Πώς η Ελλάδα κατρακύλησε στην τελευταία θέση της ΕΕ στη «Ελευθερία του Τύπου»

Μια μεγάλη, πολιτική εκδήλωση κορυφαίων στελεχών της ΝΔ και των κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή και Α.Σαμαρά, υπουργών, υφυπουργών κλπ. από το 2019 και μετά, διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη.

Τα στελέχη αυτά βγαίνουν «μπροστά» σε μία στιγμή που ο Κ.Μητσοτάκης έχει αλλοιώσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της ΝΔ. Είναι ώρα να μπει ένα τέλος στην κατρακύλα αυτή που συμπαρασύρει και την χώρα.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και το διοργάνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών,με σύνθημα ”Ελευθερία Παντού”,σε συνεργασία με το pronews.gr και ομιλητές τους Πάνο Παναγιωτόπουλο, Σάββα Τσιτουρίδη, Νίκο Καραχάλιο, Βασίλη Καπερνάρο, Θανάση Σκορδά και Νίκο Νικολόπουλο.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στην τελευταία θέση της ΕΕ στη «Ελευθερία του Τύπου» και αυτό είναι επίτευγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Tην εκδήλωση συντόνισε η Λαζαρίδη Ιωάννα development Manager του DNMgroup

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Γιώργος Δημητρακόπουλος, Θανάσης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κούβελας, Γιώργος Μπουλούκος.

 

Δεδομένου ότι χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση της Ε.Ε. για την ελευθερία του Τύπου (η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα, κάτω και από την Αλβανία, στην κατάταξη).

Τελευταία στην Ευρώπη η χώρα μας, ενώ την ξεπερνούν η Γκαμπόν, η Μποτσουάνα, η Αλβανία, η Μογγολία και το Μπουρούντι!

Άνευ προηγουμένου κατρακύλα της Ελλάδας στην παγκόσμια λίστα για την ελευθερία του Τύπου, με τη χώρα μας να διολισθαίνει στην τελευταία θέση της Ευρώπης και να πέφτει συνολικώς 38 θέσεις πιο χαμηλά σε σχέση με πέρυσι στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, που δημοσιεύεται επί 20 συναπτά έτη από τη διεθνή οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης, που διασύρουν τη χώρα μας διεθνώς, η Ελλάδα έχασε 38 θέσεις και σε σύνολο 180 χωρών που περιλαμβάνει ο δείκτης, βρίσκεται στην 108η θέση -ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 70ή-, χαμηλότερα από χώρες όπως η Αλβανία, το Μπουρούντι, η Γκαμπόν, η Μποτσουάνα και η Μογγολία.

Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα: «Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα υπέστη σοβαρά πλήγματα το 2021 και το 2022, με δημοσιογράφους να παρεμποδίζονται τακτικά από την κάλυψη θεμάτων από τη μετανάστευση έως την πανδημία. Επιπλέον, η δολοφονία του βετεράνου αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021 παραμένει ανεξιχνίαστη, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ταχεία διερεύνηση».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/megali-ekdilosi-karmanlikon-kai-samarikon-stin-thessaloniki-prepei-na-teleionoume-me-ton-mitsotaki/