Μετά τον Πατρίκιο εκτός Ακαδημίας και ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Παρά τις προσπάθειες του Μιχάλη Σταθόπουλου και του Προκόπη Παυλόπουλου οι αλλαγές στην Ακαδημία Αθηνών είναι – το λιγότερο – βασανιστικές!

Πληροφορούμαστε ότι την Πέμπτη η Ακαδημία Αθηνών απέρριψε την υποψηφιότητα του διαπρεπούς καθηγητή Κωνσταντίνου Τσουκαλά!

Η υποψηφιότητα για Ακαδημαϊκός του Κωνσταντίνου Τσουκαλά έλαβε μόλις 18 ψήφους στις δυο πρώτες ψηφοφορίες και 20 στην τρίτη και, συνεπώς, δεν έγινε αποδεκτή, αφού για να γίνει κάποιος μέλος της Ακαδημίας απαιτούνται το 50%+1 του συνόλου των μελών της Ακαδημίας (όχι των παρόντων, του συνόλου)!

Υπενθυμίζεται πως προσφάτως η Ακαδημία απέρριψε (για δεύτερη φορά παρακαλώ) την υποψηφιότητα του μεγάλου μας ποιητή Τίτου Πατρίκιου, μη θεωρώντας τον άξιο για μέλος της!

Είναι σαφές πως παρά τη φωτισμένη προσπάθεια του Προέδρους της Μιχάλη Σταθόπουλου και νέων μελών της, όπως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να ξεριζωθεί ο σκοταδισμός στην Ακαδημία χρειάζεται δουλειά πολλή.

ΥΓ: Αν ζούσαν ο Κώστας Βάρναλης ή ο Μενέλαος Λουντέμης που τόσα έχουν γράψει στα έργα τους για τους «Αθάνατους» (έτσι αποκαλούνται τα μέλη της Ακαδημίας) πιθανόν να έγραφαν με το δικό τους τρόπο πως οι περισσότεροι από αυτούς θα έλεγαν για τον (σπουδαίο) Κωνσταντίνο Τσουκαλά «μα να κάνουμε μέλη μας έναν… κομμουνιστοσυμορίτη;».

Β. Σκ.

https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/191563/meta-ton-patrikio-ektos-akadimias-kai-o-konstantinos-tsoukalas

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν δεν διαβάσετε τους λόγους της απόρριψης κύριε Σκουρή μη βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα και χρησιμοποιείτε την λέξη ”κομμουνιστοσυμμορίτη, που δεν υπάρχει μας στο λεξιλόγιο από την Μεταπολίτευση. Εξ ‘άλλου ο κ. Τσουκαλάς ,που στον ”εμφύλιο” ήταν δέκα χρονών και ως καθηγητής δίδαξε σε Αμερικανικά και Δυτικοευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Ξεφορτωθείτε -είναι ι και άλλοι σαν εσάς- τις ιδεοληψίες σας . Φθείρετε το κύρος και της Ακαδημίας Αθηνών και του αποδεδειγμένα δημοκράτη Πρόεδρο της κ. Μιχάλη Σταθόπουλο ως υπουργό του ΠΑΣΟΚ που ήταν τότε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όλους τους Έλληνες με οποιαδήποτε φρονήματα.
    Σημειώνουμε επί πλέον ότι ο κ. Τσουκαλάς άγει τοι 86ο έτος της ηλικίας του.

  2. Δεν έγινε ο Τσουκαλάς ακαδημαϊκός; Ε, να βάλουμε την γάτα μας να κλάψει.
    Δεν είναι ακαδημαϊκοί οι γίγαντες της επιστήμης Δημήτρης Χριστοδούλου και Ιωσήφ Σηφάκης, αλλά οι εκπρόσωποι της κομματοκρατίας πρέπει να πιάσουν όλα τα πόστα, αλλιώς δεν θα ησυχάσουν.

  3. Μέγιστο ατόπημα η υποψηφιότητα του Τσουκαλά στην Ακαδημία Αθηνών, ακόμα μεγαλύτερο και από την υποβολή υποψηφιότητας του Πατρίκιου. Όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά, κυρίως, για το ό,τι εκπροσωπούν . Είναι υπερσυντηρητικός θεσμός η Ακαδημία και οι μη συντηρητικές υποψηφιότητες, απλώς, της δίνουν άλλοθι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα