Μείζον πολιτικό και εθνικό θέμα μετά την επιστολή των 55 για προσφερόμενη αμυντική συνδρομή από τη Γαλλία.

23/3/21 | 0 | 0 | 407 εμφανίσεις

του Σάββα Πεταλά.

Οποιοδήποτε πλοίο και αν αγοράσουμε από Αμερική ή Γαλλία οφείλει να συνοδεύεται από εγγύηση συνόρων αλλιώς θα έχει συντελεστεί εθνική μειοδοσία.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να διαψεύσουν τους 55 και την Γαλλική πρεσβεία αλλιώς ο εθνικός πήχης να ανέβει πάνω από τα πατζάκια της κ Μέρκελ.

Εφόσον το περιεχόμενο της επιστολής δεν διαψευσθεί προκύπτει ένα και μόνο συμπέρασμα. Οποιοδήποτε πλοίο και αν αγοράσουμε με πολιτική απόφαση από Αμερική ή Γαλλία πρέπει ως προϋπόθεση να συνοδεύεται από εγγύηση συνόρων αλλιώς θα έχει συντελεστεί εθνική μειοδοσία.

Πιο συγκεκριμένα 55 προσωπικότητες καλούν το πολιτικό σύστημα να αδράξει την ευκαιρία που μας προτείνει η Γαλλία για αμυντικό σύμφωνο με ρήτρα αμυντικής συνδρομής.

Σοβαρά λοιπόν τα ερωτήματα γιατί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση συζητούν στη βουλή για το κίνημα me too, την Λιγναδειάδα, την στημένη μεταξύ τους πολιτική αντιπαράθεση για κουκουλοφόρους και ροπαλοφόρους αστυνομικούς αλλά όχι την πρόταση της Γαλλίας.

Η παρουσία του Λέανδρου Ρακιτζή τέως επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, των ε.α. αρχηγών ΓΕΣ και στρατηγών και σημαντικών ακαδημαϊκών  προσωπικοτήτων συνιστά ασπίδα στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και του πολιτικού συστήματος ότι όσοι υποστηρίζουν την γαλλική πρόταση είναι ατζέντηδες της Γαλλικής NAVAL.

Αντίθετα οφείλουν οι πολιτικοί να δεσμευτούν ότι όποιο πλοίο και αν επιλεχθεί θα συνοδεύεται από εγγύηση συνόρων από Γαλλία ή Αμερική. Σε αντίθετη περίπτωση οτιδήποτε λιγότερο θα συνιστά εθνική μειοδοσία και συμπαιγνία κυρίως κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.

Οτιδήποτε λιγότερο από αμυντική συνδρομή από ΗΠΑ και Γαλλία ανάλογα αν θα αγοράσουμε Αμερικανικές ή Γαλλικές φρεγάτες θα είναι απόδειξη ότι χαράσσουν εξωτερική και αμυντική πολιτική κάτω από τα πατζάκια  της Μέρκελ και την πίεση της Αμερικής.

Την κ Μέρκελ που εκπληρώνοντας την διαχρονικά φιλοτουρκική Γερμανική πολιτική θέλει την Ελλάδα δορυφόρο της Τουρκίας.  Οι δε ΗΠΑ  όσο και αν τα έσπασαν με την Τουρκία  θέλουν να προσπαθήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή να την κρατήσουν στο άρμα τους, ειδικά αν εκλείψει ο Ερντογάν. Για να παραμείνει η Τουρκία στο άρμα των ΗΠΑ είναι πολύ πιθανόν να της δοθεί ακόμα και ως αντάλλαγμα η έκπτωση των Ελληνικών συμφερόντων σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο όπως άλλωστε γινόταν επί δεκαετίες από το 74 έως σήμερα, με την φιλοτουρκική ουδετερότητα της Ουάσιγκτον απέναντι στις μονομερείς διεκδικήσεις της Άγκυρας .

Δεν μπορεί λοιπόν να συνεχιστεί το θέατρο στη βουλή να συζητούνται όλα εκτός από το πολιτικό κριτήριο της εγγύησης συνόρων ως προϋπόθεση αγοράς φρεγατών από τις δύο υποψήφιες χώρες Γαλλία και Αμερική.

Οι νησιώτες και ακρίτες βουλευτές όλων των κομμάτων οφείλουν να μαζέψουν τις απαραίτητες υπογραφές για να γίνει συζήτηση στη βουλή των πολιτικών αρχηγών ή κλειστή σύσκεψη με τήρηση πρακτικών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τέλος βουλευτές όλων των κομμάτων, να φερθούν ως πατέρες του έθνους  και όχι ως γρανάζια του Αθηνοκεντρικού συστήματος. Ειδικότερα οι βουλευτές της περιφέρειας  σε Ιόνια νησιά, Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Δωδεκάνησα , Κυκλάδες και Βόρειο Αιγαίο, Αν Μακεδονία να δεσμευτούν ότι θα υπογράψουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για αναζήτηση πολιτικών ευθυνών αν δεν εξασφαλίσουμε αμυντική συνδρομή είτε από ΗΠΑ είτε από Γαλλία. Σε αντίθετη περίπτωση να γνωρίζουν ότι οι νησιώτες και οι ακρίτες θα  τους απαντήσουν με ανάλογο τρόπο στις κάλπες .

Category: Προτεινόμενα άρθρα

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ "Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
     Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.         Η τοπική κοινωνία της Πέλλας έδωσε ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απομάκρυνση της Λιζ Τσέινι από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να ευνοήσει βραχυπρόθεσμα το κόμμα, συσπειρώνοντας τους οπαδούς του Τραμπ (φωτ. REUTERS/Evelyn Hockstein). ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την υπ’ αριθμόν τρία στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ρούλα Σαλούρου 13.05.2021 • 07:54  «Τεκτονικές» θεωρούνται οι αλλαγές που επιβάλλει στο συνδικαλιστικό κίνημα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ένα ενιαίο μητρώο, περικόπτει δικαιώματα συνδικαλιστών, τροποποιεί την προστασία τους έναντι των απολύσεων, προβλέπει ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας