Μα, να μιλά ο άλλος για διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
21 Ιουλίου 2017, 12:01 μμ
Άκου κύριε αφορμή τώρα για να ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι! Δεν άρεσε στο ΑΚΕΛ η ομιλία του Κρις Τριανταφυλλίδη στο επίσημο μνημόσυνο για τους πεσόντες της εισβολής και εξέδωσε ανακοινώσεις να τον βάλει στη θέση του. Πρώτα η νεολαία του υπό τον υιό Χριστόφια και μετά το κόμμα απευθείας. Η ομιλία, λέει, «ήταν επιεικώς απαράδεκτη και προκλητική», διότι «δεν μπορεί το βήμα του επίσημου μνημοσύνου, να χρησιμοποιείται για την κατάθεση απόψεων που καμία σχέση δεν έχουν με τις επίσημες θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και εν γένει της Κυπριακής Δημοκρατίας». Κι ακόμα, «πολλά από αυτά που είπε συνιστούν συνταγή, όχι για επίλυση του Κυπριακού, αλλά για διαιώνιση της διχοτόμησης».

Μας έκαναν να διαβάσουμε την ομιλία να δούμε τι στο καλό είπε κι αυτός ο Τριανταφυλλίδης και τους χάλασε πάλι την ψυχική ηρεμία. Είπε ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σαν κόρη οφθαλμού. Με ξεκάθαρες κουβέντες και όχι εποικοδομητικές ασάφειες». Ότι «η ύπαρξή της είναι η τελευταία γραμμή άμυνάς μας αλλά και το εφαλτήριο για μια σωστή λύση». Είπε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε τους Οργανισμούς στους οποίους ανήκουμε». Ότι «στόχος πρέπει να είναι να επαναφέρουμε το Κυπριακό στην πραγματική, στη σωστή του βάση. Εκείνη της παράνομης εισβολής από την Τουρκία και τη συνεχιζόμενη έκτοτε παράνομη κατοχή». Ότι δεν πρέπει «να μιλούμε μόνο για επανένωση αλλά για επανένωση διά μέσου της απελευθέρωσης της πατρίδας μας» και «να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση μεταξύ των πολιτικών ηγετών με γνώμονα το καλό της πατρίδας και μόνο. Όχι το δικό τους.»

Μήπως, αυτό το τελευταίο τους ενόχλησε; Διότι όλα τα άλλα, είναι αδύνατο να καταλάβουμε με ποιο τρόπο συνιστούν συνταγή για διαιώνιση της διχοτόμησης. Τα ίδια δεν λένε οι ηγέτες μας ένας προς ένα; Και το Εθνικό Συμβούλιο με ομόφωνες αποφάσεις τις οποίες δήθεν ακολουθεί σήμερα κι ο νυν Πρόεδρος; Αλλά, μάλλον, άλλα λένε κι άλλα εννοούν. Κι όταν μπροστά στην ηγεσία τα λέει κάποιος που δείχνει να τα εννοεί θίγονται τα κεκτημένα τους. Διότι, θεωρούν κεκτημένο να μιλούν μόνο οι κομματικοί εκπρόσωποι και να λένε παχιά λόγια επετειακά κι ας ξέρουν όλοι ότι δεν τα πιστεύουν. Μήπως, δεν επαναλαμβάνουν όλοι καθημερινά ότι διαφυλάσσουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως κόρην οφθαλμού; Μήπως, δεν λένε όλοι στις επετείους ότι η σωστή βάση του Κυπριακού είναι ότι πρόκειται για πρόβλημα εισβολής και κατοχής; Ποιες είναι επιτέλους οι επίσημες θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, τις οποίες παραβίασε ο Κρις Τριανταφυλλίδης; Παρά να μας λένε συνεχώς ότι όποιος διατυπώνει καθαρές απόψεις, χωρίς εποικοδομητικές ασάφειες, οδηγεί στη διχοτόμηση, ας μας πουν πού οδήγησαν μέχρι τώρα οι δικές τους ιδέες; Και πού θα οδηγήσουν στο μέλλον αν συνεχίσουν να τις εφαρμόζουν χωρίς δεύτερη σκέψη μετά τα αποκαλυπτήρια του Κραν Μοντάνα. Αυτοί που μας υπόσχονταν ότι θα κάνει εντυπωσιακές υποχωρήσεις η Τουρκία και ότι οσονούπω έρχεται η λύση, αντί να απολογηθούν που μας οδήγησαν βαθύτερα στα τετελεσμένα της διχοτόμησης, διαθέτουν ακόμα το θράσος να επιτίθενται σε όσους διαφωνούσαν με την πορεία τους και όσους τους προειδοποιούσαν για τα επερχόμενα και, δυστυχώς, δικαιώθηκαν.

Υ.Γ.: Η νεολαία του ΑΚΕΛ, η ΕΔΟΝ, που εξέδωσε ανακοίνωση πιο υπερφίαλη από το κόμμα, φρόντισε να σημειώσει ότι ο δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης είναι και πρώην πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ. Τι σχέση έχει το ΑΠΟΕΛ με όλα αυτά, αδύνατο να κατανοήσουμε και δεν νομίζουμε να φταίει το δικό μας μυαλό. Ο Τριανταφυλλίδης ήταν πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ την περίοδο 1998-2000. Πριν από 17 χρόνια! Ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ή πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου είναι παλιά αμαρτία. Αλλά, η γηπεδοποίηση και των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού με αυτό τον τρόπο είναι φαινόμενο πανεπιστημιακού επιπέδου. Πάμε ολοταχώς για τουρκοποίηση της Κύπρου κι αυτοί το βιολί τους.

http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/417089/ma-na-mila-o-allos-ga-diafylaxi-tis-kypriakis-dimokratias
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα