Μετά τον Μητσοτάκη, ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ερντογάν -«Θα αποδείξω εμπράκτως τη βούλησή μας για διάλογο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

Τραμπ και Ερντογάν συνομιλούν / Φωτογραφία: AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά χθες, Τετάρτη, για διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση Τύπου την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της τουρκικής προεδρίας.

Eρντογάν στον Τραμπ: «Δεν δημιουργούμε εμείς αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο»
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν υποστήριξε στη συνομιλία του με τον Τραμπ ότι δεν είναι η Τουρκία που δημιουργεί αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο.

Του υπογράμμισε, δε, ότι η Άγκυρα θα αποδείξει με «συγκεκριμένες ενέργειες» τη βούλησή της για την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την έναρξη διαλόγου για το ζήτημα.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ανησυχία της Ουάσινγκτον για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο νατοϊκών συμμάχων, στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους». Τέλος, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα