Μεγάλος ο αριθμός των Αλβανών μεταναστών από τη Βόρεια Μακεδονία

4/5/21 | 0 | 0 | 110 εμφανίσεις

Μάιος 3, 2021. 09:13. Ελλάδα.

Σκόπια.

Κύριο θέμα συζήτησης για το ζήτημα της απογραφής του πληθυσμού, είναι τα πληθυσμιακά στοιχεία που αφορούν τους Αλβανούς πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο,  όπως σημειώνει η Βέτσερ των Σκοπίων,  πριν από την επικείμενη απογραφή στη χώρα που θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, προσφέρεται από το Ινστιτούτο Διεθνούς Οικονομικής Έρευνας από τη Βιέννη, σύμφωνα με το οποίο 160 χιλιάδες άνθρωποι μετανάστευσαν από τη Βόρεια Μακεδονία από το 2010 έως το 2019, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν Αλβανοί!

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου που δημοσιεύεται από την αλβανική Telegrafi, κατά την περίοδο αυτή πάνω από 1,5 εκατομμύρια άτομα μετανάστευσαν  από τα Δυτικά Βαλκάνια και οι περισσότεροι από τους μισούς ήταν Αλβανοί.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ του 2010 και 2019, οι Αλβανοί που μετανάστευσαν από την Αλβανία ανέρχονται σε 500 χιλιάδες, ενώ από το Κοσσυφοπέδιο την ίδια περίοδο μετανάστευσαν 264 χιλιάδες Αλβανοί.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας