Μεγάλη άσκηση ισραηλινών δυνάμεων στην Κύπρο – «Η μεγαλύτερη εκτός συνόρων»

31/3/21 | 0 | 0 | 333 εμφανίσεις

Μεγάλη άσκηση ισραηλινών δυνάμεων στην Κύπρο – «Η μεγαλύτερη εκτός συνόρων»

Οι Ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) θα πραγματοποιήσουν μεγάλη άσκηση στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με το Israel Hayom.

Η άσκηση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη του IDF που πραγματοποιείται εκτός των συνόρων του Ισραήλ. Είναι μέρος του «μήνα πολέμου» και θα περιλαμβάνει ειδικές δυνάμεις όπως Πολεμική Αεροπορία, Ναυτικό, και τους τακτικούς και εφεδρικούς στρατιώτες του «Αρχηγείου βάθους» του IDF για δυνάμεις σε εχθρικό έδαφος.

Η άσκηση θα έχει διάρκεια ένα μήνα και θα περιλαμβάνει ένα σενάριο μάχης πολλαπλών μετώπων βασισμένο στα χειρότερα σενάρια που έχει σήμερα το IDF.

Την τελευταία εβδομάδα της άσκησης, πολλές δυνάμεις του IDF θα ταξιδέψουν στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιήσουν μια άσκηση ευρείας κλίμακας που προσομοιώνει τη μάχη βαθιά σε άγνωστη περιοχή.

Ο Διοικητής του Αρχηγείου, ο Στρατηγός Ιτάι Βίροφ, ο οποίος είναι επίσης διοικητής των στρατιωτικών κολεγίων, θα είναι ο διοικητής της άσκησης.

Ειδικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στην άσκηση, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών και των εφεδρικών στρατιωτών του τμήματος 98 του IDF. Το IDF σχεδιάζει επίσης να φέρει οχήματα για τις επίγειες δυνάμεις στην Κύπρο, για να προσομοιώσουν τη μάχη σε εχθρικό έδαφος. Εκτός από τις ασκήσεις εδάφους, θα υπάρξουν επίσης αεροπορικές και θαλάσσιες επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, για τις οποίες η Πολεμική Αεροπορία θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά ελικόπτερα, ελικόπτερα επίθεσης και αεροπλάνα φορτίου, και το Πολεμικό Ναυτικό θα στείλει πυραυλικά πλοία και άλλες ναυτικές δυνάμεις.

Παράλληλα με την άσκηση της Κύπρου, το IDF θα πραγματοποιήσει επίσης ασκήσεις μονάδας στο Ισραήλ, με διαφορετικά περιγράμματα στο πεδίο της μάχης, επεκτείνοντας τις ικανότητες διοίκησης και ελέγχου του Γενικού Επιτελείου και των πληροφοριών, των πυροβόλων και της εφοδιαστικής στα όριά τους στη διαχείριση πολλών μετώπων σε μάχες.

infognomonpolitics.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας