Μαχητικά αεροσκάφη του LNA βομβάρδισαν πλοίο που μετέφερε τουρκικά όπλα 

20/1/20 | 0 | 0 | 565 εμφανίσεις

Μαχητικά αεροσκάφη του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» βομβάρδισαν πλοίο το οποίο φέρεται να μετέφερε όπλα και πυρομαχικά στα ανοικτά των ακτών της Τρίπολης, χωρίς να διευκρινίζεται το είδος των όπλων.

Φήμες μιλούν για την πιθανότητα μεταφοράς τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων, αν και αυτό θεωρείται μάλλον απίθανο.

Την είδηση για την πιθανή νέα μεταφορά τουρκικών αντιαεροπορικών όπλων, την ανέφεραν ρωσικές πληροφορίες για τις ανάγκες που έχουν οι Τούρκοι για να φυλάξουν αεροδρόμια, διοικητήρια και άλλες εγκαταστάσεις που εδρεύουν Τούρκοι, αλλά ήδη η Τουρκία έχει μεταφέρει αρκετά συστήματα στην Λιβύη, Hawk και Korkut και επί του παρόντος δεν τίθεται ανάγκη για νέα ενίσχυση.

Ρωσικό ΜΜΕ, δημοσίευσε πληροφορίες που ανέφεραν ότι μαχητικά αεροσκάφη MiG-23 της Αεροπορίας της Λιβύης, εκτόξευσαν πυραύλους τύπου X-23 με αποτέλεσμα να καταστρέψουν ένα εμπορικό πλοίο που μετέφερε αγνώστου τύπου οπλισμό και πυρομαχικά, για την κυβέρνηση της εθνικής ενότητας της Λιβύης, στα ανοικτά της Τρίπολης.

Leo Bruskony@bruskony

@d0g_dr @nKpuChaDoxx @Desbertmart @An0n2Fr @ChalecosAmarill 🔴 🔴 🔴 A cargo ship is burning off the coast of Libya, which was allegedly hit by combat aircraft of the Libyan national army.
According to unconfirmed information,

Ενσωματωμένο βίντεο

Leo Bruskony@bruskony

on the ship were weapons and ammunition for the defenders of Tripoli.

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Leo Bruskony

Βίντεο παρουσιάζουν το κατάστρωμα ενός άγνωστου εμπορικού πλοίου να καίγεται, ενώ δεν δίνονται πληροφορίες για την ύπαρξη θυμάτων ή και υλικών ζημιών.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το πλοίο ήταν γεμάτο με όπλα και πυρομαχικά για τους Τούρκους μισθοφόρους και τις δυνάμεις της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης και είχε αποπλεύσει από την Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι το πλοίο επλήγη εντός των χωρικών υδάτων της Λιβύης, ενώ οι δυνάμεις του LNA έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι δεν θα διστάσουν να βυθίσουν όλα τα πλοία που θα προσπαθούσαν να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της χώρας χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Ο στρατός του ηγέτη του LNA βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ πέριξ αυτής έχει συγκεντρωθεί μια μεγάλη και πανίσχυρη στρατιωτική δύναμη του LNA,από χιλιάδες άντρες με βαρύ εξοπλισμό, για να επιβάλει την δική της συμφωνία “ κατάπαυση του πυρός” σε Τούρκους, Τουρκμένους, και Σύρους τζιχαντιστές.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/839676_mahitika-aeroskafi-toy-lna-vomvardisan-ploio-poy-metefere

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/6/21 | (0 σχόλια)
    Άννα Κωνσταντινίδου* Εύλογη έκπληξη για πολλούς, ο Μασρουρ Μπαρζανί στην Ελλάδα.... Όμως, αυτό εμμέσως πλην σαφώς αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι σε πολύ δύσκολη θέση στην περιφέρειά της, καθώς αρχίζει και χάνει ή πιο σωστά οι δορυφόροι της ψάχνουν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο