Μεσόγειος: Οι Αμερικανοί ματαίωσαν άσκηση με την Αίγυπτο- θα διεξάγουν με την Ελλάδα

26/7/20 | 0 | 0 | 267 εμφανίσεις

φωτό αρχείου από παλαιότερη άσκηση «Bright Star»

Ιούλιος 25, 2020. 20:26

Την Παρασκευή η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αναβολή της άσκησης «Bright Star» που θα φιλοξενούσαν οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις.

Η ματαίωσή τους έγινε εξαιτίας των επιπτώσεων της αναδυόμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

Η  αμερικανική ηγεσία σε ανακοίνωσή της  αναφέρει ότι οι ασκήσεις «Φωτεινού Αστέρα», στις οποίες συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις από διάφορες χώρες, θα διεξαχθούν  τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι ανυπομονεί να συνεχισθεί αυτή η εκπαιδευτική σχέση δεκαετιών  και να δώσει εκ νέου την ευκαιρία για εκπαίδευση μαζί με τους Αιγύπτιους εταίρους και άλλες χώρες.

Οι ασκήσεις «Bright Star» είναι μία από μεγαλύτερες  πολυεθνικές ασκήσεις στον κόσμο. Πραγματοποιούνται  περιοδικά στην Αίγυπτο με τη συμμετοχή αρκετών χωρών. Οι ασκήσεις άρχισαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1980 μετά την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ το 1979 και επαναλήφθηκαν το 1981. Έκτοτε πραγματοποιούνται το φθινόπωρο κάθε δύο χρόνια, όπως σημειώνει η “Egypt Today”.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Γερμανό «στρατιωτικό παρατηρητή» στο Τέλεγκραμ , το αμερικανικό αεροπλανοφόρο CVN 69 Dwight D. Eisenhower, με ατομική πρόωση έφθασε στα ύδατα του Αιγαίου Πελάγους, όπου εντάχθηκε στον ελληνικό στόλο. Οι κοινές ασκήσεις μαζί του αναμένονται τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο των αυξανόμενων εντάσεων στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, όπως σημειώνεται.

 

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/9/20 | (3 σχόλια)
    Γιατί στη διαδικασία δόθηκε η ονομασία «διερευνητικές συνομιλίες»; Κατά μία άποψη επειδή οι δύο πλευρές είχαν πολλά χρόνια να συνομιλήσουν για την ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία περίοδος ανταλλαγής απόψεων για τον εντοπισμό των εκκρεμών ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας