:32


Θεόδωρος Σκυλακάκης, Ακης Σκέρτσος και Αλέξης Πατέλης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πράσινο φως» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης και η εξασφάλιση 72 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα καθορίζουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις για την ταχύτατη εκπόνηση του σχεδίου που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 Οκτωβρίου, παράλληλα με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που θα κληθεί να υπηρετήσει το πλάνο. Στις άμεσες προτεραιότητες του πρωθυπουργού είναι και ο ανασχηματισμός μικρής εμβέλειας, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος.

Τρία είναι τα πρόσωπα-κλειδιά που θα αναλάβουν κεντρικό ρόλο, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος. Στην ουσία, θα πρόκειται για τους ανθρώπους που θα κληθούν να «τρέξουν» το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο του επερχόμενου ανασχηματισμού θεωρείται ενδεχόμενη η αναβάθμιση του κ. Σκυλακάκη σε αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος θα ηγείται της επιτροπής υλοποίησης του σχεδίου που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σχεδιάζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ορισμός μιας task force που θα συνδράμει το έργο της επιτροπής και θα επιλύει τυχόν προβλήματα που θα παρουσιάζονται.
Ο ανασχηματισμός δεν θα αφορά μόνο σε αλλαγές προσώπων, αλλά και σε δομές του κυβερνητικού σχήματος και των υπουργείων, πάντα με σκοπό την καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων που θα φτάσουν από τις Βρυξέλλες και την υπηρέτηση εμβληματικών πολιτικών.

Στόχος είναι να επενδυθούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα χρήματα για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, τις τολμηρές πολιτικές πράσινης μετάβασης και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, τα οποία έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πόρισμα της Επιτροπής Πισσαρίδη, που θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο, είναι ένα βασικό πλαίσιο τολμηρών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση. Ωστόσο, σε αυτό αναμένεται να υπάρξουν και προσθήκες από το Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τις κεντρικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και την όλη φιλοσοφία για την ανάπτυξη της χώρας που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/meta-paketo-ton-72-dis-erhetai-anashimatismos-ta-tria-prosopa-kleidia

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    maria Kouzaraki says:

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΖΩΑ!! ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΕ ΑΙΓΑΙΟ!!

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/9/20 | (0 σχόλια)
    euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας